Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Med den information jag har, tror jag skarpt att 5090 släpps först, alternativt samtidigt som 5080. Släpps de +-7 dagar från varandra anser jag det som "samtidigt men taktiskt". Det för att få dubbel exponering i media med nyheter och recensioner. Jag skulle bli väldigt förvånad om vi ser 5080:s levereras till nordiska konsumenter i år. Framtiden får utvisa vad som i slutändan sker!

Av aMp

Jag har också ett PALIT RTX 3080 12GB GameRock till övers, som är sparsamt använt i ca 2 år (inte blivit mycket spelande) och i väl fungerande fint skick. Med kartong och tillbehör, kvitto samt runt 9 månaders garanti kvar om det skulle vara utav intresse.

Vet inte exakt vad det är värt, men om det är intressant är du självfallet välkommen att ge ett prisförslag. Det är en av de bättre luftkylda modellerna, i ASUS STRIX-klass. Jag ogillar personligen RGB i datorn, men helt ärligt ser detta rätt fräckt ut även för mig, och inga bilder gör det rättvisa. Jag har dock kört det med RGB av ~95% av tiden.

//Tommy

Av aMp

Alla bud noterade, väntar några dagar för att se intresset.

Jag är öppen för förslag på kombinationer vid köp av flera produkter, och då ge bättre pris. Det går bra att ge förslag på kombinationer här, men även PM om det känns mer bekvämt för dig.

Av aMp

Nytt RTX 4070 Ti Super 16GB & liten garderobsrensning (SSD:s, RAM)

Jag säljer ett sprillans nytt PNY RTX 4070 Ti Super OC 16GB. Impulsköp för strax över en månad sedan, men hann aldrig testa det då jag fick tag på ett annat grafikkort innan detta anlände, så är oanvänt och oöppnat. Kortet har precis under 2 år och 11 månaders garanti kvar. Givetvis finns även kvitto.

Startpris tänker jag mig 8 250 kr + ev. frakt, och se intresset över några dagar.

"Köp-nu pris" 9 350 kr + ev. frakt.

Jag säljer även lite andra saker nedan, och vid köp av grafikkortet och något mer så ges bättre pris och prioritet. Det kan till exempel bli en fin uppgraderings-bundle med nytt grafikkort, ny rymlig och snabb SSD samt nytt minne!

Crucial T500 2TB NVMe 4.0 SSD med förmonterad heatsink (PS5 kompatibel), oöppnad med 4½+ års garanti, kvitto finns - 1 500 kr eller bud

OBS! Kom på att det ingår en månad Adobe Creative Cloud med alla program, värt 736,25 SEK, det är vad en månad kostar om du köper själv. Den är inhandlad den 28 december 2023, så det ska gälla denna om du registrerar den på Crucials hemsida under 2024.

"One Month Free Adobe Creative Cloud Staff All Apps Plan Available upon Purchase of this Eligible Crucial SSD. Adobe Creative Cloud ID and Crucial product registration are required for redemption. Must be purchased between 17th October 2023 and 31st December 2024. Offer is limited to one redemption per qualified Crucial SSD purchase and registration; up to two per Adobe Creative Cloud user account."

Kingston Fury Renegade 2TB NVMe 4.0 SSD, oöppnad med 4½+ års garanti, kvitto finns - 1 400 kr eller bud

32GB (2x16GB) DDR4 Kingston Renegade 3600MT/s CL16, oöppnad med livstids garanti, kvitto finns - 600 kr eller bud

Jag finns i Upplands Väsby nära E4:an norr om Stockholm, eller så kan jag skicka.

Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, när jag vill eller att avstå.

Läs hela annonsen här

Av aMp
Skrivet av pv2b:

Rent formellt har du rätt. Du har ingått ett avtal med Telia och de ska givetvis leverera vad de avtalat med dig. Om det visar sig att de inte kan leverera vad de lovat så har du rätt att göra ett täckningsköp, och Telia ska då ersätta dig med mellanskillnaden av vad du hade betalt hos dom, och vad du faktiskt behöver betala för att då det ni avtalat om.

I det här fallet så borde det rimligen innebära att Telia ska ersätta dig för kostnaden av ett extra Netflixabonnemang (förmodligen får fristående från det du får från Telia), i alla fall under den bindningstid avtalet avser. Efter bindningstiden så är ju Telia så klart fria att säga upp dig som kund. Den information du fått av kundtjänsten bör rimligen anses vara en del av avtalet, muntliga avtal är giltiga.

Finns det ingen bindningstid så kan ju Telia själva säga upp abonnemanget om de inte kan leverera tjänsten och därmed slippa undan ansvar för mer än någon månad eller så.

Så har jag förstått det i alla fall. Men nu är jag bara lekman i frågan, du kan ju kolla med konsumentvägledaren i din kommun för att se om du får samma svar.

Oavsett - lycka till med att rätt i praktiken. ARN kommer inte plocka upp ärendet då det är för litet. Du kan eventuellt dra det som ett småmål (förenklat tvistemål) inför tingsrätten. Det kan bli väldigt svårt för dig att bevisa vad som avtalats om du bara fått informationen per telefon, så om du inte har det skriftligt eller som en inspelning blir det nog helt omöjligt för dig att bevisa något. Jag hade bara gjort det om du hade råd att bränna några tusenlappar ifall det visar sig att tingsrätten inte går på din linje.

Kunde inte sagt det bättre själv, var på väg att skriva mer eller mindre detsamma, om än sämre formulerat.

Av aMp

Jag ska hjälpa morsan att komma igång med sin nya mobil, en Pixel 8 från en OnePlus 7T - fungerar Smart switch även med mobiler som inte är från Samsung? Eller finns det någon annan rekommendation hur man enklast får över installerade appar och SMS osv?

Av aMp
Skrivet av jojomondag:

Nej det var inte det priset jag köpte för jag köpte för 2750 kr.

Skulle du vara intresserad att byta mot en mindre SSD på 2TB + pengar mellan? Jag har både en Crucial T500 2TB NVMe SSD (med heatsink, kompatibel med PS5) eller en likadan SSD som du har fast mindre, Kingston Fury Renegade 2TB NVMe SSD, som båda är oöppnade och båda har kvitto och garanti sedan i julas, dvs ca 4 år 8 månader.

Jag har också ett pack med Kingston Fury Renegade DDR4 3600MHz CL16 2x16GB, även det med kvitto, oöppnat med livstids garanti.

Jag är ursprungliga ägaren av samtliga produkter. Jag kan tänka mig att byta valfri SSD + RAM-minnet exempelvis. Är du intresserad skicka ett PM.

Av aMp

Så det är bara ett erbjudande på en skärm? Eller har jag missat något?

Av aMp

Med VPN på, ändå rätt ok resultat och latency.
Anslutning: Tele2 1000/1000

https://www.speedtest.net/result/16176578605.png

Av aMp
Skrivet av Enviro:

95% rabatt på 4090, annars får det va!

Alternativt köp ett 4090 - få en gratis bundle med bästa gaming-CPUn, minnen, moderkort, kylare, SSD, nätagg, chassi och OLED-monitor på köpet!

Av aMp

Jag får då och då för mig att uppgradera till Win 11 från Win 10, men så ser jag sånt här och skjuter fram det. Inte konstigt att Windows 10 fortfarande har en mycket större marknadsandel än Win 11, flera år efter att 11:an släpptes.

Av aMp

Jag har alltid VPN aktiverat på mobilen (och det är något du absolut bör ha om du använder öppna WiFi-nätverk), och det bråkas i princip ingenting varken för Microsoft 365 eller Google-tjänster, så som Gmail. Jag ser bara till att VPN:en ansluter till samma plats som standard.

Av aMp

Spel/arbetsdator 10TB NVMe SSD + 4TB SATA SSD för totalt 14TB SSD och en 10TB HDD, dvs 24TB utrymme internt. För lagring 48TB i NAS.

Av aMp
Skrivet av Thomas:

Lite så blir det ju. EncroChat, någon?
Om all E2E-kryptering blir förbjuden i lag så kommer ju naturligtvis fortfarande appar med E2E utvecklas, även om de främst/bara används inom kriminella kretsar, och inte finns på Play Store/App Store och liknande.

Precis. Så i slutändan är det "vanliga" personer som drabbas, medans kriminella kör vidare på sitt spår oavsett.

Det är lite som att vapenlagar i USA drabbar de laglydiga till 99,9%, kriminella är kända för att inte följa lagar och regler så att säga. Det är bara att kolla de städer med hårdaste lagarna, de brukar också vara de städer med högst antal vapenbrott per capita.

Vi har ju sett utvecklingen hur alla övervakas mer och mer, "give an inch and they take a mile".

Av aMp
Skrivet av Inet:

Vi har ett "par kilo" liggandes sedan senaste beställningen, men tack för tipset
<Uppladdad bildlänk>

#skryt!

Trodde ni bara satt på mint-smak, då jag fått det med de senaste 4 beställningarna tror jag.

Av aMp
Skrivet av filbunke:

Frågan är väl om den nya tjänsten är likvärdig? Vilket då är beroende på varför man tecknade det hela.

Jag tror att man med nuvarande har tillgång till 4K, så det blir ju en nedgradering isf. Nu när det är 2024 känns inte 1080p så fräsigt så att säga, om det finns i en 4K version. Men hur som helst är det schyst att de grandfather:ar in oss gamla prenumeranter. Jag skulle dock vara ännu gladare om de gav mig möjligheten att betala mer och uppgradera till 4K-versionen med bibehållen 50%, som en engångs-grej.

Jag vill ge dem mer pengar liksom, och de streamar i ganska låg bitrate har jag för mig (inte använt på något år lol).

Av aMp

Jag skulle bytt hårddisk till WD Ultrastar DC HC560 20TB eller WD Ultrastar DC HC570 22TB, bättre och billigare enligt min erfarenhet.

Av aMp

Ja, för att montera vertikalt så behöver du en PCIe-förlängningskabel (köp kvalitet för att undvika problem). Sedan kan det nog vara en bra idé med någon lösning av grafikkorts-hållare/vagga/"stödben" för att inte belasta kretskortet pga vikten över tid.

Palit GameRock är ett väldigt unikt (och av 3080-korten ett av de bättre luftkylda, ligger på samma "S-tier" som populära ASUS STRIX, gissar det är samma bland 4080-kort) grafikkort. Jag har just 3080 12GB-varianten själv och måste säga att det inte gör sig rätta på bilder, det är snyggare i verkligheten. Och jag ogillar RGB och disco i datorn normalt sätt, men detta är väldigt "classy". Jag har dock stängt av RGBn på mitt, vilket är enkelt att toggla av/på med en liten mjukvara.

Av aMp
Skrivet av aMp:

Blev ett nytt armband till klockan.

https://i.imgur.com/LUN9pmv.jpg

Skrivet av Sjoooberg:

Var fick du tag i detta? Nuvarande bandet börjar ge upp

Lite sent svar, hoppas du inte hade allt för bråttom! Det är inget superspännande armband direkt om man säger så. För priset känns kvaliteten bra, med den erfarenheten jag har av klockarmband. Dess genomsnittsbetyg på 4,5/5 känns som att det stämmer bra än så länge, speciellt med tanke på priset.

https://www.amazon.se/dp/B09G9WCGL5?th=1&psc=1

Av aMp

Blev ett nytt armband till klockan.

https://i.imgur.com/LUN9pmv.jpg