Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Hade kontot lösenord? Då kan det nog vara problemet.

Av aMp
Skrivet av mattemaz:

Trodde också att det va imorgon. Missade man nått?
Varför lägger dom ner sweexclusive?

Rör sig lite mer åt samma håll som Webhallen. Detta var/är sista chansen att ansluta sitt SweC-konto till Inet-konto för gratis frakt/bättre gratis fraktalternativ. De lär alltså ändras framöver för övriga kunder. Det kommer fortsätta gälla framåt för oss som anslutit, men efter ikväll (kanske helgen, lite otydligt) så kommer man alltså inte kunna ansluta SweC till Inet.

De kommer som sagt lägga mer vikt vid användare som skriver recensioner (speciellt bra med upvotes), varit kunder länge, varit anslutna till SweC länge osv, dvs de kopierar typ Webhallen ännu mer med levlar och dylikt.

Ren spekulation: efter att Komplett börjat samarbeta mer med SweC kanske det finns avtal/överenskommelser i bakgrunden. Som sagt rena spekulationer.

Av aMp

Kan nog även ta pris som världens fulaste grafikkort. Jag brukar alltid själv gå efter prestanda/funktion > utseende, men usch är allt jag har att säga.

Av aMp

Har du använt, skött och förvarat den i enlighet med medföljande dokumentation? Om du gjort det, och den har fungerat förr så känns det som en ganska klockren reklamation.

Det är inte så att du försöker i ett annat större rum än förra året, som den inte orkar med eller något i den stilen?

Av aMp
Skrivet av infigo:

Ja jag hade iaf inte tagit en dram lös disk. Sen vad det är hade jag brytt mig mindre om.
Kan dock, om det varit jag, då hade jag motförslagit 1st FireCuda 520 2tb istället för 2st 1tb diskar om du nu inte behöver 2st. Ca samma pris och så får du en betydligt bättre disk och de lär inte protestera då prisskillnaden är så liten

Precis vad jag tänkte föreslå, men du var snabbare!

Alternativt om de vill gå upp ett steg till 2st Kingston Fury Renegade 1TB/1st Kingston Fury Renegade 2TB.

De ska ju trots allt ersätta med en produkt som är minst likvärdig eller bättre, så länge du inte går med på att få en sämre produkt i ersättning. Detta så länge det inte ger helt oskäliga extra kostnader för dem, vilket det absolut inte är när det gäller två vanliga NVMe SSD:s på 1TB.

Av aMp

Absolut inte. Inet är bra, med snabb och bra kundservice. Men de känns definitivt överskattade här på SweC - speciellt under senaste ~5 åren. Deras utbud och priser känns inte alltid lika bra dock imho.

Jag har upplevt liknande kundservice, kanske till och med bättre och med mer good-will mot mig som konsument, hos Webhallen och Elgiganten genom åren. Jag vet - de två inte har samma rykte om sig här på SweC, men jag kan bara gå på mina och bekantas erfarenheter. Jag har nog handlat relativt jämt mellan de tre butikerna (~90k-130k hos var och en av dem).

Sedan Amazon öppnade i Sverige har det också blivit att en del inhandlas där, då de har produkter som inte finns att tillgå hos de andra. Alternativt att de har rejält bättre pris på det jag letar efter, men jag försöker stödja svenska/nordiska butiker i största rimliga mån.

Datorbutiken.com var "the shit" dock back in the days! Märkte först nu att Inet äger den domänen och pekar den till sin sida.

Av aMp

Jag förstår att det inte är exakt vad du frågar efter då du vill ställa in det på router-nivå, tänkte dock säga att om du inte har fler än 9 enheter kostar AdGuard Family med en livstidslicens $29,99 USD här:
https://deals.androidauthority.com/sales/adguard-family-plan-...

Jag slog till på det och installerade det på alla mina enheter för inte så så länge sedan. Tycker det fungerar bra och blir nästan samma sak som att ha på routern. Ladda ner app, logga in, aktivera den DNS-tjänst/leverantör du vill ha och sedan så slipper man tänka på det.

Om man ser över en 5-årsperiod är det ändå bara 80-90 cent/licens/år (ink. moms osv), och då mer än enbart DNS-tjänsten som bonus. Ville bara tipsa om det.

https://i.imgur.com/ZXcWfSa.png

Av aMp

Om man slutar spendera på krig och död, kanske det inte hade blivit dyrare än planerat alt. att det funnits pengar att skjuta till investeringar som denna..

Känns som att tillverkning av avancerade chips inom Europa ligger ganska högt i prio-listan för att vara på säkra sidan de kommande årtiondena imho.

Av aMp
Skrivet av friskybob:

Under alla år jag ägt stationär dator har jag alltid köpt någon skum Windowsnyckel för 20-50kr till varje nytt moderkort och det har aldrig varit några problem med deaktivering eller annat. Aktiveringsprocessen har sett lite olika ut från gång till gång. Senast var jag tvungen att slå av internet och någon inställning när jag skrev in nyckeln. När detta var klart var Windows aktiverat och har varit problemfritt i 3-4 år.

Är det sådär en "äkta" nyckel ska se ut? På datorn jag använder nu har jag en jag köpte för 40kr och rutan ser exakt ut som din.

Yep, köper man en Win Pro Retail-nyckel på tex Inet, Webhallen osv för ~1000+ SEK så ser det ut exakt så. Och precis som dig köpte jag billigt. De kopplas ju till Windows-kontot så man behöver inte köpa nytt för varje dator. Precis som de för "fullpris".

Obs att min bild är från Win 10 - jag vet inte exakt hur det ser ut i Win 11, men gissar på att det är likadant.

Av aMp

Ett tips om man köpt en nyckel är att köra CMD och skriva detta i kommandotolken, för att se så att man har en riktig retail-licens och inte någon volymlicens för företag.

slmgr/dli

https://i.imgur.com/GZ9WsxJ.png

Har du köpt det som en riktig retail-nyckel, men det framkommer att det tex är en volymlicens så kontakta butiken för att antingen få pengarna tillbaka eller en ny riktig nyckel. Har fungerat bra för mig vid de senaste 4 köpen, fått äkta licens direkt utan krångel.

Av aMp
Skrivet av elp:

Här är en skärmdump på det jag lovades och som är det vitala i min frågeställning:

https://postimg.cc/FfYNFC8f

Blev lovad det den 12 maj och har äntligen hunnit besöka min far (bor 10 mil ifrån mig) och förklara för honom om dealen face-to-face.
Igår så backade alltså Comviq trots att jag skickade dem skärmdumpen och de menade att kollegan gjort ett misstag, skyllde på "mänskliga faktorn"...
Jag vill bara fastställa om det är lönt att bråka i ärendet för att hävda min rätt?

Har kontaktat Konsumentvägledningen i min kommun men de har tydligen bara bemanning på torsdagar.

Om de säger att de har "gjort ett misstag" så medger de iaf att det är vad som kommunicerats och erbjudits till dig. De har gett dig det erbjudandet alltså, och personen säger att det även skall noteras att detta erbjudits. Även om det skulle vara ett misstag (tror jag inte fem öre på för övrigt), så är det dealen som diskuterats fram. Det är i vanliga fall då företaget/specifika medarbetaren som gjort fel som får ta "smällen".

Det jag ser tala emot dig (som dock är en viktig del) är att du tagit relativt lång tid att återkoppla. Är ganska exakt fyra veckor skälig tid är då frågan? Man kan ju argumentera för att det är skälig tid, då det ändå är ett bindande avtal på 24 månaders betalningar det gäller, så definitivt värt att pröva.

Det är vad jag skulle gå på, prata vänligt, sakligt men bestämt med personen i chatten - och lägg på lite lagom charmigt rövslickande. Märker du snabbt att personen vägrar, be om att få chatta med/bli uppringd av medarbetarens överordnade, och försök få igenom det där (och/eller testa att ansluta till chatten på nytt och hoppas på en annan handläggare). Och fortsätt vara trevlig men bestämd med det som du faktiskt blev erbjuden.

Långt ifrån säkert att det fungerar dock. I sådana fall kan du skicka in underlaget till ARN, som kanske kommer med ett beslut om typ sex månader. Det lär stå i deras villkor att de följer ARNs beslut vid tvister, det har de flesta större företagen. Men det kan du enkelt själv kolla på deras hemsida.

Lycka till!

Av aMp
Skrivet av elp:

Hmm, kanske rätt väg att gå innan jag postar skärmdumpar på nätet…

Jag tänkte mest i största allmänhet om konsumentlagen ansåg vårt muntliga/skriftliga ö-k var bindande…
@Tossefar - uttryckte mig klumpigt, vår konversation visar tydligt att min fråga avser det Comviq kallar ”Mobil på köpet”-telefon

Du kan ju censurera bilden så att all privat information inte syns. Jag kan inte tänka på någon nackdel för dig, medans exakt vad som skrevs i chatten mer eller mindre är nödvändigt för oss att ge bästa råd.

Om jag går på vad du har skrivit så verkar de ha gett dig ett erbjudande (offert/anbud), där du varken har nekat eller gett en ren accept. Alltså inte sagt ja eller nej där och då - du skulle kolla och bestämma dig för mobiltelefon. Då gäller offerten i "skälig betänketid för köparen", så länge erbjudandet inte anger offertens tid. Jag skulle gissa på att skälig betänketid för mobiltelefon + abonnemang är minst tre-fyra dagar iaf, kanske längre.

Men som sagt så skulle det verkligen hjälpa med underlag för exakt vad som sagts.

Av aMp
Skrivet av Dyluck:

Varför lägger dom in en GPU i alla processorer, vem använder den inbyggda på en desktop?

Guld vid felsökning.

Av aMp

Ja, du kan köpa en USB-C adapter till eternet och/eller andra saker du vill ha. Majoriteten ska vara kompatibla utan problem (speciellt nyare modeller), men det finns alltid en liten risk att man har otur. Då är det bra att se till att köpa på distans så att det inte är några problem att byta.

Jag skulle inte heller köpa bland de allra billigaste modellerna på tex Amazon - iaf om du vill ha något som håller i längden. Något populärt och prisvärt ur mellansegmentet brukar vara en bra avvägning mellan pris och livslängd.

Av aMp

Field of Glory II gratis @ Steam just nu, ordinarie pris €28 EUR. 88% positive rating.

https://store.steampowered.com/app/660160/Field_of_Glory_II/

Av aMp

Efter mycket längtan två nya hörlurar, Audeze Maxwell PC/PS och Audeze Maxwell PC/Xbox. Rejält fin uppgradering från mina tidigare Audeze Penrose X, mycket nöjd hittills!

https://i.imgur.com/b7n2yE7.jpg

Av aMp

Jag kan inte annat än att hålla med majoriteten här att det i praktiken verkligen inte spelar någon roll.

Jag har haft 1000/1000 med fiber till fastighetens källare, och cat6 till lägenheten och fick den hastigheten, dessutom med 1ms i latency (speedtest.net). Har nu bytt ner till 500/500 och det fungerar lika bra, med samma låga latency. Jag har i 98% av fallen lägst ms på servern när jag spelar CS:GO tex, med god marginal. Så om installationen är bra dragen med bra utrustning lär knappast någon märka någon skillnad så länge man inte vill leta sig över 1000/1000. Och även där kanske det fungerar bra beroende på utrustning, där har jag dock ingen erfarenhet.

Att dra om allting för.. hans sinnesro är totalt oekonomiskt. Onödiga pengar, och det tror jag majoriteten i din BRF också tycker om du förklarar det lättfattat och kort, med inte alltför invecklade termer för de resterande 58 lägenhetsägarna att det inte gör någon skillnad.

Om det fortfarande skulle vara något problem kan man ändra formulering till "fiber indraget till samtliga fastigheter" eller "FiberLAN" (det är vad de kallar mitt). Men det (kanske?) kan öppna upp för andra hyresgäster att känna sig lurade på något sätt och det blir mer strul/tjafs från andra. Lämnar det osagt och låter någon som har koll på relevanta lagar hur man skulle behandla något sådant.

Av aMp

Jag skulle i ditt fall hämta ut den, be någon eller kanske två ur personalen (gärna i högre position) att följa med ut för att direkt på plats visa felet. På så sätt har du även den personalens vittnesmål på din sida, om du kan påvisa felet. Skadar inte heller om du har med dig någon bekant som kan filma med mobilen när det är upp till bevis.

Om du har en GoPro/billigare action-kamera eller liknande skulle jag montera den på bröstet och filma i ett och samma klipp från den sekund du åter har den i dina händer. Två vinklar är bättre än en. Be direkt personal följa med ut för att se om felet är avhjälpt, med egna ögon. Förmodligen kan de komma argumentera att de inte har tid med det, men fråga då om de föredrar att stå och tjafsa om det inne i butiken i 10-15 minuter eller följa med ut och demonstrera på 1-2 minuter.

Då har du ju iaf antingen felet dokumenterat, med personal som kan styrka det (finns det på film blir det svårt att neka att de inte är medvetna om det). Då kan personalen själva skriva i felbeskrivningen att de personligen bevittnat/testat det med kund och enkelt kunna återskapa defekten + filmbevis. Då blir det lite svårare för verkstad att avvisa felet så att säga. Farthållare är ju ändå en ganska vital funktion för motordrivna fordon, speciellt om det står i produkttexten och du valt produkten helt eller delvis pga det.

Alternativt på andra sidan av myntet, om det mirakulöst skulle fungera felfritt så är det ju ännu bättre för dig, och du kan glatt ta med den hem.

Det blir spännande att se hur detta löser sig i slutändan. Jag kanske inte håller med 100% exakt gällande vägen du tagit, men om den inte stämmer överens med produktbeskrivningen så gäller ju KKL då det inte är något butiken kan "förhandla bort" - oavsett vad ARN har skrivit. Och har du direkt objektiva bevis på din sida ska det lösa sig.

Håll oss gärna uppdaterade hur det går och släng upp film på YouTube och visa oss. Lycka till!

Av aMp
Skrivet av tompatomp:

Mänskliga ögat kan inte se mer än 25 bilder i sekunden... 🙄

Lol, troll hoppas jag..?

Skillnaden på en mobilskärm som går från 60Hz till 90-120Hz ger märkbar skillnad för alla.

Att gå från en datormonitor på 60Hz till 144Hz ger enorm skillnad. 144Hz-165Hz börjar jag ha svårt att se någon större skillnad. 144Hz till 240Hz ger för mig ganska minimal men synlig skillnad. Men över 240Hz (och 270Hz med OC) har jag nått min gräns för vad jag verkligen ser. Allt i snabba FPS-spel (CS:GO, OW osv).

Är det någon som verkligen ser skillnad om man tar ett skutt från 240Hz till 360Hz/480Hz? Bortsett från att man självfallet kan ha aningen lättare att träffa (eller se) motståndare som går runt hörn etc., pga att man har fördelen med att få bildrutor mer up-to-date än många motståndare så länge man även har låg latency mot servern.

Av aMp
Skrivet av EntropyQ3:

Detta är marketing-speak, med sedvanlig teknisk relevans. Nota bene - det betyder inte att högtalarmembranet inte är förbättrat, för det kan naturligtvis mycket väl vara fallet.

Lite slumpmässig inkastning av tekniska buzzwords är sällan ett gott tecken, men vi får se vad tester utvisar.

Det var min tanke också, känns lite som "guldpläterade kontakter" som att det skulle göra enorm skillnad. Jag gillade inte föregångaren, men blir kul när det kommer lite mer utförliga tester!

Min uppfattning är trots allt att grafen verkar ha många potentiella användningsområden, och kommer vara ett viktigt material för framtiden. Ska vara väldigt tunt samtidigt som det är starkt, ha bra värmeledningsförmåga och mer.

Jag satsar på Audeze Maxwell istället dock och låter andra beta-testa.