Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Produkt: Samsung Galaxy S23 Ultra Leather Case
Länk: https://www.inet.se/produkt/1979831/samsung-galaxy-s23-ultra-...
Kategori: Mobiltelefoner
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7468495
Pris: 299kr

Original Samsung-case, finns i färgerna brun, svart och grön. Nedsatt från 649kr på Inet. Näst billigaste på Prisjakt är i skrivande stund 499kr med frakt.

Av aMp

Om intresse finns för dig att byta GFX mot ett RTX 2080 Super, kanske, jag skulle vara öppen för det. Måste dock tänka igenom det lite.

Det är ett fullt fungerande kort som blivit till övers efter uppgradering. Det var inga problem för mig att spela i höga inställningar @ 1440p (och 1440p ultra-wide) med det kortet (CoD MW, Warzone, Overwatch, PUBG osv) samtidigt som jag streamade från Nvidia Experience.

Det är väldigt trist att man inte hittar RTX 2080 Super i SweCs tabeller, då det inte känns som att det ska vara så pass mycket bättre.

Av aMp
Skrivet av Ozzed:

119kr? Nej tack. Jag fortsätter att köra adblock och 4K nedskalat. Det ger ju samma effekt och är dessutom fullt lagligt. Så kom inte och gnäll.

Jag måste hålla med här. 120kr mer per månad känns på tok för högt. Hade priset varit rimligt, dvs kanske 29/39kr månad för noll reklam, högre bitrate (borde gälla 4k också, men det kommer nog om 1-2 år framöver), uppspelning med skärmen av osv. Att titta offline bryr jag mig inte om, så länge jag inte får en simpel knapp för "ladda ner" där jag får spara vanliga film-filer var jag vill, och spela upp när jag vill, utan ytterligare komprimering som sänker bildkvaliteten än mer.

Så jag fortsätter med det utmärkta tillägget "Enhancer for YouTube" som ger många ytterligare förbättringar till YT, inklusive ta bort reklam. Det finns och fungerar bra till Firefox, Chrome, Brave och Edge - och förmodligen fler som jag inte testat. Väldigt bra quality-of-life förbättringar. Jag hade behövt det tillägget för dessa funktioner även med Premium.

Skrivet av AndersB:

Jepp, lätt värt med Premium med Argentina-priser.. 15-16 kr i månaden

Hur får en det tillgång till det priset? Måste jag resa till Argentina och köpa när jag är där? Tänker att mitt YT/Google konto är ju fortfarande med svensk adress osv. Enbart VPN hjälpte mig inte till bättre pris. Men kanske är värt att flytta...

Skrivet av Kwirek:

Största skillnaden är att de inte kan existera samtidigt. Är den uppladdad i 4K skall bara den "vanliga" 1080p versionen finnas som alternativ.

Annars är det helt enkelt aningens högre bitrate än deras vanliga 1080p, för innehåll ej tillgängligt över 1080p.

Det där är ju för övrigt en ganska stor nackdel som det borde vara mer prat kring. Eftersom det mesta (iaf det med någorlunda produktionsvärde) laddas upp i 4K nu och gjort för de senaste året/åren.

Om det då inte ens är möjligt att kolla på en 4K video (90-95%+ av allt jag kollar på) i 1080p med höjd bitrate gör ju detta väldigt nischat för äldre material känns det som.

Jag skulle gissa 1080p Premium avg. bitrate motsvarar avg. bitrate för samma video uppspelad i 4K. Dvs de har tänkt till lite, så att deras bandbredd inte ökar och kostar dem så mycket mer.

Av aMp

Produkt: SteelSeries Apex 7 TKL Red
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/302693-SteelSeries-Apex-...
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5174210
Pris: 999kr

Näst billigaste på Prisjakt just nu är 1699kr.

Av aMp

Produkt: Fractal Design North (Träkol/TG Svart)
Länk: https://www.amazon.se/Fractal-Design-FD-C-NOR1C-02-North-Blac...
Kategori: Chassin
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7296981
Pris: 1399kr

12% rabatt på Amazon. Genomsnittspriset hos den billigaste butiken ligger på 1745kr sedan chassit släpptes, enligt Prisjakt.

Av aMp

Inte värsta fyndet, men gratis DLC/skins till Chorus på Steam:

https://store.steampowered.com/app/1797160/Chorus__The_Elder_...

Av aMp

Ni som har Tele2 FiberLAN, vad betalar ni för 500/500, speciellt ni anslutna via GlobalConnect/OpenUniverse?

Jag har haft ett erbjudande i 18 månader på 349kr/månad, med lån av router, och de skickade även med 4G-modem med 40GB surf per månad gratis (som fortfarande ligger i lådan oöppnad). Missade omförhandla/säga upp bredbandet, missade det i kalendern, så fick pröjsa 649kr nu senaste månaden vilket jag verkligen tycker är i högsta laget.

Jag kan byta till tex Ownit 500/500 för ~420kr/månad i 12 månader (medelpris per månad, 99kr första 3) vilket lockar så länge Tele2 inte ger mig ett bra pris igen. Om jag inte minns fel kunde jag få 1000/1000 för 649kr för 18 månader sedan. Har priserna verkligen stuckit iväg så mycket eller minns jag fel? Tänkte ta tempen här innan jag ringer för att förhandla.

Av aMp
Skrivet av THB:

16GB är lite i det minsta laget om man använder en dator till något mer än surfa på.
Har 128GB själv och har varit uppe och sniffat på 96GB+ i användning några gånger.

Word, jag måste erkänna att jag är aningen avundsjuk på herrn!

Skrivet av Sveklockarn:

Jag gillar dig @THB. När andra kommer och knackar lite försynt på porten så dyker du upp med en murbräcka som inte överträffats sen romartiden och rammar porten med pondus! 🥰

Men ja, man kan ALDRIG ha för mycket RAM!

Precis, RAM är till för att användas! Sitter på TV-datorn nu (32GB RAM) och använder 24 av 32GB (75%) i skrivande stund. Och det är enbart i Windows 10 Pro utan några tyngre program igång. Det är i princip bara qBittorrent och Brave/Chromium som tar upp det utrymmet. Massa mindre program igång också, men de ligger ju bara på några hundra MB/st och har således väldigt liten påverkan på systemet.

Saken med RAM är att det fungerar fram tills att det blir för fyllt, och då kan datorn tex frysa till i 10-15 sekunder medans den dumpar saker som prioriteras mindre från RAM-minnet. Men som sagt; 32GB är lagom för en mid/high-end speldator just nu, och är man riktigt pressad på pris fungerar 16GB till det mesta för tillfället.

Av aMp

Enligt mig så är det enbart om man har riktigt pressad budget, dvs vill ha en dator som klarar av spel men inte mycket mer, som 16GB RAM känns som rätt val idag. Köper man en bärbar går 16GB också förmodligen, då de oftast inte får samma belastning som en PC. Utöver om man köper en budget-PC för spel tycker jag att man ska köra 32GB RAM (minst ).

Ett riktigt bra exempel på vad man kan göra med "extra" RAM kan du läsa om överst i @Sveklockarn signatur, det är en bra guide. Och det är bara ett exempel på vad man kan göra.

Jag har sett en hel del spel som numera har 32GB som rekommenderat, och 16GB som minimum. Och då tänker de inte på oss som sitter med många fönster i Brave, med många flikar i varje fönster, plus även har igång någon/några Firefox-fönster. Samtidigt som alla "vanliga" bakgrundsprogram är igång så som Discord, Steam, Battle.net, Spotify, VPN, qBittorrent, Blaze, Bitwarden, Docker Desktop osv. Ibland lämnar jag tex Photoshop igång i bakgrunden eller liknande om jag bara ska spela ett tag, och jag vet att det kan blir 5-10 minuter mellan spel. Då hinner man tabba ur och få lite saker gjort.

RAM-disk kan vara otroligt användbart i många lägen. Personligen har jag haft 32GB senaste 10+ åren, och gick till 64GB med nuvarande dator vilket inte ångras för fem öre. Skulle egentligen vilja ha 128GB. Men då jag läst om problem med stabilitet vid specificerad hastighet och timings med den mängden RAM för min CPU/mobo, valde jag att vänta med det tills nästa dator.

Av aMp
Skrivet av Viktorph:

Måste vara p.g.a. komponentbristen och kriget i Ukraina?

Nej, pga covid såklart!

/jk för den som inte inser att jag är ironisk

Dold text
Av aMp

Har funderat på att säga upp mitt Spotify i typ 6 månader nu, detta gjorde det beslutet enklare.

Förmodligen ger jag YouTube Premium/Music en chans igen, det var nog 18-24 månader sedan jag testade det senast ändå, och det ska väl ha blivit lite bättre under den tiden som jag uppfattat det. Och det är skönt att man numera kan flytta spellistor mellan de flesta musiktjänster.

Av aMp

Låter lite konstigt, speciellt att du inte får någon förklaring till varför, men att du fått det vid tidigare tillfällen. Sedan är Facebook inte något jag använder, så är inte så insatt i hur de brukar hantera saker.

Hur länge sedan är dessa "tidigare" konflikter med Facebook, när du fick en anledning? Tänker att de kan ha ändrat ToS till exempel, eller policys över hur dessa ärenden hanteras.

Facebook har ju egentligen ingenting att vinna på att stänga av dig utan anledning då de vill ha användare som de tjänar pengar på. Men skriver du saker som generellt sett inte uppskattas av annonsörer, men följer deras regler kanske de kör lite fulspel.

Det första jag kom att tänka på var att de kanske börjat med dessa avstängningar retroaktivt, typ sånt som du skrev förut men inte blev avstängd just för de inläggen.

Det andra jag kan tänka på (ursäkta om jag har fel, som sagt använder inte Facebook), är att jag har för mig att om man är med i en grupp som tex "Vi älskar Sweclockers" så kan/kunde admin (kanske mods?) byta namn på den gruppen till något annat som kan vara väldigt inflammatoriskt. Har även för mig att folk kunde starta en "Vi <3 Sweclockers"-grupp, byta namn på den och sätta admin/mod på andra användare för att sedan lämna. Så kanske kolla om du är i någon grupp du inte känner igen.

Utöver det finns det väl inte så mycket att göra än att invänta svar. Finns det flera sätt att kontakta supporten, testa alla. Om det finns en svensk support kan du testa kontakt engelska som bör ha fler medarbetare osv.

Lycka till!

Av aMp

Jag har en Lenovo P12 Pro som jag är riktigt nöjd med, haft den ungefär lika länge, kanske lite kortare.

Nu när du säger det så kommer jag direkt ihåg några få tillfällen (~4-5 ggr under säg ~7 månader) då jag vet att jag haft norr om 50% batteri kvar, stängt av skärmen och lagt ifrån mig den, Lenovo originalfodral på. Originalfodralet har magneter som ser till så att skärmen inte är på när det är stängt.

När jag sedan efter 8+ timmar tar upp den igen så har den varit avstängd utan något batteri kvar. Det har förbryllat mig lite, men inte varit något större problem då den aldrig strulat vid användning för mig, inte än iaf. Så jag har behövt ladda den vid dessa tillfällen, och det har bara inträffat när jag är hemma.

Jag har haft hypotesen att det kanske är när jag har den ansluten till "Telefonlänk" till Windows 10 och fått massa notifikationer och så, dock ska det ju inte starta skärmen eller något som drar så mycket batteri.

Följer tråden med intresse, tyvärr kan jag inte ge något konkret tips eller svar till dig mer än denna anekdot.

Av aMp

Ja, det var väl bara något årtionde sedan som NSA byggde minst ett ENORMT datacenter där de lagrar den information de vill. Jag vet att de lagrar krypteringar som de vill, men inte kan ta sig igenom nu. Dock väntar NSA på att det ska bli möjligt med teknologiska framsteg i framtiden.

EDIT: detta jag tänkte på tror jag https://www.nationalgeographic.com/pages/article/130612-nsa-u...

Av aMp
Skrivet av Kwirek:

Enkelt löst, kryptering blir olagligt förutom för specifika ändamål. Upptäcks trafik från ens hem som inte kan avläsas slår det en pling hos polisen som sedan kan besluta om ytterligare åtgärder.

Och hur skulle de kunna se någon trafik med en dator som inte är ansluten mot internet på något sätt, där man kanske med flit demolerat eventuellt nätverkskort? I värsta fall kan du skriva för hand också och lägga i en flaskpost.

Av aMp

Och vad är det som kommer att hindra dessa vidriga störda personer att boota någon linux distro från CD/DVD/USB i en dator utan HDD/SSD eller internetuppkoppling, och där kryptera med PGP? Låt oss säga en lång RSA 4096 bits nyckel + långt lösenord? Till min vetskap är det säkert för tillfället, fram tills dess att stabila kvantdatorer blir vardag för eliten som vill hålla oss plebs på sin plats.

Då blir det elektronisk spaning via dolda kameror, kanske en USB sniffer mellan dator och tangentbord, mellan dator och skärm och så. Man inför därför en fysisk check för sådant innan boot. Och efter det får man väl göra en Snowden, sätta sig med ett tjockt täcke/filt över huvudet för att undvika kameror. Detta förslaget skulle väl inte ge något vidare skydd för sådan kommunikation? Jag är långt ifrån kunnig i ämnet, så rätta mig gärna.

Det är kanske inte så praktiskt och smidigt, men finns viljan kommer folk att göra det. Vilken grupp är det då som lär drabbas mest av sådan här dynga till förslag, i relation till det goda det kan göra? Jo, vi vanliga människor. Flertalet länder har redan förstört för personer så att de inte kan öppna bankkonton osv, pga att de sagt saker som inte är populärt. Eller bara för att ha suttit i en truck i Kanada som demonstration. Plötsligt säger du något som någon med makt inte gillar, och då är det din tur att sitta banklös exempelvis, och mer än så med krokben runt alla hörn du försöker navigera vardagen.

Det är visat gång på gång genom historien att makt alltid kommer att missbrukas, så det är väsentligt att liknande krav på bakdörrar (som förstör säkerheten för alla andra) inte blir någon ny norm i samhället, med ignoranta folk som tänker "jag har inget att dölja".

Av aMp

Pro-modellen ser lite lockande ut, men jag antar att priset kommer ligga en bra bit över vad jag egentligen vill lägga på en telefon. Tyvärr. Antar det är UFS 4.0-lagring som gäller på båda också - någon som vet?

Av aMp

Jag har både och, en platt Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 2560x1440p (nuvarande huvudskärm) + en böjd ultrawide Asus PG349Q 34" 120Hz 3440x1440p (f.d. huvudskärm). Båda med G-SYNC och IPS såklart, väntar in OLED ett tag till även om det är väldigt lockande att köpa nu hehe.

Jag hade Asus-skärmen som är ultrawide först och har egentligen inga större klagomål. Körde den som main-skärm i något 12-18 månader.

Men till slut blev det att jag köpte Acer-skärmen och det ångrar jag icke! Det var först när jag gick tillbaka till platt skärm som jag märkte att jag verkligen föredrog platt skärm för spel och Photoshop.

Nästa uppgradering gissar jag blir en platt 32" 4K OLED med riktig HDR. 32" i 1440p ger ganska låg DPI om man sitter tillräckligt nära skärmen, och jag vill kunna få plats med mer på skärmen i tex Photoshop. Och utan att behöva gå över 32" då jag tappar känslan i FPS-spel då och presterar sämre mot vad jag redan gör som standard hehe.

Av aMp

Produkt: Asus RT-AX86U Pro
Länk: https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradlosa-routrar/a...
Kategori: Nätverk
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7421818
Pris: 2490kr

Näst billigaste pris på prisjakt just nu: 3114kr

Verkar som ok pris för en relativt ny modell. Det finns även Asuswrt-Merlin firmware till den, om man önskar det.

Av aMp
Skrivet av Superthug:

Som rubriken lyder.
Finns det någon streamingtjänst där man kan se allt innehåll utan
att betala ytterliggare utöver månadskostnaden?

Som Netflix var från början . En summa och se allt som finns.
Inga hyr och köp påtryckningar ect...

Har idag Prime och Apple TV+
Båda suger när man ska söka på någon film eller serie.
Det kommer bara upp resultat som man inte kan se utan att betala extra.

/S

SVT Play kanske är något, dessutom gratis i Sverige!