Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Jag har noterat detta själv under en ganska lång tid, och detta är MYCKET irriterande. Blir ofta att man läser 1-2 nyheter/artiklar och sedan ser man kanske två man redan läst under det och tror att man "läst ifatt". Men i själva verket kan det vara flera nyheter under som man missar. Detta gör att man letar sig till andra ställen för nyheter tyvärr. Mycket tråkig utveckling för oss som varit här ganska länge.

Oftast så är det genom att jag ser nyheter jag missat när jag kollar på senast aktiva trådar i forumet.

Av aMp
Skrivet av Zyzlite:

För att de har den bättre hårdvaran, skönare kontroller som passar en vuxen hand och snyggt och smidigt interface!
Kontrollerna är absolut främsta anledningen varför jag kört Xbox i alla dessa år!

(Sen att den PS4 Pro:n jag hade lät som ett jetplan blandat med en gammal hårfön hjälpte inte heller)

Ja, Xbox Elite v1 kontrollen är ett köp jag är riktigt nöjd med. Allt jag testat från Sony är verkligen inte skönt att använda.

Har dock ingen konsol, utan den är till datorn för alla spel där kontroll är ett krav för att det ska vara kul imo.

En stationär Steam Deck vore trevligt att se, alternativt i en drömvärld att man kunde köra Steam på Xbox för tillgång till alla spel. Konsolers spel är generellt riktigt dyra, så om jag kunde börja beta av min back log på säkert 500+ spel på Steam vore det guld. Men som sagt #dreamworld på den.

Av aMp
Skrivet av Kamouflage:

Å andra sidan så är det väldigt troligt att han åkte oregistrerad motorcykel, utan försäkring, utan hjälm, på en cykelbana, utan någon form av körkort, vid för ung ålder... Det är ganska många försvårande och dyra omständigheter så jag gissar att han åker på olovlig körning men att de kanske "bjuder" på lite böter för hjälmen.

Hoppas OP håller oss uppdaterade!

Det var min tanke också, att de sa till TS att de skippar böter för hjälmen är förmodligen pga att det är det minsta av det du räknar upp. Så det var nog något herr blå sa för att verka schyst. Jag skulle bli förvånad om han får göra teoriprov och uppkörning vid sin 18-årsdag om jag ska vara ärlig.

Men håll oss gärna uppdaterade - det är alltid intressant att se vad man spekulerat med begränsad information, och vad det slutade med när brevet med beslut dimper ner i brevlådan.

Av aMp
Skrivet av Weiman:

Det ska väl bli mer 4k (men också högre pris) när nya MAX lanseras i Sverige i vår.

Man hoppas på att de håller sitt ord för oss som har halva priset på HBO Max just nu. Jag har kontaktat kundtjänsten och frågat, och vid båda tillfällena svarade de att halva priset fortsatt ska komma att gälla, för de som startade mellan de datum erbjudandet gällde.

Precis som vissa tjänster har för "OG members", första exemplet jag kommer att tänka på är LTT @ floatplane som har sina tidiga medlemmar kvar på ett lågt pris, typ 3 dollar/månad istället för 10 dollar/månad för oss som var sega.

Och ja, jag vet att det finns för 5 dollar också, men man vill ju åt 4k hög bitrate, med mycket bättre ljud än YouTube.

Dold text
Av aMp

Inget känns ju Super-lockande (pun intended), men jag tänkte ändå testa på 4070 TiS och 4080 S.

Antingen 4080 Super, alternativt 4070 Ti Super. Har order på båda i form av ASUS TUF-modellen, icke OC. Så får man testa och se vad man tycker helt enkelt. Lade rösten på 4080 Super dock, känns som att ska man ändå köpa så är det lika bra att satsa lite.

Är egentligen sjukt nöjd med nuvarande, men.. men.. vill-ha-suget är starkt. Men i slutändan är det mycket möjligt att det beror på vad jag får mitt nuvarande sålt för, som avgör mellan korten. Om vi ändå ska in i WW3 är det ju ingen idé att sitta på massa pengar när nuken kommer flygandes och träffar en i huvudet.

//Inte gejmat något utöver kanske 2-3 gånger sedan början/mitten av förra sommaren.

Av aMp

Det händer då och då även på min äldre Intel i7 8700K, det ska inte vara någon fara.

Lite höge i idle kanske mot vad alla mina system ligger på, men idle-temp är inte viktig, utan det är under load det spelar roll. 60 C är bra mitt i spel, och att den peakar upp till 79 C är inom specifikationerna. Max-temp innan den börjar klocka ner sig är 89 C (sänkt från 95 C som många andra i 7000-serien som kom i första omgången).

Av aMp
Skrivet av Pantburk:

@aMp

Han skrev sedan att det va en stege som slog på väggen utanför när det blåste och kortet lät inget. 🙂

"Kortet i sig är tyst och i spel finns inget coil whine, kan köra lite om jag kör något som ger sjukt höga fps 400+ typ.
Det visade sig att det var en stege som låg och knackad utanför fönstret när det blåste
Men ljudet uppkom vid byte av kort så jag tog föregivet att det var grafikkortet men vid närmare anblick så insåg jag att jag hade fel.
Var rätt trött igår efter en resa hem från USA."

Haha, okay. Hade fliken uppe och körde inte F5 innan jag skrev, precis som den nuub jag är. Ursäkta till er båda!

Av aMp
Skrivet av lasseTM:

Jag installerade ett Palit RTX 4080 Super JetStream OC 16GB GDDR6X i min burk idag och det låter som någon har stoppat in en gammal mekanisk hårddisk i datorn nu som knackar och lever om även i Windows.
Sjukt irriterande måste jag säga.

JetStream-modellen är en av de sämre 4080 Super som finns, den har mycket mindre kylare än tex TUF osv om jag inte är helt ute och cyklar. Palit GameRock är S-tier dock.

JetStream presterar väl ganska likvärdigt som de andra, men med mindre kylfläns så behöver fläktarna snurra mycket snabbare för att få bort värmen.

Av aMp
Skrivet av johan4:

"...men fortfarande väldigt dyr"

Då ska det inte få utmärkelsen "Bra produkt"

Ok, så det finns väldigt få/ingen bra Ferrari (eller Lambo osv) då alltså? Eller kan inte dyra villor vara "bra"?

En produkt kan vara bra. Men den bra produkten kan också vara dyr. SweC presenterar oss data så att vi kan göra en egen bedömning, göra avvägningen själv om man känner att värdet på pris/prestanda-ration ligger inom ens egna tycke, smak och om värdet finns där för dig personligen.

Recensenten(arna) gör sedan sin subjektiva åsikt (och här kommer recensentens erfarenhet in, då denne troligen testat fler grafikkort än 99% av forumet), och hur de resonerat för att komma till den slutsatsen i sammanfattningen. Detta är bra genomfört imo.

Av aMp

Någon som har erfarenhet av Folke som ISP? Har aldrig sett dem som val till mig tidigare. Det verkar vara de enda som levererar 10 Gbps till min adress, och priset är typ 300kr mer i månaden än jag ger för 1 Gbps nu. Vet att jag egentligen inte har något större behov av snabbare internet, mer än att kanske få ner spel från Steam osv lite snabbare. Men ibland kan man ju lyxa till det, "bara för att man kan".

https://i.imgur.com/3TcwvxGl.png

Av aMp
Skrivet av nevada:

Om man ändå kör med 2FA vad spelar då lösenordet för roll egentligen?

Om man bara har lösenord + kod via mail/sms/authenticator är det bra, utifall din tex din e-post blir exponerad. Det skadar liksom aldrig att ha ett starkt lösenord. Man använder ju lösenordshanterare hur som helst, så det blir inte direkt jobbigare med ett bra lösenord.

Det bästa och smidigaste enligt mig är att använda sig av YubiKeys där de går, det ökar säkerheten rejält då onda aktörer måste ha fysisk tillgång till den, användarnamn/e-post och ditt lösenord. Bitwarden stödjer Yubikeys, så med ett starkt lösenord + YubiKey bör dina sparade lösenord med zero-knowledge kryptering sitta ganska tryggt där, även om Bitwarden själva skulle få dataintrång. Men som sagt, man ska inte luta sig tillbaka och tro att man är 100% skyddad.

Jag kan dock tillägga att jag inte är en säkerhetsexpert, så det är möjligt att jag blir roastad av de som verkligen vet vad som gäller.

Av aMp

Jag har aldrig varit nöjd med ett Exynos chip genom åren, men jag har självfallet inte testat alla olika telefoner/plattor med Exynos. Väldigt konstigt val då det inte kan vara alltför stor skillnad i pris (min äldre telefon jag köpte för 4000 för 2-3 år sedan har SD SoC så att säga). Tror de flesta skulle betala 100-200kr (eller mer) för bättre batteritid, svalare (batteriet behåller sin prestanda längre) och bättre prestanda.

Jag kan ha helt fel och SD kostar mycket mer än 100-200kr extra, men jag gissar att det kan ha att göra med komponentbrist kanske? De har ju visat "sin hand", att deras första val är just SD.

Men Samsung gör det ju lätt för oss att välja - man ska inte köpa den.

Av aMp

Låter som att panelen eller mainboard börjar ge upp, alternativt PSU. Har du ingen garanti kvar kolla om det är något att hämta hos försäkringsbolaget.

Polarns 2018 Samsung QLED dog vid åska, han fick ut pengarna från försäkringsbolaget. Det blev en väldigt billig uppgradering till en 2022 LG C2 OLED för honom. Jag gissar att det åskat hos dig någon gång senaste halvåret? Det kan mycket väl orsaka problem i den stilen du beskriver.

Av aMp

Jag tycker att Bing AI fungerar rätt bra när det gäller att generera bilder tbo, minus text som den har otroliga problem med fortfarande. Tror jag hade lite tur att den fick till "25 years" på denna bilden jag testade med nu. ^^

https://i.imgur.com/pdYs47q.jpg

Jag finner det ofta smidigast att använde Copilot i Edge än att söka som vanligt. Kommer jag betala för det? Nje knappast en extra avgift utöver det jag betalar för Microsoft 365. Det borde ingå något mellansteg mellan vanliga gratis samt det Pro-tillägg de vill sälja.

Av aMp
Skrivet av diegito:

Lite uppdatering!
Har testad min stationära med kabel där jag har byt kabel även byt nätverkskort (1gbit)
Utan resultat

Gick och köpte idag en trådlös nätverkskort tp-link Tx3000
Som stödjer det senaste som klarar höga hastigheter även där utan resultat

Ligger under 250mbit på nedladdning både med kabel och med wifi! Har idag 1200/100 Tele2 coax

Med mina mobiler snittar jag runt 700mbit på nedladdning.

Har även ändrat speed duplex- till 1Gbps full duplex den låg på Auto Negotiation ingen skillnad där heller.. har varit inne på routern utan att hitta några konstigheter..

Tror inte att routern spökar..tror att min dator klarar inte av höga hastigheter såg nyss att CPU:n belastar till Max när jag kör Speedtest!

Får kanske bli en ny dator/bärbar så småningom

Ja, CPUn belastas ganska mycket av snabba hastigheter. Du kollar enkelt i typ HWinfo64 eller HWMonitor om din CPU slår i taket och throttlas ner. Då skulle lägre CPU temperatur kunna hjälpa dig.

Av aMp

"WiFi/DC" och "Wu-Tang LAN"

Av aMp
Nytt bud: 850 kr Budat pris ink. frakt. Kan göra en snabb och smidig affär.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av aMp

Grattis till 25 riktigt fina år SweClockers! Det är kul och inspirerande att se så många andra likasinnade som en själv, och lära sig nya saker till och från tack vare den breda kunskapen som finns både här på forumet samt på Discord.

Av aMp

Mobil: Sony Xperia 1 V
Operatör: Tele2
VoLTE: Ja

Mobil: OnePlus 8T
Operatör: Tele2
VoLTE: Ja

Klicka för mer information

Vill du följa samma mall kan du kopiera mallarna nedan:

Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: [b]Ja [color="#20A000"]✓[/color][/b]

Ser ut så här:
Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: Ja

Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: [b]Nej [color="red"]×[/color][/b]

Ser ut så här:
Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: Nej ×

Visa mer
Av aMp

Detta känns ju kul, speciellt då man nyligen köpt en ny mobil som kostar lika mycket som en billigare speldator (15K).

Även mina 2 äldre mobiler finns med på listan. Suck. Dock fick min Sony Xperia 1 V en uppdatering idag.