Inlägg

Inlägg som Skogswald har skrivit i forumet
Av Skogswald
Skrivet av dagas:

När jag bodde på campus var det lättare för man bodde tillsammans med andra och delade kök och vardagsrum. Men sånt är inte vanligt i Sverige. Bodde i vanlig lägenhet hör och kände mig ensam på universitetet. I Kanada hade man alltid andra oavsett om man ville eller inte. Alltid någon vaken oavsett tid på dygnet så var någon i köket eller vardagsrummet och man kunde prata. Så om det går att på så på universitet i Sverige är det ett tips.

Fullt möjligt:
https://www.uppsalahem.se/studentstaden/bo-i-korridor/

Av Skogswald
Skrivet av blixt3n:

Nu använder inte jag Windows Server men jag vill ändå säga äntligen! Det var på tiden.

Det är nog rätt få "hemanvändare" som kör Windows Server.
Den stora frågan blir således när "vanliga" Windows ges sudo.

Av Skogswald

Testade halloumi för en tid sen, och det var faktiskt över förväntan.
Är tyvärr köttätare, så än så länge föredrar jag nog ändå nötkött.

Av Skogswald

Nu står även jag inför detta dilemma, då jag nyligen skrotade min ruskigt gamla tower till förmån för en ny fräsch. Hela komponentflytten gick fint, bortsett från att den nya lådan inte har någon 5.25" plats överhuvudtaget, så min optiska BD-ROM ligger nu i garderoben.

Fann er tråd men på de ~2 år som passerat tycks ju ännu mer ha försvunnit från den svenska marknaden. De (redan) saftiga 800 SEK ni nämnde tycks nu ha åkt upp till ett fyrsiffrigt belopp, om ni inte lyckas hitta nåt billigare inom rikets gränser?

https://www.dustinhome.se/product/5010641833/icy-box-external...

Amazon och dyl. finns så klart, men det känns som ett jävla meck. Den där adaptern från Kjell & CO för fyrahundra känns ju bortkastad, i så fall kan jag lika gärna ha två stumpar (en ström, en S-ATA data) lite snyggt hängande ut ur nån glipa i chassit och låta den brännaren ligga ovanpå. Det jag var ute efter var ju nåt lite estetiskt tilltalande att stoppa in den, för kanske en röding eller så.

Är det kanske bara till att fetglömma, idag?

Av Skogswald

Deras svenska webbplats är igång än idag.
Frågan är om det är samma firma.
Tycker mig känna igen logotypen.
Beställde en del ifrån Pixmania, förr.
Egentligen inget ont att säga om dem.
Prispressen, snabb leverans, o.s.v.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogswald

"The company has created SpatialOS, a computation platform that enables the creation of massive simulations and virtual worlds for use in video games and corporate simulations. The firm partnered with Google in December, 2016.[5] The software was released into open beta in February, 2017.[6]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Improbable_(company)

Jag tänker mig typ en kidult-variant på Roblox, men jag är ju som jag är.

Av Skogswald

Lägger man ljud över HDMI slipper man väl bekymra sig för dålig DAC?
Vidare, finns den officiella "stora" Spotify-klienten portad för Raspian, månntro?
Ursäkta att jag frågar innan jag ens kikat efter, men i den här värmen är man lite lazy.

Av Skogswald

Haha. Snudd på pinsam misstolkning från TS, egentligen. Om än man har en begränsad förståelse för det engelska språket så borde det räcka med att förstå en enda rad ur någon av verserna för att greppa att låten är en hyllning till mulliga damer. Videon är småkul, i synnerhet den mulliga killen som dansar gör en ypperlig prestation.

Av Skogswald

Seriöst, det har gått en evighet, och sajten är fortf. nere, och ingen information någonstans. Nån som vet nåt?
Har svenska Passagen.se och norska Home.no ens samröre? Det var mer än vad jag visste. Nån med källuppgift?

Av Skogswald

Den har säkert redan tagits upp någonstans i den här tråden, men i alla fall, den där reklamen som Systembolaget forslade ut i våra tv-rutor kring julhelgen, med sensmoralen att den svenska modellen enligt forskning bidrog till mindre domestic violence än i länder där alkoholen flöt fritt i kiosker och dyl. Pyttsan, säger jag, rent spontant. Kommer ihåg att jag såg reklamen några dagar innan jul, och reagerade på hur de hade med barnscener i videon. Fult av dom att spela på barnen i syfte att hålla kvar på monopolet. My two cents.

Av Skogswald

Här har ni en skeptiker!

Jag levde i villfarelsen att det _bara_ fanns fördelar med LED. Det här ger ju ett nytt perspektiv.
However, jag _är_ fortfarande skeptisk till att lysrör skulle vara att föredra i något avseende.
Jag tror (på fullaste allvar) att bakgrundsbelysning med CCFL kommer att vara historia om fem år.

Av Skogswald

Ni får gärna berätta lite mer om vad ni får för resultat vid mätningar mot eg. Bredbandskollen m. olika ISP's och RT-N66U. Jag vill gärna höra mer om specifika öppna lösningar, eg. *wrt & Tomato. Har funderat på den här routern just för att jag alltid har varit ngt av en Asus fanboy, och nu ser denna ut att kunna leverera även på 5GHz-bredden.

Av Skogswald

Fler idéer och förslag är välkomna. Saknar mitt Ultra-X.
Ser helst upp för billiga fabrikat om kvalitén är densamma.

Av Skogswald

Telenor

Skön grej att även Telenor har lagt till en USSD-kod för att kontrollera saldo; *121#, samma som man använder med Halebop för att få saldo-informationen återgiven på engelska.

Av Skogswald

Något nytt på den här fronten?

Av Skogswald

Kommer att granska skillnaderna.

Har haft en 24" monitor kapabel för DVI ett bra tag, men av någon anledning har jag blivit fast med VGA-stumpen som följde med skärmen. Idag har jag köpt en regelrätt DVI-sladd, och ämnar plugga in den nu. Kommer naturligtvis att hålla er uppdaterade med det jag märker av i skillnad. Givetvis är detta egentligen onödigt, som man otvivelaktigt uppnår bättre bildkvalitet genom att gå digitalt och binärt hela vägen, än genom att "besudla" den visuella informationen á D-Sub. However, jag kommer ändå att kartlägga de uppenbara skillnaderna. Till min hjälp kommer jag att ha diverse optiska mackapärer, detta som klassiska benchwork tools inte tyder och täcker an actual difference in regards of quality.

Håll i hatten, mina damer och herrar!
Digital Visual Interface, här kommer jag!

Av Skogswald

Tangentbord: Deltaco EPZI TB-82
Resultat: HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Z OG

Värdelöst trådlös tangentbord med mus.
Inte alls värt de drygt tvåhundra pistoler jag gav för det.

Av Skogswald

http://www.freemindconsulting.com/osc/catalog/images/ready/262_4...

Tangentbord: Logitech Cordless Desktop Pro (M/N: "Y-RB7")
Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG

För övrigt bästa tangentbordet jag någonsin haft.
Har säkert tio år på nacken, men håller i vått och torrt.
Sekvenserar aldrig fel, tappar aldrig nedslag, 2xAA håller uppemot ett år.
Att tangentbordet klarade testet förvånar mig inte det minsta.

Av Skogswald

Bäste filipblom, stort grattis i efterskott till studenten.
En stor dag i livet, för oss alla.

Nu till ditt lilla issue. Det är mycket riktigt att Sony Vegas Professional stödjer AVCHD. Vad jag misstänker är att du kan ha en äldre version av programmet. Stöd för AVCHD introducerades redan i Sony Vegas Pro 7. However, till en början var företaget greedy i sin approach, och användare var begränsade till att kunna arbeta med AVCHD-filer som var skapta med Sony's egna videokameror. Dålig stil, kan man ju tycka. De skärpte sig dock och sedan _en bit in_ på Sony Vegas Pro 8 stöds alla(?) former av AVCHD. Det är dock viktigt att du har patchat upp dig till senaste revision. Enligt uppgift ska det stora stödet ha introducerats i Vegas 8.0c. Gratis uppdatering på officiella hemsidan.

Sony Creative Software - Download: Vegas Pro 8.0

Lycka till!

Av Skogswald

Nu har jag fått information om att eg. <ProgramData>%SYSTEMDRIVE%\Prg</ProgramData> i själva verket sätter/ersätter \ProgramData\ mappen, vilken tydligen är någon slags substitut till det som var \Local Settings\ i 2K/XP. Stämmer detta? Isåfall verkar det inte ens finnas nån unattend-flagga för att sätta/ersätta \Program Files\, kan det vara så illa?