Inlägg

Inlägg som Reduts har skrivit i forumet
Av Reduts

18500:-

Av Reduts
Skrivet av Mackey:

De är inte vänster enkom för deras ställning i den frågan, det påstod jag inte men det är ett väldigt tydligt exempel på åsikter som härrör starkt från vänsterkanten. Höger/vänster-skalan handlar visst om åsikter inom flyktingpolitik (absolut inte enbart) samt andra frågor inom integration och invandring, då menar jag grundat på de svenska partierna och var de är placerade på skalan och inte baserat på politiska ideologier. De partier som förespråkar en generös invandring ligger bekant åt vänster: FI, V, MP och S.

Sen får jag medge att DN och expressen inte är lika vänster som aftonbladet men de lutar ändå mer åt vänster än vad de är i mitten. Att expressen samarbetat med researchgruppen säger en hel del och båda tidningarna driver som bekant en agenda som går ut på att smutskasta SD, precis som aftonbladet. Tidningarna är även, precis som aftonbladet, noga med att vara politiskt korrekta och undanhåller detaljer mellan varven för att bibehålla denna ställning, de har samma ägare så det är inte så konstigt, här är dock expressen snäppet värre än DN. Vänster och PK går hand i hand, det är samma läger vi pratar om.

Varför skulle jag läsa en tidning vars redaktion står för helt absurda åsikter? De förtjänar i alla fall inte min uppmärksamhet. Hade du tyckt att det var lika konstigt att jag ignorerar DN ifall deras krönika handlade om hemvändande SS-soldater?

Självklart inbegrips flyktingpolitik och dylikt i höger/vänster-skalan, hur du kunde få en annan uppfattning av det jag skrev förvånar mig.

Anledningen till att jag tog upp det är för att du tydligen lägger störst vikt vid detta när du placerar dessa nyhetsförmedlare i skalan, eftersom de till största delen i övrigt sympatiserar med högerpolitik, speciellt när vi talar om "de svenska partierna och var de är placerade på skalan och inte baserat på politiska ideologier".

Varför du ska läsa en tidning vars redaktion har absurda åsikter? För att alla tidningar har en redaktion som har absurda åsikter.

Av Reduts

@Mackey:

Att DN skulle vara vänster bara för att de har en viss ståndpunkt i ett ämne stämmer helt enkelt inte. Aftonbladet kan man väl kalla vänster, men Expressen är inte vänster. Höger/vänster-skalan handlar inte om åsikter i flyktingpolitik.

Skrivet av Mackey:

Jag har aldrig läst en artikel i DN sedan de publicerade en krönika om hur IS hemvändare borde få bidrag och hjälp från staten för att kunna återanpassas till det svenska samhället eftersom det är så synd om dem.

Det torde vara svårt för dig att läsa någonting alls med den inställningen.

@Hugligan:

Skrivet av Hugligan:

Det här måste ju vara ett skämt? Om man är van med svensk PK media så kanske. Söker man runt så anses Politico oftast vara väldigt neutrala, ev lite åt vänster hållet.

Ett skämt var det inte, men jag kan hålla med om att jag gjorde fel som placerade Politico på högersidan, de hör bättre hemma i mitten.

Av Reduts

Det enda sättet att få en hyfsat nyanserad bild av världen är att använda många olika källor.

Vill du ha nyheter med så lite åsikter så möjligt får du förlita dig på TT och dess motsvarigheter. Det är i princip omöjligt att skriva en längre, analyserande text, utan att skribentens personliga åsikter skiner igenom. Ha dock i åtanke att urvalet av de notiser som förmedlas alltid är färgat av tidsandan.

Men här är ett litet urval av källor jag finner intressanta, indelade i politiskt tillhörighet utefter det klimat de verkar i, helt och hållet definierat av mig själv. Värt att nämna är att det såklart förekommer en hel del propaganda och halvpålitliga källor även här, både i form av selektivt urval samt i hur texten är skriven, men om du är uppriktigt intresserad finns inget alternativ än att läsa nyheter från många olika källor, och därefter källgranska själv när du blir skeptisk (eller bara är obekväm med det som presenteras).

Att hitta svenska nyhetskällor som inte tar upp nyheter som behandlar flyktingfrågor är nog i princip omöjligt, då det, vad man än tycker om frågan, inte går att förneka att det är ett högst relevant ämne för Sverige (samt resten av Europa).

Blandat:

http://blacklistednews.com/

https://www.corbettreport.com/

http://www.aljazeera.com/

https://www.rt.com/

Mitten:

https://www.theguardian.com/international

http://www.dn.se/

http://www.bbc.com/news

http://www.svd.se/

Vänster:

http://therealnews.com/t2/

http://www.etc.se/

Höger:

http://www.politico.com/

https://www.washingtonpost.com/

http://www.slate.com/

Av Reduts

Här är vad vi gör:

http://texn.podpilot.org/killboard/

PVP, PVP, PVP. Inga regler om vad man inte får göra, man måste dock ha kul. Inga direkta SP-krav, även om vi föredrar att man har 10 mil. Hänger i Molden Heath, där det alltid finns någon att skjuta på.

Vi är med i alliansen Rote Kapelle, länk till dem finns via TEXN killboarden. Kontakta mig här eller joina kanalen TEXN och var med och skjut på allt och alla.

Vi har också en väl utvecklad industri, så om du känner för att smälta lite stenar och bygga lite skepp har du ett helt gäng riktigt kunniga personer att fråga och manipulera marknaden med.

Vi hörs!

Av Reduts

Hmn, det verkar ju onekligen röra sig om ett demo-ex/RMA eller ngt i den stilen.. Men jag kan inte minnas att jag såg att det stod ngt om det förut. Jaja, alla gör väl misstag, vi får se hur det här artar sig..

Av Reduts

Klos_ - Snap! Ring tillverkaren av kameran och tipsa dem om din eminenta idé!

Nej, nog med sarkasm. Jag har lite svårt att tänka mig att sensorerna i en vanlig systemkamera kan vinkla sig efter behov på samma sätt som i denna.

Jag vill ha en bild de tagit. Även om min dator inte klarar av att redigera den. Eller ens öppna den. Kan jag få vilja det utan att någon klagar?

Av Reduts

Det är inte samma format. 1920*1080 = 16:9, 1680*1050 = 16:10

Av Reduts
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Nej, jag hittar ingen förbättring. Nätagget räcker.

Tack för din input. Den räcker! Ha det.

Av Reduts

Tjo!

Såhär ser paketet ut,

http://prisjakt.nu/optimize.php?p=307313,209764,218774,279997...

syftet med quad är ljudbehandling. Ljudkort tillkommer senare. Ser ni något utrymme för förbättring i samma prisnivå? Ett krav är att delbetalning är möjlig.

Jag är lite osäker på nätagget.. Men för tusan, det borde väl räcka?

Av Reduts

storkeen - Många av stadsnäten ägs av telia.. Enligt deras hemsida verkar det som de tar mellan 100 och 300 kronor för en 100/10 eller 10/10 uppkoppling..

Här är telias stadsnät och priser..

http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/internet/stadsn...

OnT - Jag tror att en statlig ägd grund till all infrastruktur är sättet att gå, då har alla operatörer iaf lite mer möjlighet till konkurrens.. (Antagligen kommer telia fortfarande ha en viss fördel med tanke på statens inblandning i Telia..)

Av Reduts
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReQuaker

Har ni sett någon Nvidia-stämpel på 3DMARK06? Nej.. Någon ATi-stämpel? Båda är optimerade för det programmet. Säger inte att det visar helt rätt, men de flesta speltester innehåller spel som just funkar bäst på Nvidia.

Jag har sett en ATI-logga i 3d-mark..

Av Reduts

Lefanz - Jag menade att jag har stängt av alla extra funktioner..

Hittar fortfarande inte ngt PCI-lås.. Finns det på DS3'an eller är det låst som standard?

Av Reduts
Av Reduts

Kan meddela att min DS3 Rev 2.1 körs i 435 stabilt utan volthöjning på FSB eller nordbrygga. CPU'n får 1.475 och minnena 1.9. Är inte klar än, så jag meddelar om det blir högre..

Tråkigt dock att jag fick en 1.375's E6600, jag tycker det är lite märkligt, eftersom det är en L641G.

Alla extra 'funktioner' på moderkortet är avstängda..

Har dock inte hittat ngt lås på PCI-portarna, har dock inte letat så noga eftersom jag än så länge inte har ngt inkopplat på dem, ngn som vet om det finns?

Av Reduts

Här har du en burk som inte ska föra mkt liv och defenitivt klarar Crysis på 27"-skärmen som är med i paketet, observera dock att grafikkorten och processorn troligtvis släpps som tidigast om ungefär en månad..

Som du säger, prisvärdheten har försvunnit för länge sedan (enligt mig efter 15k) men om man ska lägga så mkt pengar tycker jag detta system är rimligt, och jag tycker absolut det är värt att vänta en månad på processorn och grafikkorten.. För övrigt så sitter det redan ett hyfsat ljudkort på moderkortet, så om det känns onödigt behövs ju inte det extra ljudkortet..

http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=182420,244561,2x280096,...

(Länken tar ofta ganska lång tid att ladda, bara så du vet..)

Av Reduts

Om du inte tänkt att överklocka räcker det definitivt med ett Gigabyte P35-DS3! PCI-E 2.0 är absolut inget måste..

Av Reduts

Jahaja, men då får du ett nytt förslag då..

http://www.prisjakt.nu/optimize.php?f=&e=&p=167319,112022,270...

Nu ville inte skärmen vara med, så +2600kr på den då.

Ett par notiser bara, chassit är ju bara ett chassi, så det fungerar ju, men nätagget tror jag tyvärr inte klarar av att driva systemet. Om du vill att datorn inte ska låta så mkt rekommenderar jag att du köper ett nytt chassi, t.ex. Antec P182 som är väldigt bra.

Det var även någon som kommenterade ATI kommande grafikkort, man kan omöjligt veta hur dessa kort kommer prestera, eftersom det inte finns några tester än..

Av Reduts

Att sänka timings innebär inte nödvändigtvis att det blir instabilt, mina minnen som är speciferade som 3-8-8-10 i DDR400 körs t.ex. i 2.5-7-7-10 DDR444. Ja, du kan ställa in det i BIOS. Nej, det är ingen större prestandaskillnad.

Får jag fråga vad det är för planer med moderkortet?

Av Reduts

Angående timings:

http://mikrodatorn.idg.se/2.1030/1.80690

OCZ - 5-4-4-15

Corsair - 5-5-5-18