Inlägg

Inlägg som vojnik har skrivit i forumet
Av vojnik

Koppla modemrouter med router

Tjena!

Jag behöver koppla ihop en trådlös router med en modemrouter(Zyxel). Hur går man till väga, vilka inställningar gör man för att allt ska fungera.

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edholm
Hehe det förstår jag. Man gör programmen för att göra dem, inte för att använda dem

Nej inte denna calcen för det är en uppgift som jag ska lämna till läraren. Hade jag velat använda den hade jag kört in funktioner som cosinus, tangens och sinus samt alla major funktioner du kan hitta på en räknare:)

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edholm
Jag

Jag tänkte mer på att det blir en liten prestandaökning. Tycker mig minnas att C# var uppbyggt med tanke på strängar och till viss del double. Rätta mig om jag har fel.

Vet faktiskt inte.Men de e inte så någa för det är inget ja tänkt att använda:D Kör hellre windows calcen:D

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edholm

private float omvandlaTextTillTal() { string texten = textBox1.Text.ToString(); //Här säger visual studio till att raden är fel när kalkylatorn buggar. try { float returtalet = float.Parse(texten); return returtalet; } catch (Exception e) { MessageBox.Show(e.Message); return 0; //Skicka tillbaka noll ifall ett fel kastades. } }

Borde vara någonting sådant istället eftersom det inte var ett consoleprogram han skrev

Ett annat sätt kan ju vara en if-sats där du kollar om längden på textBoxen är större än noll. Absolut bästa är ju en kombination med try-catch.

Varför använda float förresten? är inte double att föredra?

Double är att föredra om man ska ha en lite mer avancerad kalkylator. Men eftersom denna bara ska ha + - * / så tänkte jag att det räcker med float.

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av osiris8
Fånga felet:

try { float returtalet = float.Parse(texten); rensa = true; return returtalet; } catch (Exception e) { MessageBox.Show("Talet är inte korrekt: " + e.Message); } return float.NaN;

(NaN = Not a number, ungefär Floats motsvarighet till null)

Tyvärr så funkar inte den koden:S

Av vojnik

Kalkylator problem i C#

Har följt en guide i boken c# och NET av Erik Ronne där jag försökt få ihop en kalkylator men tyvärr så buggar den varje gång jag råkar trycka på lika med innan jag skrivit in två tal.

Koden

namespace calc { partial class Form1 { /// <summary> /// Required designer variable. private bool rensa = false; private float tal1; private float tal2; private float resultat; private string knapp = null; private System.ComponentModel.IContainer components = null; /// </summary> /// <summary> /// Clean up any resources being used. /// </summary> /// <param name="disposing">true if managed resources should be disposed; otherwise, false.</param> protected override void Dispose(bool disposing) { if (disposing && (components != null)) { components.Dispose(); } base.Dispose(disposing); } #region Windows Form Designer generated code /// <summary> /// Required method for Designer support - do not modify /// the contents of this method with the code editor. /// </summary> private void InitializeComponent() { private void rensaDisplayen() { if (rensa == true) { textBox1.Text = ""; rensa = false; } } private float omvandlaTextTillTal() { string texten = textBox1.Text.ToString(); //Här säger visual studio till att raden är fel när kalkylatorn buggar. float returtalet = float.Parse(texten); rensa = true; return returtalet; } private void lagraTal1() { tal1 = omvandlaTextTillTal(); rensa = true; } private System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem InfoToolStripMenuItem; } }

Av vojnik

M hoppas de för vill inte hålla på med att fucka runt med bios inställningar för diskarna mm

Av vojnik

Låter nice...En sista fråga...Om man beställer datorn från komplett och dom monterar den men man väljer att inte ha med nått operativystem...räcker det med att bara dra igång windows skivan när man får hem den?

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lcars
Jag har fått det intrycket att det skulle vara synnerligen enkelt och inte kräva någon extra kylning om man klockar lagom mycket.
Det talas om 3GHz som gränsen där man behöver extra kylning om man ska klocka högre.
Själv har jag tänkt klocka upp den till kanske 2.6-2.7GHz eller så efter ett tag, en liten ökning, men om det behövs mer prestanda i framtiden så kan den komma väl till pass.

För övrigt är det inte en Pentium-processor, Core 2 Duo är sin egen typ av processor, det finns Pentium D som är tvåkärniga Pentium, men de är underlägsna i prestanda.

Hmm räcker det med att leka i bios för att klocka den eller är den låst som p4 var?

Av vojnik

Det är sant...Sen undrar jag hur svårt är de att klocka den pentium processorn du snackar om?

Av vojnik

Tack för alla sjysta svar...Såg att någon frågade vad för upplösning ja kommer köra=) det kan ja ju inte säga på rak arm för de vet ja inte beror på vad för spel det är mm...Troligtvis kommer jag köra på ett 8800 gtx eftersom de låter vettigare helt enkelt.

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lcars
Det låter faktiskt riktigt bra, de flesta som ska köpa datorer i sommar väntar till 22 Juli, det har blivit det nya magiska ordet inom datorkretsar

De e ju fan lika bra att vänta til den 22 och kanske köpa lite bättre för samma pengar:)

Av vojnik

Jaså? Låter inte illa:)

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lcars
Ska du överklocka så är det bättre att köpa en Intel-processor efter 22 Juli.
Ska du inte överklocka så klarar du dig lätt på 5xxx-minnen istället.

Varför just efter den 22 juli=S

Av vojnik

Köpråd för en athlon64 x2 6000+

Här är specsen

Chassi: Cooler Master Mystique 632, Svart

Moderkort: MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI, DDR2

Nätagg: Hiper Type-R 580W Svart, Dual Fan

Processor: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket

Minnen: Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5

Hårddisk: Samsung SpinPoint T166 250GB SATA2

Grafikkort: Gainward GeForce 8800GTX 768MB GDDR3

Skärm: Samsung 20" LCD Syncmaster 206BW 2ms

Vad tycker ni? något som flaskhalsar eller liknande:) Tacksam för seriösa svar.

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Ja, din processor flaskhalsar lite grann men det fungerar bra. Jag kör själv en 4600+ orginal för tillfället @ 2.4Ghz (varmt som fan ute och kan ej ha det klockat för då tror Albin att skiten brinner upp:P).

Flaskhalsar en athlon 64 x2 6000+ @ 3ghz ett gtx kort?

Av vojnik

Tackar jäkligt mycket för svaren:)

Nu e de så med att ja ska ha en athlon64 x2 i datorn...duger detta till ett gtx? Sen undrar jag också vilket operativsystem som kommer ge mest av gtx kortet?

Av vojnik

Har kollat lite tester på nätet och de verkar som om man vill ha en bra dator för nuläget e de bättre med 2 st 8800 gts

Av vojnik

Därför att jag inte har fickorna fulla av pengar:)

Av vojnik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr. d00d
Om du inte litar på svret du får så finns det ingen anledning att fråga.

Det är som han säger du får bara 320Mib grafikminne med ´den konfigurationen vilket är på tok för lite för att kunna spela på de upplösningar som korten egentligen klarar av.

Jag lägger också min röet på ett 8,8k GTX.

Jag hoppas att ni förstod att jag menade 2 st 8800 gts kort mot 1 st 8800 gtx