Inlägg

Inlägg som Nyrostad har skrivit i forumet
Av Nyrostad

Lirade just klart SP-demon, och nu var allt "tangentbordslagg" borta, skumt... Var fin känsla i spelet, men åtminstone en ny CPU hade inte skadat känns det som...

Av Nyrostad

Servern och routern står på 24/7. Huvudburken ibland, men ganska sällan. Laptopen brukar jag slå igen locket på, så går den i sleep de gånger den inte låser sig medan den försöker gå till sleep...

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lynar
Jaha, då ska vi se..

Vart sugen på kebab, så jag bad flickvännen gå att köpa det, samtidigt som hon skulle göra något ärende på stan. Hon kom tillbaka, jag åt kebabrullen.

Sitter här nu o.O

Inte alla som fixat slav och flickvän i ett!

Av Nyrostad

Lirade just lite demo, och döm min förvåning att jag faktiskt får ca 25 FPS med alla inställningar på medium och 1680x1050

Däremot märker jag ett jädrigt skumt problem: Mina in-kommandon kan ibland fastna och inte reagera alls, eller bara reagera en halvsekund efter att jag tryckt osv. Någon som märkt detta? Alla röster ligger också helt fel. "Cloak engaged" sägs först när energin redan är slut, och först ett tag efter att den övergått till maximum armor så får jag detta bekräftat.. Även radiotrafiken är helskum, min röst avbryter hela tiden kaptenens och kartindikatorerna kommer långt före jag får radiotrafiken osv..

Någon som märkt detta? Är alltså SP-demon jag pratar om...

Av Nyrostad

Jag försöker väl ha lite stil samtidigt som jag inte precis bryr mig om vad det är för märke. Visst, en Hugo Boss-skjorta är ju lite roligare än en från H&M, men H&M:s duger fint...

Just nu har jag på mig (nerfrån och upp):

Kläder:
Skor: 500 Kr
Jeans: 1000 Kr
Fillingar: 200 Kr
Skjorta: 200 Kr
Jacka: 1600 Kr
---------------------
Summa kläder: 3500 Kr

Accesoarer (ca värde vid försäljning på blocket idag):
Klocka: ~8000 Kr
Mobil: ~2500 Kr
Hörlurar: ~400 Kr
----------------------
Summa accesoarer: 10900 Kr

Summa totalt: 14400 Kr..

Av Nyrostad

Så länge den inte transformeras upp, vilket verkar relativt osannolikt, så spelar detta ju ingen roll, eftersom effekten då bara kan bli mindre än 24W.

Av Nyrostad

Angående startmotorer så finns det få saker som drar så mycket ström som en startmotor. Lägg i en hög växel på en bil och försök putta den. Inte speciellt lätt va? Det jobbet ska den lilla startmotorn uträtta ensam! Uppskattnings 3-400 A momentant är knappast någon överdrift.

Angående taxiutrustningen så är visserligen 24 W ingen effekt att tala om alls, men å andra sidan, vad syftar Karamell-Kungen på? Om han menar att bara taxametern, radion och taxiskylten tillsammans drar 24W är det ju inte helt otroligt, men om han menar att hela bilens elsystem OCH taxiutrustningen DÄRTILL drar 24W, så kan det inte stämma under några som helst omständligheter, då EN halvljuslampa ligger kring 60W...

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av August
Och idag blev det en ny 42" LCD-tv, "Lg 42lc2rr". Inköpt på idag premiäröppnade Media markt i Norrköping för det mycket facila priset av 7777:-.
http://www.kuptv.pl/images/LG42LC2RR.jpg
(Bild tagen från Google)

Har en sådan i vardagsrummet, fick den som ersättning för en Videoseven som aldrig tycktes få reservdelar monterade vid ett garantiärende, och är mycket nöjd! Jag gav motsvarande 13 000 spänn, så du kan nog skatta dig lycklig, din jäkel!

Av Nyrostad

En diod är ju som bekant en likriktare, dvs som en enkelriktad gata för elektroner. Strömmen kan bara passera i en riktning. Likadant är det med en lysdiod, bara att den lyser då den släpper igenom ström. Dioder är dock ingen perfekt tom enkelriktad gata, utan en liten jäkla stump där hälften av bilarna står felparkerade, så även på det håll den släpper igenom ström bromsas det en del.

"Bromsningen" är framspänningsfallet, gissningsvis 3.7 V i ditt fall, men för att vara säker skulle jag kolla datablad för den infon.

Det är som sagt en himla högintensiv jäkel du hittat där, så passad dig för att bränna på för fullt. De starkaste jag jobbat med, som lös riktigt jäkla bra var på 10 Cd, 3 V framspänningsfall och 30 mA märkström..

Lycka till, och hoppas min senkvälls-pedaogik är förståelig

Av Nyrostad

Framspänningsfallet på din LED är uppenbarligen 3,7 V.

Du kan då räkna ut hur stor resistens du behöver (motstånd, mäts i ohm) för att ge LED:en en viss ström.

U1 = matarspänning i V
U2 = framspänningsfall i volt (3.7 i detta fall)
R = motståndet i ohm
I = ström i A

Generellt gäller att

(U1 - U2) / I = R

För 12V matarspänning och 1000 mA gäller då

(12 - 3,7) / 1 = 8,3 Ohm

1000 mA är dock en rätt saftig belastning även vid så låga spänningar som 3.7 V. Effekten blir då 3.7 W, vilket mycket väl kan kräva kylning.

350 mA känns som en säkrare ström, vilket ger en effekt på 3,7 * 0,35 = 1,3 W

Då skulle du behöva (12 - 3,7) / 0,35 = 23,7 Ohms motstånd

(observera att det är sent och att jag haft en 14 h arbetsdag bakom mig och 1 h till framför mig, så det är inte omöjligt att jag snackar i nattmössan)

Av Nyrostad

Av de rykten jag läst mig till att döma, så ska radarparet Flavio Briatore - Fernando Alonso återförenas i Renault inför säsongen 2008, men det är som sagt helt obekräftat, och nya rykten säger visst emot även dessa:

http://www.automotorsport.se/nyhetsmall.asp?version=60068

Edit:

Auto Motor und Sport verkar dock inte ha tagit hänsyn till om Alsonso skrivit på nåt:

http://www.autoblog.com/2007/10/11/fernando-alonso-returning-...

Men ja, allt är ju fortfarande obekräftat. Jag är dock inget fan av vare sig Alonso eller Briatore, varför jag gärna skulle se dem båda i samma team, så att jag kan önska dem allt ont tillsammans

Av Nyrostad

KIIIIIMIIII RÄIIKÖNNEN VANN!!!!!!

Jäklar vilket RACE! Hade jag inte gått på toa i en reklampaus, då hade det jäklar blivit problem i slutfasen där..

Ja jäklar... Återkommer när jag hämtat andan

Av Nyrostad

Ser till att slipa till basen i Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine

Av Nyrostad

Känner igen detta helt och hållet, eftersom en god vän drabbats av Anovos inkompetens vid flertalet tillfällen.

Han hade en Nokia N71 som efter ett tag började uppvisa mjukvaruproblem och stängde även av sig sporadiskt osv. Han vände sig direkt till sin garatireperationspartner, CR-service, vilka var tvungna att skicka den vidare till just Anovo. Efter 4 veckor kommer luren tillbaka, och ser ut att vara i nyskick. Döm hans förvåning när han efter att ha startat telefonen inser att telefonen fungerar perfekt, men inte huvuddisplayens bakgrundsbelysning! Han går tillbaka med telefonen och får beskedet att den måste skickas tillbaka till Anovo för reparation.

Efter ytterligare 4 veckor kommer telefonen tillbaka, den här gången med helt nytt skal. När han kommit hem och tagit av skyddsplasten på huvuddisplayen, möts han av en underlig syn - det ser nämligen ut som plasten är kvar på displayen! Tillbaka till Anovo...

Efter 4 veckor till har teknikerna enligt loggen "tagit bort kvarglömd skyddsplast" och satt ihop den igen, varefter han till slut får hämta en fungerande telefon.

Telefonlös i sammanlagt 12 veckor och fick inte en tillstymmelse till kompensation eller ens lånetelefon under tiden. Han var även i kontakt med Nokia, som sade att de inte kunde göra något förrän det faktiskt tog drygt 4 veckor (hans 3 veckor och 5 dagar som det ofta var räckte alltså inte).

Är faktiskt inte olycklig över att inte ha kvittot kvar till min N73, eftersom garantin tydligen ändå inte hjälper ifall något skulle hända...

Av Nyrostad

Hade 315 poäng när jag gick ut högstadiet och har än så länge MVG i alla avslutade kurser (går andra året på internationell naturvetenskap, NVNI), så vi får väl se hur det går med det hela sen.. Tror inte jag klarar något MVG i idrott, men å andra sidan finns ju meritpoängen nu, så jag kanske klarar över 20 ändå.. Vi får se

Av Nyrostad

Får inte upp länken här (Firefox), kan du prova att bara skriva R52:ans exakta modellnummer? Min R40 har t ex 2722-BDG som exakt modellnummer...

Av Nyrostad

Kortfattat har de helt enkelt en modulator som konverterar ljudfrekvenser till en digital frekvens. Spelar du ett A i 440 Hz så kommer modulatorn sätta på och av "maskineriet" 440 gånger per sekund. Eftersom blixten då den träffar luften hettar upp luftmolekylerna så mycket att det blir vakuum i dess spår, kommer en smäll (precis som vid åska) att uppstå när den släcks igen. Tänds den och släcks den i samma frekvens som de toner du spelar på t ex ett keyboard, kommer du därför att uppfatta dem som ljud.

Av Nyrostad

Hydrauliken låste sig för honom och växellådan fastnade i 1:an, varpå han på tomgång rullade mot depån vill jag minnas.

Av Nyrostad

Var på stan idag och fyllde på garderoben lite

Först ut var ett par nya Levi's 511 Slim i svart/möööörkblå, eftersom mina förra gick åt vid en smärre cykelolycka

http://www.shopoon.fr/img/products/200x200/LR_324120045.jpg

Sedan en skjorta från HM i stil med denna:

http://shop.hm.com/media/products/555/DL555_58565_45006_74_1854....

och slutligen en tröja från Brothers, som jag inte hittar någon bild på.. Snygg var den iaf

Av Nyrostad

Clarinet Concerto in A Major, KV 417 - Allegro - Wolfgang Amadeus Mozart

Har en del att göra för att spela detta stycke perfekt, men jobbar på det