Inlägg

Inlägg som Nyrostad har skrivit i forumet
Av Nyrostad

AC/DC - Are You Ready?

Av Nyrostad

Har du aktiverat skärmen (TV:n) i windows? (Utökat skrivbordet till den?)

Av Nyrostad

Pucco: Tackar! Dock hade IBM/Lenovo släppt en uppdatering själva, som jag missat, som fixade problemen jag hade tidigare - dock orsakade de samtidigt tiling-buggen, men det fixade jag enligt FAQ, så nu funkar det över förväntan utmärkt!

Verkligen PERFEKT bild, även på min gamla TV En dockningsstation till laptopen, så att RGB-kabeln, ljud och fjärr kan vara permanent inkopplat blir nästa steg mot en trevlig liten underhållningsstation i källaren

Tack MrJonas för din utmärkta guide Tog mig inte mer än 1-2 timmar att fixa alltihop tack vare den

Av Nyrostad

Brukar alltid ha behov som vida överstiger inkomsterna, men då jag alltmer börjar inse att jag inte kommer att ha det "bo hemma"-bekvämt hela livet, tänkte jag så smått börja skärpa mig nu

Målet för tillfället är att kunna köpa mig en DSLR att ha till sommaren, så vi får la se hur det går

Av Nyrostad

Nätagget är ren skit, men visar inga tecken på uttröttning vid stresstestning...

Däremot upptäckte jag precis att ett av de två minnes-paren var omaka. Jag bytte ut de två omaka minnena mot två matchade jag hade liggande, och än så länge har den inte visat några tecken på bootproblem. Jag får väl hålla tummarna, och gå igenom kondingarna ifall den börjar krångla igen. Tack för hjälpen iaf!

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yogge
Kör du s-ata HDD så försök med att köra den i ideläge i bios. Koppla även ur alla USBenheter, och testa att starta med en åt gången.

Nopp, bara PATA-diskar i det systemet, varför jag inaktiverat båda S-ATA-kontrollers:arna. Ska prova att felsöka bland USB-enheterna...

Om det inte skulle fungera, någon annan som har några tips?

Av Nyrostad

Tar och väcker denna tråd igen, eftersom jag efter ett längre uppehåll blivit 939Dual-ägare igen.

Detta ex kom från fabrik med BIOS 1.40, men hade av förra användaren flashats till 1.60. Jag började dock uppleva det ökända "cold boot"-problemet och flashade därför till 2.30 - MEN, problemet kvarstår. Vid "kallstart" låser sig systemet innan POST, varefter reset-knappen får motioneras tills systemet behagar POST:a. Har även provat med OCW Beta 7 utan resultat..

Finns det någon annan tänkbar lösning än att flasha om till alla tänkbara BIOS och hoppas något fungerar? Min far ska nämligen ha datorn, och att behöva sätta minnes-tweakarna i BIOS rätt efter varje "cold boot" är inget alternativ för honom...

Av Nyrostad

MrJonas: Klart den gör Platta apparater må vara trevliga, men en tjock och härlig CRT har väl rätt många av oss i källaren?

Tyckte jag hade gått igenom det mesta av forumtrådar efter mitt problem, men sedär, en hade jag missat Jag har inte uppdaterat drivisarna eftersom jag har ett Mobility Radeon, och inte orkat sätta mig in i hur jag hittar fräschare på Lenovos sida, men nu ska jag definitivt ta och göra det - annars provar jag VMR9!

Tusen tack, återkommer med resultat!

Av Nyrostad

Om du kan ta lite extra vikt skulle jag satsa på en gammal professionell skärm, exempelvis Lacie's Electron Blue-skärmar.

Har själv en Electron Blue 22" i hushållet, och förutom oerhört bra bild klarar den också mycket höga upplösningar i höga uppdateringsfrekvenser (Finns i datablad exakt hur höga...)

Denna annonsen är visserligen gammal, men de kommer upp lite då och då:

http://www.blocket.se/vi/14654362.htm?ca=23_11_s

Av Nyrostad

Sådärja, nån timme vid skruvstädet och en stund vid powerstrip senare har jag en mycket tillfredställande skrivbordsbild på min Panasonic 28" 4:3, där jag t o m kan surfa om jag känner för lite flimmer-epilepsi...

Mitt problem är dock att trots att alla fönster får rätt proportioner så får själva videon i dem inte det. Bilden sträcks ut på höjdled och klipps i underkant - ÄVEN OM jag gör videospelarfönstret mindre på TV:n - bilden sträcks ändå ut till ungefär dubbla höjden och beskärs sedan att passa i spelarfönstret. Detta inträffar inte med någon annan extern skärm till min laptop, bara med TV:n.

Några idéer?

Av Nyrostad

Ah, tackar!

Detta är ju klart det mest användbara alternativet, men kom även på att N-serien av någon anledning inaktiverar vibrationssignalen så snart telefonen är inkopplad till en laddare. Dock funkar det bara på telefoner som verkligen behöver laddas varje natt...

Av Nyrostad

Sätter upp mig på mail-listan - hade också gärna vetat detta! Då lever telefonen nog längre också, eftersom det fruktansvärt irriterande vibrationsljudet får mig att se rött på morgonen...

Av Nyrostad

Hmmm... Är ju nästan lite svårt att välja den värsta, men en av de "roligare" är som följer:

Hade varit på en förfest hos en tjejkompis tillsammans med ett gäng polare, där vi efter en del vin och vodka inser att ingen av oss har biljetter till klubben de andra skulle till - så det är ju inte mycket annat att göra än att cykla hem?

Vi var tre killar på cykel, två av dem hade precis snaggat sig <1mm och var iklädda skinnjacka. Jag har långt hår, men var också iklädd skinnjacka. Någon av oss kom väl att tänka på hur sjukt främlingsfientliga vi såg ut, varefter vi kommer upp med den självklara idén att alla instruktioner ska förmedlas på militärtyska hädanefter. Detta under tiden vi cyklar genom Malmös mest invandrartäta område - genialiskt inte sant?

Mot alla odds klarar vi oss dock helskinnade därigenom, och vi kommer ut på en stor gata där inte en bil var i sikte, varför min ena polare ställer sig upp i pedalerna cyklar loss för allt vad tygen håller. Jag är inte sen att haka på, och i gissningsvis dryga 30 Km/h svischar vi förbi vår tredje polare. Efter ungefär 100 meter reser jag mig igen och tar i med all kraft jag har på ett tramptag. Då hör jag ett rassel, och pedalerna låses upp. Mina fötter glider av pedalerna och endast min låga ram räddar mig från svåra underlivssmärtor. Ett par meter lyckas jag hålla balansen med fötterna i marken, men det gick lite för fort för att springa med, så som avslutning snubblar jag till, fortfarande med cykeln mellan benen, och faller raklång ned på asfalten och börjar med att trasa sönder jeansen, därefter smäller jag i med armbågen, som bara får en lättare krosskada tack vare skinnjackan. Som grande finale snärtar jag med nacken in ögonbrynet i den grova asfalten och får ett duktigt jack som blöder ymnigt.

Han som hamnade på efterkälken och såg allt bakifrån sade efteråt:
"Jag tänkte direkt: OK, nu är det klart. Då var det färdigt, nu dör han!"

Jag överlevde dock, och klarade mig t o m undan akuten tack vare lite kreativt omplåstrande. Dagen efter stod jag med huvudvärk och spände kedjan i vredesmod...

Av Nyrostad

"Pusselipusspuss! Ha det skoj på lovet! Schweiz here i come! Ses snart.. Typ (a) kyssokram!"

En väldigt söt och trevlig tjej ska tillbringa sportlovet i Schweiz, en bra bit från mig.. Jaja, verkar ju iaf som jag får se henne igen

Av Nyrostad

Nej, precis. Intervallet mellan de två är en kvarts ton - men mer eller mindre all modern populärmusik betraktar de två som en och densamma. För att någon skillnad ska märkas, krävs att man jobbar med klanger bestående av _många_ samverkande toner, som t ex vid körsång - precis som laggarbacken var inne på.

Av Nyrostad

För att krångla till det hela, så skrivs A# ofta som Bb ("Bess") beroende på låtens tonart. Dessa toner är rent vetenskapligt inte desamma, men du tar dem på samma sätt, och de låter likadant

Av Nyrostad

Fick just upp en klassiker här;

Nirvana - Come As You Are

Av Nyrostad

dInmIn: Är det en R eller T40 jag ser där till vänster?

Påminner rätt mycket om min rigg isf, i mitt fall: 225BW, 17" TFT, Thinkpad R40

Alltid trevligt med möjligheter till multitasking, och ser trevligt ut

Av Nyrostad

Säkerhetsrisker med två inloggningar till samma GID?

Har behovet att mina två vänner och tillika hemsideadministratörer av samma sida ska ha tillgång till en av apaches root-folders, och kunna redigera samma filer.

Som det är nu har jag gjort ett litet "fulhack". Root-foldern är chown:ad av apache-användaren, grupp 33 och chmod:ad till 770.

Sen är användare X med GID 1001 medlem i grupp 33 och har root-foldern som home-folder. Slutligen kommer fulhacket: för att båda användarna ska kunna redigera filer den andre skapat, har jag i /etc/passwd pekat om användare Y:s GID till 1001, så att han i praktiken är användare X, fast med andra inloggningsuppgifter.

Detta fungerar perfekt, men har jag samtidigt skapat ett säkerhetshål, som den *NIX/*NUX-nybörjare jag är?

Edit: Kör för övrigt Debian Etch på servern i fråga.

Av Nyrostad

Fick precis en Boss ODB-3 elbas-overdrive-pedal såld för 400 Kr. Den passade inte min musik eller mitt ljudideal tyvärr, så den fick gå.