Inlägg

Inlägg som Nyrostad har skrivit i forumet
Av Nyrostad

Måste vara den W810i jag ägde i 3 veckor tills den såldes snabbt och smärtsamt för plånboken... Gick från den betydligt äldre 6630:an till den, men hur jag än vände och vred på det kändes 6630:an modernare. Sålde båda, och köpt en N73, som tjänar mig väl än, sitt välanvända yttre till trots

Av Nyrostad

Låter som "anti-red-eye". Testa att gå in i blixinställningar och välja en blixikon utan öga, så borde det gå snabbare.

Av Nyrostad

För att sänka ett halvt steg skulle du behöva flytta översadeln ett band bakåt Du kan inte sänka med ett capo, bara höja.

När det är sänkt ett halv tonsteg kan du antingen höja låten ett halvt steg med t ex Audacity (fungerar riktigt bra!) eller helt enkelt ta och stämma ner sträng för sträng. E till Eb, A till Ab, osv.

Av Nyrostad

Hade det gått med cykel hade jag kunnat ställa upp, men två backar vinyl känns lite väl häftigt för min lilla cykel tyvärr

Hoppas du hittar hjälp iaf!

Av Nyrostad

Har nu skrivit ett mail där jag åberopade just reklamationsrätten och även klargjorde att felet måste vara ursprungligt. Svaret jag fick lyder:

"Hej

Du kan använda samma returnummer, du får dock skicka med en beskrivning där vi förklarar felet själv eftersom du vill utnyttja din reklamationsrätt.
Frakten får du själv stå för likaså."

Har jag eller supporten fel?

Tacksam för all hjälp!

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rich
Mja, finns bättre trappistöler.

Själv är jag ett stort fan av veteöl, även kallat weissbier. Då skall det dock vara Hefe-ölerna och inte några blaskiga kristallklar-öler. Favoriterna är:

1. Paulaner Hefe
2. Weihenstephaner
3. Franziskaner Hefe

Sen har vi Einbecker Dunkel som är riktigt god (INTE att beblanda med Ur-boch).

Skönt att se en like! Inte mycket som går upp mot att sitta på en Paulaner Biergarten i München med några euro på fickan och ett gäng vänner. Det bästa öl jag druckit ute någonsin var dessutom det billigaste, Paulaner Hefeweizen för 1.70 € halvlitern

1. Weissbier; Paulaner Hefe
2. Carlsberg Sort Guld
3. Har ingen mer direkt utpräglad favorit, men den lilla mängd Björnebryg extra stark jag druckit har varit riktigt trevlig!

Av Nyrostad

Själv är jag verkligen allt annat än jurist, och mitt uttalade baserade jag helt och fullt på följande mailväxling mellan mig och återförsäljarens kundtjänst:

Mail från mig:

Hej igen!

Har haft otroligt mycket att göra och har därför ännu inte kommit mig
för att skicka in nätaggregatet. Funderade dock på just det här med
fraktkostnaden. I konsumentköplagen står följande:

"/.../ Säljaren har dock rätt att i första hand erbjuda dig avhjälpande
eller omleverans om detta kan ske inom skälig tid och utan extra kostnad
för dig."

Jag förstår visserligen att ärendet är gammalt, men faktum kvarstår att
jag köpt en produkt med 3 års garanti som visat sig vara defekt efter 2
år. Jag kan inte utan att öppna nätaggregatet till 100% påvisa att felet
var ursprungligt, men allt tyder på detta. Detta borde alltså innebära
att jag inte ska behöva betala några som helst extra kostnader för att
få ett fel jag inte själv orsakat avhjälpt?
-------------------------------------------------------

Svar från kundtjänst:

Hej

Enligt svensk konsumentköplag så ska alla näringsidkare lämna minst 6 månaders garantin, därefter är det upp till dem att förlänga detta, vilket vi har gjort till 1 år.
Allt därefter är hos tillverkaren, då det är tillverkaren som lämnat denna förlängda garanti.
Hade det varit inom vår garantiperiod hade vi givetvis stått för frakten.
--------------------------------------------------------------

På grund av tidsbrist och stundade julrush blev det aldrig av att jag kollade upp något, utan lät ärendet bero. Nätagget ligger fortfarande kvar här hemma och jag har ett knappt år kvar av garantin hos tillverkaren. Vad bör jag göra?

Av Nyrostad

Red Hot Chili Peppers - Snow

Av Nyrostad

Tror det var denna jag i stundens ingivelse tyckte skulle passa alldeles utmärkt tillsammans med lite Bacardi, eller om det t o m var Strohrom, i vilket fall som helst var det iaf inte så perfekt som man skulle kunna tro

Av Nyrostad

Min sitter som sagt på en hylla 5 meter ovanför källartrappan, i höjd med mitt rum, fast på andra sidan väggen. Ingen dröm att mecka där heller, men vad gör man inte?

Har du dock fått i det andra agget, så lär ju Hiper-agget vara urplockat och lättillgängligt nånstans (mitt har legat på subbasens slutsteg några månader nu...). Var en smartare och mer företagsam människa än jag och kosta på dig den 50-lappen och skicka in det Även om du inte orkar montera det, så är det ju alltid ett plus med ett fungerande agg som ligger och dräller, snarare än ett obrukbart

Av Nyrostad

1 år har du garanti från din återförsäljare, då de betalar frakten och alla omkostnader. Därefter har du 2 år där tillverkaren reparerar/byter ut det åt dig, men oavsett om du går direkt till tillverkaren eller via din återförsäljare, så får du stå för omkostnaderna (men självklart inte för själva reparationen).

Om det stänger av sig efter 30 sekunder skulle jag dock gissa på att det är nåt som blir överbelastat snarare än glapp. I mitt agg utlöses en automatsäkring efter 30 sekunder, som behöver ett tag på sig att återställa sig, dvs, man kan inte starta agget igen förrän det fått "vila sig" lite. Har du samma symptom?

Hur som helst, lycka till

Av Nyrostad

Har två burkar som kan kallas "servrar".

Den ena, en gammal Celeron 633:a med 196 Mb RAM agerar router/brandvägg/wlan-AP. Bakom denna ligger, förutom hushållets alla datorer, en gammal Celeron 800 med 384 Mb RAM och kör Ubuntu-server. Den styrs över SSH och kör webserver (www.fullhouseband.se), SMTP/IMAP-servrar, webmail, torrentflux (PHP-baserat torrent-interface), filserver, SFTP-server och andra tillfälliga experiment som behöver vara åtkomliga över internet.

Av Nyrostad

När strömmen kom tillbaka efter ett strömavbrott här hemma märkte jag att det luktade bränt från min dator/server-hylla i källartrappan. Fort som f*n fixade jag fram en stege, och så klart var det mitt knappt 2 år gamla Hiper Type-R 480W som det rök ur. Drog snabbt strömmen och tog ur agget för felsökning. Efter ungefär 30 sekunder började spänningarna sjunka drastisk tills agget till slut stannade - och luktade bränt.

Eftersom det är 3 års garanti från tillverkaren har jag inte försökt öppna mitt än, ska bara få tummen ur och skicka iväg det på RMA...

Du menar alltså att nätaggets största kontakt har 20 pins, medan moderkortet har 24 hål? Så länge det fungerar, ser jag inte hur det skulle kunna vara skadligt, dock har jag inte kollat upp detta.

Av Nyrostad

Simon says:
OK, ingen som är sugen på att lyssna på nån med efternamn Gaye och låten "Sexual healing" ?

Ja, tänk vad roligt man kan ha en sen kväll med bara MSN och Winamps ganska randomladdade låtbibliotek

Av Nyrostad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av keyser
En massa partytillbehör, 50 st. Partypoppers och en "konfettikanon"
Samt årets sista:
http://img186.imageshack.us/img186/340/hddvdthekingdomtv8.jpg

Såg den igår, jädra bra film, som också gör sig jädrigt bra i HD

Av Nyrostad

Fick precis sålt min gamla (och första) elbas för en tusing, och dessförinnan min Ampeg elbasförstärkare för 3000:-, så nu blir det nya fräscha prylar

Av Nyrostad

God Jul! För tredje året i rad är min julavatar äntligen aktuell

Av Nyrostad

Friends har jag verkligen haft mycket kul med, så den får ta förstaplatsen, helt klart.

Annars tar jag väl vad som faller mig in, just nu mest Heroes och Prison Break, men även 24 när det gick och så

Av Nyrostad

NVNI - 30 pers, min klass och andra från samma linje.

R/C-polare - Från den tiden då jag hann med fler intressen...

Släktingar - En syster...

Other contacs - Såna som jag ej orkat sortera

Av Nyrostad

Lördag natt brukar vara en guldgruva..

"Hej börda jag åh nykte. isla nog inbir hem skriver detta mé vantar... Det du! Du får gärna ringa. Puusss."

Att telefonsamtalet blev roligt, är ganska underförstått va?