Inlägg

Inlägg som fagerja har skrivit i forumet
Av fagerja

Clonzilla, som filbunke föreslår använder dd men erbjuder enklare användargränssnitt. Skall du klona en hel felfri disk är clonzilla ett mycket bra val. Min rekommendation är dd för friska diskar (du kan styra kloningenpå bytenivå). och ddrescue för diskar med läsproblem (dataräddning).

Vad menas med det sista delen: "då minsta fnurr på HW-sidan så är allt borta fast man kan läsa ut all data från diskarna"? Krypterningsnyckeln är knuten till hårdvaran, så om det är något fel på hårdvaran så går det inte att dekryptera.

P.S. dd och ddrescue finns på SystemRescueCD http://www.system-rescue-cd.org/. Kan installeras på ett bootbart USB-minne.

Av fagerja
Skrivet av Vangen:

Ja, Antarktisk är inte kallast längre?

Lake Vostok är det kallaste platsen. Som kallast -89°C. Enligt yr.no -63°C idag

Av fagerja
Skrivet av yrfhar:

@bergmunt: Det tror jag med så åk inte. Försök övertala henne att åka till Madeira eller Teneriffa. Dit åker spanjorer och portugiser på sommaren för att kunna semestra i skönt, lagom, svalt väder.

Prognosen för Madeira under följande 10 dagar är enligt IPMA vid sydkusten max. 26 - 27°C på dagen och min. 21 -22 °C vid soluppgången. Vid Pico do Arreiro är emperaturen mellan 10 och 18°C. och vid nordkusten (Santana) mellan 18 och 24°C. São Miguel 19 - 26°C och Faial 20 - 27°C på Azorerna. Vattentemperaturen är vid Madeira 24°C och vid Azorerna 1°C lägre.

Av fagerja

Lagares do Cerrado 2017. Gott Rödvin från Dão i Portugal. Gjort på Touriga Nacional, Tinta Roriz och Jaen.

Av fagerja

Natriumhydroxid (kaustik soda) skall du undvika då det fräter på glas och ytan blir matt. Försök med natriumsalt av etylendiamintetraättiksyra (EDTA), som är en effektiv komplexbildare.

Av fagerja

GT på Canning's

Av fagerja

Du borde tömma diskarna. Det som MS kallar formatering ( Endast tillverkaren kan göra en riktig formatering) är bara skapande av filsystem och raderar inte annat data på disken än det som skrivs över av filtabellen.

Av fagerja

Har du prövat att öppna filerna i något redigeringsprogram oc spara därifrån? Kolla även filernas signum (4 första byten). Se https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_file_signatures

Av fagerja

GT på en blandning av First och Canning's gin. Gott

Av fagerja

Ett bra kriminaltekniskt programt för att rädda filer från ett korrupt filsystem är foremost
http://foremost.sourceforge.net/

Av fagerja

Naturligtvis GT på First Gin med Brisa tonic. Tyvärr är tillgångrn på First Gin bebränsad till Madeira (pingo doce) och taxfree på Lissabons flygplats.

Av fagerja

Gt på First Gin.

Av fagerja

ICPM (ping) är lågprioriterat protokoll så spikarna beror troligen på någon annan aktivitet med högre prioritet. Tror att Bluesmith9 är på rätt spår.

Skrivet av Bluesmith9:

Jag hade ett liknande problem för ett tag sedan, det jag gjorde var att avaktivera "auto-config" då det visade sig att mitt Asus pce-ac-56 sökte efter nya nätverk vilket resulterade i ping spikar.

Av fagerja

GT på Canning's gin

Av fagerja

En enkelfoting. https://sv.wikipedia.org/wiki/Enkelfotingar

Av fagerja

Kopiera några av de fötrsta sektorerna med dd. Öppna i en hexeditor. Om disken är tom så är det bara binära nollor. Det garanterar att det inte finns en partitionstabell eller filsystem. Men det garanterar inte att något data skulle kunna finnas någonstans på disken, vilket är extremt otroligt.

Av fagerja

Eftersom en s.k. formatering (egentligen skapande av filsystem) inte skriver över datat med unandantad av av filtabellen så borde det gå att återskapa datat. För säkerhets skull gör först en avbild av D:partitionen och jobba med en kopia av avbilden. Lycka til.

Av fagerja

Lite testande:
1 Cannings gin och Brisa maraquja ( Brisa maraquja är läskdryck baserat på passionsfrukt)
2 Branca och Brisa maraqueja ( Branca är vit rom )
3 Cannings gin och tonic
Godast var alernativ 1..
Men alla var goda.
Tyvärr torde alternativen endast vara tillgängliga här på Mafeira. Cannings gin och Branca samt Brisa maraquja är alla lokala produkter.

Av fagerja

Om du gör en avbild med ddrescue så kommer allt som går att läsa med. finns det mekaniska skador på disken så ksn de vara oläsbara. Men ddrescue kan läsa på bytenivå så att delvis skadade sektorers data inte går helt förlorat. Om det ät textdokument så betyder det att några bokstäver saknas.

Av fagerja
Skrivet av Gunvald Larsson:

Vi hade egen brunn med mycket järn i vattnet i mitt föräldrahem.
Var ihop med en tjej som gillade och färga håret/bleka.
Första gången hon duschade hos oss blev håret grönt....
Vi är inte längre ett par....

Att hennes hår blev grönt förorsakades av koppar i vattnet på grund av korrosion av rören, såsom i tidigare inlägg angetts. Järnhaltiga brunnsvatten är vanligtvis sura.