Inlägg

Inlägg som MrMadMax har skrivit i forumet
Av MrMadMax
Skrivet av Drac:

Uppges även ha problem med priset

Till skillnad mot andra menar du som skänker bort telefoner eller?
Svenska kronan mår inte bra just nu tyvärr.

Av MrMadMax

Gött att se att detta spel får kärlek. När det kostar under 150kr så köper jag direkt och spelar igenom 😊

Av MrMadMax

Operatör: Comviq familj (jag, fru, barn)
Surfmängd: 30GB
Pris: 565kr totalkostnad för 3pers (188,3kr st)

Av MrMadMax

Vilket race. Såhär spännande race vill jag se oftare. Denna säsong har varit riktigt sömnpiller i övrigt. Hoppas redbull misslyckas oftare.

Av MrMadMax

Mer sånt här, var riktigt kul quiz 😊

Av MrMadMax

AMD 3700+
8kärnor, 16trådar

Av MrMadMax
Skrivet av CymbalCrasher:

Vilka kunder är det som efterfrågar dammtålighet när det inte ens går att öppna upp de flesta telefoner idag? Eller syftar de på trasiga kontakter?

Funderar lite på det också. Men kanske grundar sig i när kunderna läser att telefonen har IPX8 och frågar varför det är ett X istället för en 6:a som de har sett innan och sen blir ”avskräckta” när de får reda på att den har sämre skydd mot damm/partiklar.

Dock är nog mitt största problem just nu med dessa vikbara telefoner de känsliga skärmarna som kan få märken av en nagel och att man är småbarnsförälder 😁. Men kanske blir bättre om några generationer framåt.

Av MrMadMax

Den jag kollar mest på är en Panasonic TX-P50ST60Y Plasma 50”. Håller riktigt bra än, nöjd med mitt köp som kostade 8590kr vid nån rea början av 2014.
Den nyaste är en Philips 70PUS8535/12 70” som används mest till film i tv-rummet

När Plasman ”dör” så kommer den nog ersättas av någon 55” Oled 😊.

Av MrMadMax

Nice att det händer grejer med det spelet. Blir köp när man kan köpa det för en 100-lapp 😊

Av MrMadMax

Äter all potatis men blir alltid lite extra glad när det är säsong för nypotatis (antar det finns flera sorters så kallad nypotatis men gott är det).
Och jag gör endast riktig potatismos ingen pulvermos kommer in i mitt hem.
Men blir inte potatis 7 dagar i veckan måste varva med pasta och ris tex också.

Av MrMadMax

Imponerande att hitta denna gamla tråd. Finns folk på sweclockers som inte ens var påtänkta när denna tråd var aktiv 😁. Men inte mycket har förändrats förutom priserna, McDonalds är endast nödmat än.
Kan vi inte försöka få ihop en lista på några menyer från McDonalds och sen väcka denna tråd till liv igen och se vad som händer med priserna på 15år?

Av MrMadMax

Dyrt absolut. Men inte så farligt med tanke på att hololens som nog är närmsta konkurrent kostar runt 40kkr och känns inte alls lika genomtänkt eller utvecklad som vision pro. Men upp till bevis 😊 hololens1 och 2 har man fått turen att leka med lite och den känns lite beta aktig än men har mer att erbjuda om den bara får lite mer kärlek i form utav mer mjukvara/appar/program.

Av MrMadMax

Hoppas verkligen inte på att android är döende. Osvsett vad man tycker (många apple hatare på detta forum) så är det bra och viktigt att det finns konkurrens.
Upplever själv det som ganska 50/50 på jobb och bland vänner/familj och barnens kompisar vad som gäller. Nu går min dotter i 3:an och det ser mest ut som att barn i denna ålder får ärva mobiler från sina föräldrar.
Jag själv byter gärna mellan android och ios. Tramset med att ios är mer låst förstår jag mig inte på eller att android är ostabilt och kraschar, kanske vanligare för 10år sen och där många ”hatare” har sina referenser ifrån. Men jag är inte den som sitter och ”labbar” med mobilen iheller. Det ska bara funka speciellt med tanke på hur viktiga telefoner blivit, där man har bankid m.m.

Av MrMadMax

Trashtalk fanboys och antiföretagX fanboys som många gånger inte använt produkt X på ett värdigt sätt.
Det är bara era partners och sweclockers ni måste vara trogna men när det gäller teknik så är det faktiskt ok att vara otrogen. 😉

Av MrMadMax

HTC incredible s var min första android lur. Gillade den skarpt.
Kul att de släpper nytt, tycker de gjort snygga stilrena telefoner. 😊

Av MrMadMax
Skrivet av EagiZ:

Hej!

Har en situation som orsakar en del huvudbry, hoppas någon kan assistera.

Jag och min flickvän planerar att flytta ihop och det är viktigt för båda att vi äger lika mycket i lägenheten så att renoveringar kan delas lika osv. Hon ska initiera en försäljningsprocess av sin lägenhet (1 rum) och vill sedan köpa in sig i min.

Till saken hör att vi vill att det går korrekt till från bådas sida. Jag köpte lägenheten för 2 miljoner för ett antal år sedan och nu är den värderad till cirka 2.4.

Vi tänker att hon köper in sig på en värdering av min som sker nära försäljningsdatum av hennes lägenhet, så att det blir som att hennes bostadskapital bara byter placering.

Hur gör vi för att jag ska få realisera halva min vinst (400k / 2) och så att hon samtidigt har pengar i lägenheten? Vi vill helst ha lika mycket pengar i lägenheten. Eventuellt ska jag ha lite mer i lägenheten, trots att vi äger 50/50 (antar skuldebrev tarvas då?).

Detta är eventuellt enklare att lösa än vi tror men vi har slagit knut på oss i tankarna. Hon har begränsat kapital och kan troligen inte gå in med mycket mer än 200k totalt (ev 300).

Hjälp/bollning uppskattas. 😊

Lite knepigt.
Och vet inte vad som är rätt. Men min första tanke är att hon köper in sig för vad du köpte för. Så ni har lån på 1miljon vardera. Vinsten (enligt värderingen just nu) är att du ska få 400.000kr mer av vinsten när ni väl säljer en dag. Så säljer ni en dag för tex 3miljoner så får du 400.000kr av vinsten och sen delar ni på 600.000kr av den resterande vinsten.

Ha en fin söndag 😊

Av MrMadMax

Ungefär så kunnig jag känner att jag är gällande star wars, så var ju ett perfekt resultat för mig 😁.

Av MrMadMax

50” i vardagsrummet och 70” i gillestugan.
I sovrummet sover jag, så blir ingen där. 😊

Av MrMadMax

Kört tyg av olika märken de senaste 10-15 åren typ. Innan dess var det utan att komma ihåg vilken ordning jag hade dem:
func i hårdplast,
icemat i svart frostat glas
corepad som var i något säkerhetsglas, ingick även ”skatez” till musen har jag för mig.

Saknar nog mest corepad:en av de gamla. 😍
Gött med flashbacks ibland.

Av MrMadMax
Skrivet av SUMITOMO:

Förr i tiden kan man förstå att det fanns ett behov.
Men i dag när det finns affärer överallt som säljer glass.
Hemglass är dessutom dyr.

Varför köper du?

Får man önska att alternativet ”jag har barn…” läggs till? 😁
Så ja jag köper ibland kanske 2-3gånger per år pga barnen så gärna vill ha hade inte köpt annars. Men håller med vad som sagts att det är dyrt och upplevelsen är ganska meh.. dock är hon som kör glassbilen väldigt trevlig så inte bara skit ska hemglass ha.