Inlägg

Inlägg som MrMadMax har skrivit i forumet
Av MrMadMax

Hmm ja detta blir intressant. Finns det nått sätt att se hur hård belastning ett begagnat grafikkort har varit med om?
Eller gäller det att säljaren är ärlig?

Av MrMadMax

Kan ta den för ditt köp nu pris på 2600kr + frakt ☺️

Av MrMadMax
Skrivet av Hymer:

Jag sa ju att det var bra att riskgrupper/äldre/feta/oroliga människor vaccinerar sig. Jag håller mina avstånd och tvättar mina händer och träffar inte någon som jag inte brukar träffa. Detta tolkade du själv från min text.

Men sen stämmer det att jag vill inte ta något vaccin just nu och jag skiter fullständigt i om du gör det eller inte gör det, Jag bryr mig inte heller om någon som jag inte känner blir sjuk så länge jag är frisk. Låter hemskt kanske men det är så jag resonerar.

Jag hade offrat dig före mig, Jag hade offrat mig själv före mina barn. osv osv.

*edit* Nu glider vi dock ifrån ämnet ganska hårt. Jag respekterar din åsikt om vaccin och jag förstår varför det är bra och varför folk vill ha det. Det jag skriver är tankar rakt ifrån mitt huvud och hur jag känner och resonerar.

Kanon! och nä jag syftade inget på hur du "beter" dig eller hur man ska säga i denna pandemi. Utan bara rent allmänt hur jag tänker om det och hur man bör kunna hantera det i sociala sammanhang.

Men ändå lite rädd för ditt tänk där alltså. Hoppas du inte är doktor, polis eller brandman i alla fall med den inställningen.
Funderar lite på om du samtidigt som du har den inställningen förväntar dig ändå att alla ska värna om ditt bästa eller om du är ok med om alla hade tänkt likadant om dig, känns lite sådär om man hjälper dig upp för att riskera att bli ner puttad av dig sekunden efter.
Sorry vet inte varför jag blev så fast på ditt "hellre han än mig"-tänk.
Ha en fortsatt fin dag iallafall

Av MrMadMax
Skrivet av Hymer:

Så är det, Jag skiter faktiskt i er andra om jag ska vara helt ärlig .Jag sätter mig själv och min familj först alla andra kan jag inte bry mig mindre om tyvärr.

Vi kör hälsosam kost, träning och rörelse minst 5 dagar i veckan osv. Jag personligen har inte varit sjuk på flera år, Knappt barnen heller, Minsta grabben åker på något då och då men stora tjejen har nog inte varit hemma från skolan någon gång pga sjukdom.

Säger inte emot dig att det är positivt att vaccinera sig men jag som har 100% hälsa känner inget behov av att ta ett vaccin just nu. Riskgrupper/äldre/oroliga personer ska självklart vaccinera sig.

Förlåt men blir lite provocerad av denna typ av tänk när det gäller Covid19.
Fine du bryr dig bara om de som bor under ditt tak. Men har du föräldrar, mor och farföräldrar, andra äldre personer, kompisar eller någon som är i riskgrupp som du ens tänker 1 minut på när du säger en sån sak? För att inte prata om alla andra som du inte känner men som är älskade av andra som du ger blanka fan i...
Bara för att du är super duktig och tränar osv så kan du fortfarande vara den som lyckas smitta just nån av de jag nämnde. Hade kanske inte varit så kul vid smittspårning att det kom fram att det var pga dig och ditt "jag skiter i alla"-tänk som nån gått bort i Covid19?

Man kan inte göra allt så klart men lite mer humant synsätt borde man kunna ha. Jag själv är inte rädd för att få Covid19 men man har ändå respekt nog att förstå att det är en pandemi som alla tar på olika sätt så man behöver ju inte åka hela familjen och handla speciellt inte på tider när de flesta andra är och handlar(och när det mesta går att köpa online), man kan försöka hålla avstånd till andra, tvätta händerna nån gång extra, inte åka på semester och inte träffa folk man inte brukar träffa.

Visst det är för "j****a" tråkigt att inte fira jul, nyår, midsommar, födelsedagar osv med hela tjocka släkten men det finns ett slut på det. Under tiden får vi hålla avstånd, speciellt för sjukvårdens skull.

Av MrMadMax

För mig blir det (familj på 5personer, villa, bil, 2 katter) :

Mat:6500-8500kr/månaden (ingår även hygien, apotek och blöjor)
Boende: 4500 (lån, el, bredband, sophämtning osv)
Försäkring m.m: runt 1400kr (5personer, 2katter, bil och a-kassa)
Övrigt : 2300kr (netflix, mobilabb, spotify, dagis)
Sparande till barn och amortering : 7000kr
Renoveringssparande : varierar från månad till månad men runt 5000-10000 överlag mindre nu när frugan är föräldrarledig.

Kanske missat nått men ungefär nått sånt ☺️
Sen ska barnen ha kläder, man unnar sig nått extra ibland osv.
Mindre pengar överlag nu till datoruppgraderingar och annat roligt pga barn och hus som man ska sköta om.

Av MrMadMax

Hmm runt 2003 köpte jag min första egna. Var framförallt konsol och "familjendatorn" som användes innan dess.

Den hade (om minnet inte sviker) :
AMD athlon 2400 (2.0Ghz)
512mb ramminne
40gb hårddisk (Maxtor)
Geforce FX 5600
Asrock K7S41GX
1st cd-läsare/brännare
19" crt skärm
Beige/vit chassi med en en något för stark blå led framtill.

Och ganska snabbt köpte jag till
1st dvd läsare
1st 200gb hårddisk
2gb ramminne (vilken skillnad det var)

Av MrMadMax

Berornde på pris och om det går att sätta in eget grafikkort och m2 så känns det som det vore en perfekt första dator till 7 åringen ☺️.

Av MrMadMax

Åhh intellimouse 3.0.
Varit lite sugen på trådlös mus ett tag men får väl ta och "klämma" på en Logitech g603 om den nu har bättre batteritid ☺️

Av MrMadMax

Enligt Steam så är det Path of Exile : 237timmar.
Men tror jag har mer i CounterStrike, Warcraft3, Diablo2, Bf1942 och BF2.
Spelade som mest när dessa spel var som störst, sen blev det fruga, barn och villa. Spelandet har övergått till nån Fredag kväll och/eller lördag kväll lite då och då.

Av MrMadMax

Hmm antingen när man gick från 512mb ramminne till 2gb ramminne eller från mekanisk till ssd. Det har nog varit mest "wow för mig".

Under min top två så är det
* Single core cpu till dualcore
*24" skärm till 32"
*trådlösa Gaming lurar (sjukt vad skönt att slippa navelsträngen)

Av MrMadMax
Skrivet av Nioreh83:

Kanske betyder att folk spelat klart? Förstår inte varför man förväntas fortsätta spela när man är klar. Jag gillade spelet, men har redan klarat ut det, så har inte spelat på typ 2 månader.

Jo förmodligen det men tycker ändå det är anmärkningsvärt att ett så pass hypeat spel har tappat så många spelare så snabbt.
Tex Fallout 4 släpptes för flera år sen men har mer trogna spelare det måste ju folk ha klarat också.
Omspelningsvärdet kanske är lågt?
Men är det verkligen så pass bra som en del tycker om man inte spelar det igen?
Visst man kan tycka spelet är bra det har nog ingen emot, vi är alla olika liksom. Men när man hör saker som "2020 års bästa spel", "bästa spelet på länge" osv och att de finns de som känner behov utav att försvara ett spel trots buggar, tveksam AI, tveksam fysikmotor m.m. så blir man tveksam, är det kanske för att rättfärdiga sitt köp?
Man måste ju som konsument kunna ha lite krav när man köper något?

Jag tycker det ser ut att vara ett OK spel som jag gärna spelar men inte till det priset det ligger ute för nu, just pga att det bara ser ut att vara ett ok spel med lite för mycket buggar varken mer eller mindre och detta är något jag hoppas ändras med tiden!

Valheim tex kostar typ 16€ och är Early access men till det priset tycker jag det är riktigt bra. Men hade det inte varit early access och det kostat 60€ eller nått sånt så hade jag nog inte varit lika nöjd.

Av MrMadMax

Känsligt det där om man har en annan åsikt om ett spel tydligen.
På steam är det bara runt 1.5% av spelarna som är kvar såhär kort tid efter release något betyder ju det iallafall.
Tycker det är kanon att ni som gillar spelet fortsätter vara betatestare.
Jag siktar på köp om 1år eller 2 beroende på hur status ser ut då

Av MrMadMax

Har inte en enda dator i hemmet med mekaniskt hårddisk sen nått år bakåt. Enda mekaniska är den externa 4tb disken som jag har alla bilder och filmer tagna med mobil/systemkamera som även finns synkat med molnet.
Min speldator har jag bara en 2tb m2 "disk" i ☺️

Av MrMadMax

9/10 Korrekta svar!
Ett resultat lika gyllene som Boomslang, fantastiskt gjort!

Sista missade jag på, har aldrig varit så intresserad av disketter eller bränna skivor osv men visst hade man det i sin dator på början av 2000-talet, tror jag släppte optisk enhet runt 2015 efter att den inte använts på ett par år. Men resten gick lätt och mycket av det har man använt dessutom ☺️. Vilka minnen detta quiz gav mig.
Bra jobbat med quizen!

Av MrMadMax

Helt rätt! Kul när de spelföretaget lyssnar och implementera det som en privatperson själv kunde lösa.

Hoppas nu att de eller (större chans) nån privatperson kan lösa problemet med alla fuskarna men det kanske tar ytterligare 7år?

Av MrMadMax

Helt ärligt tycket jag nog spelets alla fuskare är värre än laddtiderna. Men det är en stark andre plats iallafall 😀

Men kommer väl nån annan som hittar på ett bra knep för att lyckas stoppa fuskarna också.

Grynt jobbat! En pengasäck från rockstar tycker jag han är värd!

Av MrMadMax
Skrivet av Gandir:

Ja ännu mera nu för tiden då mobitelefonerna är så kraftfulla att det är svårt att se någon mening med att ha en snabbare den närmsta 10 åren.

Med tanke på hur mycket som hänt på dessa 10år på mobiltelefoner så tror jag inte tiden direkt kommer stå stilla de närmsta 10 åren iheller. Men vi kan ju se om vi kommer ihåg denna tråd om tio år så kan vi se om du har samma telefon än och dessutom varit nöjd med prestandan, hade varit imponerade. ☺️

Eller som nån "random" sa...
"640K software is all the memory anybody would ever need on a computer.."

Av MrMadMax

Detta är absolut bra, men sen kommer konsumenterna gråta när det helt plötsligt blir dyrare telefoner
Det är också en anledning till att iphone är dyrare, mjukvara och att underhålla den är inte gratis.

Bara att få säkerhetsuppdateringar en gång i månaden verkar vara för mycket begärt av en del tillverkare, Huawei som jag har är kass på det men i alla fall Samsung och OnePlus har jag förstått som att de är bättre på det

Av MrMadMax

Trist och man tycker detta borde vara en lärdom hur viktigt det är med ett bra första intryck. Spelar inte roll om man spelat ett spel eller inte. Får ett spel dåliga recensioner så är det svårt att få folk att spela det.

Lite andra exempel (bara steam men ger ändå en bild av verkligheten):

No Mans Sky:
Realase: runt 200.000 spelare
1 månad senare: strax över 9000 spelare
Och nu efter diverse uppdateringar osv så ligger det runt 11.000 spelare från att som värst varit runt 1000-2000 spelare
https://steamcharts.com/app/275850#All

Cyberpunk:
Release: över 800.000 spelare
1månad senare: strax över 80.000 spelare
Och nu: runt 20.000 spelare
https://steamcharts.com/app/1091500#All

Förövrigt rätt spännande med tex Path of exile som är riktigt duktiga på att uppdatera sitt spel hur deras statistik ser ut.
https://steamcharts.com/app/238960

Av MrMadMax
Skrivet av robbankentor:

Jag vet inte riktigt om en ny snabbare CPU i en Android telefon kommer attrahera Iphone användare. Lika lite åt andra hållet, Apple har varit snabbast i många år utan att få över Android användare..

Det blir nog mest en intern uppgörelse i Android världen.

Uppfanns inte uttrycket "Vad ska man göra med så mycket prestanda i en telefon?" samma dag som Apple chippen blev snabbare än motsvarande Snapdragon?

OT: Kul med lite prestandatest på vad som komma skall, men som sagts innan så beror det på till vilken kostnad/energiförbrukning det handlar om.