Inlägg

Inlägg som Syranide har skrivit i forumet
Av Syranide

PCIe kontroller X8/X4

Dum fråga kanske, men vill vara säker, tänkte inhandla ett Areca 1220.
Som är PCI express X8, men PCIe-kort har väl inga problem att jobba på långsammare hastigheter eller (i mitt fall X4)? (förutom då givetvis att man givetvis kanske inte får ut fulla hastigheten)

Tack på förhand

Av Syranide

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2094&p=6

Ska ha dom där diskarna till min kommande RAID, men det är ju lite intressant att se att raptor inte är så överlägsna alla diskar (och dom diskarna är lika billiga som vanliga diskar)

Av Syranide

Står att det har ATA-100 och ser ut att vara 2 kanaler för det så ja du bör kunna använda dina gamla diskar (annars finns det billiga kontrollerkort för det).

Moderkortet har jag ingen koll på, brukar personligen hålla mig till ASUS. (Tänk på att köpa rätt minne bara)

Av Syranide

Serial ATA-300 (RAID) stödjer den .. och SATA 150 och 300 går hand i hand så där är det inga problem.
(Finns inget direkt syfte med SATA-300 ännu heller förutom att, får man det gratis är det gott iaf )

Av Syranide

Kör själv en Raptor 74GB, och det är en prestandaökning, jag skulle inte kalla det prisvärd prestandaökning från en vanlig desktop drive, men helt klart finns skillnaden där.

Av Syranide

NF570 RAID-prestanda

Jag har ju planerat att införskaffa 4st diskar (Maxtor Maxline III 250GB SATA2 NCQ) och med största sannolikhet köra dom som RAID 5.

Men jag undrar samtidigt hur bra NF570-RAIDen presterar, en hel del sökningar på google gav mig inga träffar förutom standardsnacket från tillverkarna om hur världsbäst och oslagbart det ena och det andra är.

Men NF570 är hårdvaruRAID iaf tolkar jag det som så CPUn slipper jobbar häcken av sig. Men min fråga är bara presterar den "tillräckligt" bra för att man ska slippa köpa en egen (billig) kontroller när det gäller RAID 5?

Någon som kör RAID (5) på en nForce-kontroller här av inte allt för gammal modell kanske?

Tack på förhand
Syranide

Av Syranide

Mjukvaru spegling på partitioner

Har sökt och sökt, men hittar bara diverse raid-funktioner/program för att spegla hela diskar (om jag inte helt missförstått något).

Jag är enbart ute efter att spegla en liten partition på en disk (givetvis lika stor på en annan disk), och jag vet att det blir sämre prestanda av detta etc, men jag bryr mig inte det minsta eftersom jag enbart ska ha det för att spara arbeten etc som jag helst inte vill bli av med.

Någon som har några tips på program eller var man kan hitta detta?

Av Syranide

bigNG finns att köpa var?

Ok, nu har jag letat precis överallt jag kan tänka mig, men kan inte hitta en enda butik som säljer mCubeds bigNG, inte heller utomlands.

Enda jag hittar är deras egen shop, ingen som möjligtvis köpte sin i sverige?

EDIT: jag ska ha den till min vattenkylning och jag tippar att många andra också har den till det, eller kylning för den delen, och därför hamna den här.

Av Syranide

Tackar så mycket!
Sökte men hittade ingen tråd iaf.

EDIT: oj jösses, den där engelska siten var rätt mycket billigare på en hel del.

Av Syranide

Vattenkylning i sverige/europa?

Som titeln sa, jag hade nu tänkt beställa alla mina prylar, men jag hittar ingen webbshop/butik i sverige eller europa som säljer _vettiga_ vattenkylningsdelar, alla jag hittar säljer enbart Zalman ungefär, eller så ligger i Amerika.

Ingen som känner till någon som iaf har de vanligare komponenterna?
Overclockers.se tillhör ju en av dom ovannämnda som uppenbarligen inte hängt med.

Bästa jag hittade utomlands var iaf performance-pcs.com, har nästan allt, dock inga superpriser.

Av Syranide

Tackar för era svar.

mx: Surfade in på sidan, men forumet funkar inte just nu så jag får kika in senare igen. (Varför får man bara träffar till tyska sidor när man söker på vattenkylnings produkter :S)

Iaf, anledningen till att jag vill ha passiv är för att jag vill att den ska låta minsta möjliga omöjliga, just nu har har jag 2st 120mm fläktar "14 dB" ADDA på ca 10V, och högre vill jag helst inte ha dom, och då sitter dom tom innuti lådan, pch jag misstänker att inköper man PA120.3 så hamnar den på ovansidan.

Lite dåligt med information om den dock, enda som finns är en bild och minsta möjliga information (hur är det tänkt att man ska fästa den egentligen?). Men självklart, en PA120.3 med så många fläktar som det verkar behövas som kör på minsta möjliga är säkert inga problem alls om man vill ha det tyst. Då jag tom just nu kyler CPUn på en 12dB 120mm som går på halvfart.

Hmm, man skulle kanske tom kunna sätta 2st PA120.3 uppe på lådan om man sätter dom bredvid varandra och sätter något som håller fast dom de 2 centimetrarna dom sticker ut på varje sida beroende på hur dom sätts fast. Däremot måste dom ju sitta ovanför isf och går ju inte sänka ner, så man får se om man kör med en eller två isf.

Något som dock är bra med om jag skaffar PA120.3 är att höjden som vattnet färdas nästan halveras då allting isf finns i den övre delen av lådan, även radiatorn isf.

Men som du verkar ha förstått så lägger jag hellre utan en extra hundring än sparar på den, bättre att göra det bra direkt och speciellt eftersom det nu verkar bli billigare isf ;). Kunde inte riktigt utläsa vad det var för slangdiameter till pumpen och radiatorn. Men om det inte är rätt så sätter man någon övergång antar jag?

Enda funderingen jag egentligen har kring detta är pumpen huruvida tyst den är gentemot HPPS-pumpen (givetvis med styrka i åtanke) (och det är ju faktiskt det viktigare jag har i åtanke), som sagt va, storlek är inget problem, och lyfthöjd verkar räcka bra i HPPS-pumpen enligt "review"-grafer. Ska se om jag kan hitta lite mer information of ljudnivå för dom. Men här hjälper ju lådans ljuddämpning iaf

Tackar för din utförliga information!

Av Syranide

Vattenkylning, planering och tankar

Ok, nu börjar det äntligen närma sig vattenkylning till datorn som jag funderat på länge, som en fortsättning på det senaste jag gjorde http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Men jag är dock inge haj på vattenkylning men jag har självklart läst och läst lite till, men det är alltid lite svårt att bilda sig en uppfattning av något. Så jag tänkte bara kolla lite med er hur följande ser ut, notera att jag nästan enbart bryr mig om ljudnivåer och inte några optimala temperaturer utan bara dom duger.

Det jag iaf har i åtanke är följande (dock kanske inte från just dessa butikerna):

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=PMP-500733 - En pump som enligt många ska vara väldigt tyst men ändå prestera dugligt
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=H2O-500798 - En stor passiv radiator från Innovatek

Det där borde väl driva runt en oklockad dator utan några större problem antar jag?

Sen så lite Tygon-slangar tror jag bestämt, lika bra att köpa bra grejer när man ändå håller på. Funderar även på att köpa läcktäta snabbkopplingar som jag kan ha till radiatorn så jag kan koppla loss den om det behövs (jobbigt att flytta datorn överhuvudtaget annars, hehe), borde väl inte vara några problem att använda, eller rekommenderar ni annan lösning?
Och vad jag har förstått när jag läst så "ska" man inte längre använda vattentankar utan bara en "fill line" (eller nått sånt), iaf bara ett T-kors högt upp i lådan med slang på som pekar rakt upp. Funkar detta lika bra i ett lågprestanda system?

Sen får man se vad det blir för kylblock, troligtvis till CPUn, GPUn och NBn.
Sen känner jag mig lite dum när jag frågar detta, men (den) pumpen tar väl in vattnet från sidan och trycker ut det där uppe?

Har ni några tips som man kanske skulle ha nytta utav? (Inga L-kopplingar, stora runda böjar etc)
Jag kommer självklart lägga upp bilder och information när det blivit av som med det föregående.

Tack på förhand
Andreas

Av Syranide

vore det inte bättre med någon värmeledande tejp istället?

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alexi
Som sagt bygger jag en mcubed hfx. Vilket betyder att jag behöver kylpasta till nordbrygga, cpu, gpu och aldra mest går det åt till nätagget! Jo nätagget ska även det koplas till den externa kylflänsen.

Du behöver inga enorma mängder för det, 1 kanske 2 st MAX av AS5 behövs, som sagt va, en halv gick åt för att smörja in 4st 2-3dm heatpipes och jag tog i rätt bra.

Av Syranide

Va i jössenamn ska du med så mycket till?
AS5 ska iofs finnas i mycket större mängder billigt har jag hört.

Annars finns det väl arctic cooling etc som är hyfsade.
Men man ska se upp för en del dock som presterar sämre än att köra utan kylpasta.

EDIT: Det gick ju typ åt en halv AS5 när jag smorde in hela min passiva kylning till grafikkortet, där det är 4 heatpipehål man ska fylla i på vardera ca 2-3dm

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av umegrabb
Men plåtbiten som följer med borde ju ge ganska mycket bättre stöd än plastskiten som sitter där nu..?

Vet inte hur den ser ut, dom rekommender iaf att man ska använda medföljande om man kan... jag hade en rejäl rektangel iaf på underisdan som var bra mycket kraftigare

Av Syranide

Alla moderkort stödjer inte att man ändrar fläkthastigheter, det som är vanligt är ju externa fankontrollers eller små chip som man kan plugga på fläkten som styr.

Kanske finns andra lösningar med.

Av Syranide

Följer det inte med någon standardinfästning för kylare till DFI? Typ stor platta på undersidan? Och förövrigt så passar ninjan i standardinfästningen på vanliga moderkort så speciella skruvar använder dom inte.

Av Syranide

mitt 6600GT ligger på 60C så det ska inte vara någon fara för GPUn vad jag vet, däremot är väl det snarare load som spelar roll.

Av Syranide

... heh