Inlägg

Inlägg som Syranide har skrivit i forumet
Av Syranide

Btw, om du datorn inte låter väldigt mycket nu, så tro det eller ej, men att byta nätagg är riktigt effektivt om man har ljuddämpat lådan och iaf försökt dämpa resten lite, då nätagget sitter längst bak har ljudet inte så mycket hinder utan mest rakt ut... varav jag köpte ett Phantom 500 vilket gjorde väldigt mycket på ljudnivån (hade "vanligt" nätagg innan, vad du än gör, köp inte värmereglerat bara om du funderar, har nog aldrig sett ett enda som inte varvar upp i max efter 10 min).

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryderman
Syranide: o så sedan får du räkna med andra saker som väger typ diskar, 1 kg styck? kör man luyftkylning så e den på mellan ½ och 1 kg o lika mkt för gpy kylarna om man inte kör original.. sedan vägen ju komponenterna några gram o de optiska enheterna lite till så det är bara att addera

Hehe jo givetvis, så jag räknar ju inte med att den ska flyttas förmycket, och man som tyckte sitt nuvarande Chieftec chassi va tungt.

Av Syranide

gummiupphängning till disken är grymt effektivt, dock grymt varmt med så man måste ha en fläkt som blåser på diskarna (minimalt räcker)... tro det eller ej, jag blev helt förstummad första gången jag testade.

men dock diskinkapsling är bara så löjligt bra, kapslade in mina diskar med mCubed, satte en väldigt väldigt tyst 120mm i fronten (som blåser in i ca 2mm stora springor och ändå funkar det så bra) ... 33C utan arbete, 44C när alla arbetar samtidigt (ca 10min kanske). Diskarna går knappt höra, inte ens raptorn, när dom arbetar förfullt kan man höra lite småknack från raptorn (lådan är just nu öppen i fronten). (funkar utan fläkt med, men dom kan närma sig 50C om dom jobbar väldigt mycket, runt 40-44C idle)

Kan man få ner diskarna från fronten så tippar jag på att du kommer inte kunna höra dom mer, själv kör jag med Hitachi, tysta, snabba och stabila. Ska bli kul att se hur det blir i nya lådan.

EDIT: notera dock att dom sällan är billiga, men ack så effektiva.

Av Syranide

Kollade förövrigt vikten på deluxe som är 3 Kg, vilket blir ca 1 Kg per ark (lite mindre pga klossarna) ... vilket kan bli lite kul när lådan väger 15 Kg, nätagget 3 Kg, HDDinkapslingen totalt 2 Kg, och man räknar med 2 AcoustiPack = 6 Kg

Total = 15 + 3 + 2 + 6 = ca 26 Kg
Yippie, detta kan nog bli en kul upplevelse

Av Syranide

Supertack allesammans, en andra gång, tack för att ni stog ut med min andra tråd ang detta.

God jul och gott nytt år!

Av Syranide

Lian Li PC-V2100/FullTowers (igen ~ AMD)

Ledsen att jag frågar igen, anledningen till varför jag ställer frågan i en ny post är för att den andra är långt utanför nu och aldrig kommer få ett svar om jag ändrar min post...

Men främst för att en mus viska i mitt öra och sa att P4-mbkort passar i Lian Li:s E-ATX men att han inte var säker på att AMD-mbkort gör. Och alla som hitills svarat på tråden och som jag sett har Lian Li:s fulltower har också P4, även samtliga recensioner jag sett använder P4-mbkort (olika fastsättning på AMD- och P4-mbkort?).

Någon här som har AMD-mbkort och kör Lian Li:s fulltower eller vet säkert att man kan köra AMD-mbkort (Socket 939 Athlon 64FX/Athlon 64 X2/Athlon 64) med deras fulltowerlådor.

Som sagt va, ledsen för en mindre upprepning av frågan, hoppas ingen tolkar det felaktigt, för jag är tacksam för svaren på den andra posten.
Tackar på förhand och god jul!

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
Acoustic standard som jag kör får plats under moderkortet.. jag har klätt hela HTPCn, golv, tak och väggar.... Locket (taket) är rätt tunt så det blev stor skillnad på vibrationsljudet efter att jag skaffade dämpning..

vet inte hur Biltemas eller Deluxe varianten är men standard versionen av Acoustic är riktigt tung, antaligen därför den absorberar mycket av ljuden så de inte fortplantas ut genom chassit...

Deluxe är samma, fast 2 ark platt, och 1 ark lite lite tjockare och urgröpt (så ljudet reflekteras mer antar jag).

Kan förövrigt säga att jag kallt räknar med att köpa 2 pga storleken på arken och min låda, nästan nästan så det blir 3. :S

Av Syranide

Hmm, ska fundera på det lite, Biltemas är rätt tjock...
Tackar för alla svaren!

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HawkHo
Skulle faktiskt tro att biltemas är rätt mycket bättre. Om den lyckas dämpa 40dB liksom, då lär du ha en rätt tyst dator om du klär sidorna, taket o botten.

Jo, fast samtidigt lär du inte hamna på -40dB om du sätter den på skrivbordet och sitter tyst? (Och man har ju inga relativa värden på AcoustiPack)

Men, läste lite på andra trådar, där det diskuterades mycket om att det är inte alltid dämpningen i lådorna som är det viktiga, utan absorbtion/reflektion så inte ljudet studsar ut ur fläktöppningar osv, vilket låter väldigt rimligt då man ofta kan höra rätt stor minskning i ljud när man håller handen för och sitter en bit ifrån.

Men AcoustiPack låter helt klart intressant isf CyberVillain.

EDIT: Jao, vad jag har sett verkar det finnas gott om plats bakom moderkortsplattan i lådan jag tittar på, och är det på den jag har nu med. Dock kan ju Biltema bli väldigt väldigt tight och väldigt ihoppressat.

Av Syranide

Biltema vs AcoustiPack

Har läst runt lite, och jag vet att det finns massor med trådar om ljuddämpning osv, men jag har inte hittat någon som inte inriktar sig på dämpning främst.

Så frågan är egentligen, vad skulle ni rekommendera av följande:
http://kylning.com/info.php?cPath=137_138&products_id=524
http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=93058 (Finns en hel del andra med, men denna verkade va favoriten)

Frågan handlar inte om priset, utan är AcoustiPack bättre ljuddämpning för datorlådor, eller är det bara väldigt dyrt? Som sagt va, jag ser hellre att jag får bättre ljuddämpning då jag ämnar ha denna lådan väldigt länge och därmed inte vill snåla utan göra det riktigt denna gången.

Tack på förhand

Av Syranide

Tackar så mycket, får bli x antal sånna då.

Av Syranide

Anti Vibration Rubbers/Tiger Elastic Fixing

Någon som har någon erfarenhet av "ACOUSTIFAN ANTIVIBRATION" eller "TIGER ELASTIC FIXING", gör dom någon nytta i en vettig dator (som ska vara tyst)?

Och hur använder man dom?
"ACOUSTIFAN ANTIVIBRATION" stoppar man i skruvhålet (är dom så jädra små?)?
"TIGER ELASTIC FIXING" är istället för skruvar som sticker ut en liten bit?

Eller har ni andra tips på produkter som kan hjälpa tysta ner lite. (Har redan inkapsling för diskar och en liten modd så jag kan köra grafikkortet med extern tyst fläkt)

Tack på förhand

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av drx
Givetvis får du plats med ATX kort i detta fulltower.

Jojo, självklart, har kollat upp måtten osv så det stämmer, det jag var orolig över var infästningen av moderkortet, att EATX och ATX kanske var lite för olika för att funka (om dom nu ens är olika, vilket jag hört).

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random_Martin
Alla Lian-Li lådor som stöder E-ATX stöder också ATX.

Supertack, precis det svaret jag ville höra
Jag antar att du är säker på detta.

Av Syranide
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kebabhasse
Nu blir de kortslutning i skallen på mej , vad är EATX ??

Extended ATX, lite större moderkort eller nått sånt, någon sa till mig att det var lite annan infästning på dom, men det borde ju samtidigt gå att stödja både EATX och ATX tycker man.

Av Syranide

Lian Li PC-V2100/FullTowers

Hejsan alla glada användare

Satt här och var väldigt glad över att ha hittat Lian Li PC-V2100 som verkar vara en helt underbar låda, tills jag upptäckte att den var EATX (enbart verkar det som), alla Lian Lis lådor stödjer tydligen bara EATX... stämmer detta verkligen?

http://www.lian-li.com/Product/Chassis/S_V_S_PC-V2100.htm

På många sidor står det "... ATX FullTower ..." och en del skriver E,ATX ... vågar man tro på detta eller är det folk som inte vet vad som skriver om bara? Någon som har testat eller bestämt vet mer om det här (som sagt va, jag vill inte beställa en låda för över 3k och sedan märka att nae, det var inte ATX)

Har även kontaktat Lian Li, men som vanligt kan japanerna inte underhålla sina mailsystem och man får bara ett tomt mail av mailsystemet, så jag hoppas inte på förmycket där.

Tack på förhand, och god jul