Inlägg

Inlägg som TriKri har skrivit i forumet
Av TriKri

Om det är någon som fortfarande hamnar på den här tråden så bör ju nämnas att Python har utmärkt stöd för att skrapa data från webbsidor – däribland Scrapy – går väldigt snabbt att koma igång med (ingen kompilering => inga Make-filer eller CMake-filer behövs, bara skriptfiler) och har en bra pakethanterare som gör det lätt att installera nya bibliotek (Scrapy installerar man bara med "pip install scrapy" från kommandoraden).

Edit: Finns det någonting som Python inte har utmärkt stöd för?

Av TriKri

Japp, det funkade. Pengarna kom till kontot efter två dagar. Som bank angav jag "Swedbank".

Av TriKri
Skrivet av noob:

exakt detta hände mig.

Samma här. Swedbank själva tipsar om att ta bort sista siffran i clearningnumret, så att man sammanlagt bara får 14 siffror. Jag har precis testat det och märker om ett par dagar om det fungerar eller ej.

Av TriKri

Haha, okay, tack för svaren! Jag var alltså lite fel ute när jag tänkte skaffa mig ett par med så brett frekvensomfång för det priset! Då tror jag nog jag nöjer mig iallafall med de jag beställde. Jag menar, det är faktiskt helt okay ljud i dem. Det är möjligt att det blir bättre om man får med frekvenserna mellan 20 och 30 Hz också, men så mycket pengar är jag inte beredd att lägga på det i dagsläget!! Tack ändå!

Av TriKri

Prisvärda 2.1-högtalare med frekvensomfång 20 Hz–20 kHz?

Någon som har något bra tips på ett par prisvärda 2.1-högtalare med frekvensomfånget 20 Hz–20 kHz (minst)? Och som kan garantera att högtalarna verkligen har det frekvensomfånget med? För det verkar som att diverse nätbutiker slarvar en del med vilket frekvensomfång de skriver ut.

Jag tänkte mig en prisklass på 500–1000 kr om det finns några prisvärda där, kan annars möjligtvis gå upp något.

Beställde nyligen 2.1-hötalarna Andersson DPS 1.5 från NetOnNet. I specifikationerna på hemsidan står det att frekvensomfånget var 20 Hz–20 kHz, men när jag kör ljudtest hör jag ingenting under 30 Hz, och mycket riktigt, i användarmanualen står det att frekvensomfånget är 30 Hz–20 kHz, alltså inte samma låga bas som både Prisjakt och NetOnNet hävdar. Ljudet är faktiskt rätt bra i övrigt och de har bara fått bra recensioner på Prisjakt, men jag antar ändå att ljudet skulle bli bättre om de kunde spela frekvenser ända ner till 20 Hz. Eller?? Ljudstyrkan tycker jag inte det är något fel på, de har 28 Watt RMS uteffekt och då kan jag lätt dra på allt som jag tycker att det behövs, så det behöver egentligen inte vara mer är så.

Av TriKri
Skrivet av Pax Vobiscum:

Har för mig att det är det hela iden går ut på med bonsai, kan ha fel men herr google har säkert svar på även den frågan...

Lite off-topic, men, men... Man beskär ett bonsaiträd, både rötter, grenar och löv, för att få det att hålla sig litet. Man vill vanligtvis få det att må så bra som möjligt för att det ska se så hälsosamt ut som möjligt. Sen är det ofta ingen nackdel om det växer fort då man får mer material att arbeta med. Detta betyder vattning ofta (om bonsaiträdet vattnas ovanifrån, vilket i stort sett alla bonsaiträd verkar bli, för att återgå till ämnet ) och lagom med näring. Lite läsning

Av TriKri
Skrivet av Pax Vobiscum:

Har iof aldrig testat att odla bonsai, men har för mig att de väl ska växa typ så sakta som möjligt? Långtidsvattnande är isf inte det första alternativet jag skulle valt.

Varför skulle man vilja att de ska växa sakta? Är själv i stort sett helt ny vad gäller att odla bonsai men tänkte ändå göra ett försök.

Av TriKri

För min egen del är det bonsaiträd som jag ska vattna.

Av TriKri

Jaha, om lecakulorna kan suga upp vatten är det väl de som transporterar upp vattnet till ljorden då.

Trivs rötterna med att sitta i vatten då efter att man har fyllt på med vatten och de fortfarande är nere vid botten på krukan? Jag har sett en variant på den här också där han som gjorde krukan lade ett poröst membran mellan lecakulorna och jorden som han hade gjoirt ett hål i för bevattningsröret (här). Jag antar att rötterna inte kunde komma igenom det men det kanske är onödigt att ha det om växten klarar sig utan.

Av TriKri

Det blir ett 25-liters magasin för en kruka med de måtten, inte så pjåkigt! Men hur kommer vattnet upp till jorden väl vattennivån har sjunkit under dit jorden börjar? Måste man inte ha någonting som kan suga upp vattnet till jordnivån?

Av TriKri

Jag började leta för att se hur man kunde konstruera en sådan där självvattnande kruka, och hittade den här snillrika konstruktionen:

(OBS! Inegn elektronik behövs ) Det är visserligen ingen "kruka" då vattenmagasinet är externt, men ändå rätt intressant.

Alternativt om man inte har något sådant stort fat som de använder i videon kan man sätta vattenbehållaren på ett eget fat och låta ett rep eller en trasa eller liknande agera "hävert" för att föra över vatten till blomytterkrukan. Vattenhöjden både på fatet och i blomytterkrukan borde då fortfarande bli desamma trotts att man har en hävert emellan.

Edit: Som ni ser så gör han så i del 2:

Av TriKri
Skrivet av Pax Vobiscum:

Själv anv jag sen många år tillbaka sk långtidsvattnande krukor till hushållets blommor. Den största växtens kruka rymmer 9 liter vatten i sitt magasin, vilket räcker 3-4 veckor vid normal temp. Med en sån värmebölja som vi har nu, kanske 2-3 veckor då värmen ökar avdunstningen från bladen.
Svindyrt med såna krukor? Ja köper man dom färdiga för plantering så visst kostar det kosing, men de är faktiskt en baggis att bygga själv, priset blir då klart överkomligt.

Hur bygger man en sådan långtidsvattnande kruka med så stort magasin själv då?

Av TriKri

Hehe, kollade inte hur gammal den var. Hittar google den så är det klart att man hamnar här och börjar läsa!

Av TriKri

Ni som ändå har lite koll, vet inte ni någon bra automatisk blomvattnare som man kan köpa om man inte är så sugen på att göra en själv?

Av TriKri

Det gör inget säger hon, men jag har också märkt att reklamen har blivit väldigt tjatig. Antar att det är genomtänkt att de höjer mängden reklam successivt.

Av TriKri
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
ser absolut ingen vits med att spärra pga någon byter ner sig från betal till reklam konto.

Hm, nej det verkar ju rätt meningslöst. Hittade det förresten här: https://www.spotify.com/en/help/faq/#premium

Av TriKri

Bjuda in sig själv till Spotify?

Hej!

Min mamma vill ha hjälp med att avbeställa Spotify. Hon har betalat 100 kr i månaden fram till nu, eftersom hon inte har fått någon invite. Nu har hon däremot ett fåtal stycken som hon kan ge till andra, och jag funderar på om hon skulle kunna bjuda in sig själv. Jag misstänker att hon inte kan göra det om hon vill behålla samma konto (dvs samma inloggningsnamn), så jag funderar på om kontot går att användas ändå i gratisversionen om hon bara säger upp abonnemanget? Eller blir det helt oanvändbart då? Om inte det går måste hon bjuda in sig själv till ett nytt konto med ett annat inloggningsnamn antar jag?

Av TriKri

Får ursäkta mig som föregående person. Det är väl inte så att C++ kommer att gå ur tiden? Det är ju ändå ett av de populäraste språken i alla fall bland spelprogrammerare, tack vare att man ändå kan koda så maskinnära. Eller finns det fler språk som klarar det (förutom C och assembler)?

Av TriKri

Tog mig 3 min så var jag uppe i 178 mille, men då körde jag speedat! Kom att tänka på ekorren i Hoodwinked

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Twiggz
Bara jag som tycker att det är som svårast innan alla klockor slutat minska i storlek? O_o

Ö Tror det.

Edit: Det är dina pupiller som blir större och större!

Av TriKri

Tackar, Xvid är det ju såklart man ska ha