Inlägg

Inlägg som TraXtR har skrivit i forumet
Av TraXtR

Du kanske installerar fel drivrutiner.

Av TraXtR

Jag hade samma problem fast jag hade ett nvidia kort (MX200). Jag prova att byta grafikort så funka de sen :S Prova att sätta i ett annat ATI kort och kolla om du kommer in i windows och ta bort drivrutinerna.

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbinn
Okej, det låter på er som att vf700-cu är väldigt bra, men vad är det för skillnad på den och på vf900-cu?

vf900 har heatpipes, den leder värmen genom ett rör som den sedan kyler ner. Sen väger den även mindre. har dock ingen aning om hur bra den kyler men du blir nog inte missnöjd med nån av kylarna. Själv är jag väldigt nöjd med min vf700:)

Av TraXtR

Jag har också ett Logitech 5:1 (vet ej va de heter mer specifikt) system och ibland hör man nått lite lågt som låter som ett radioprogram på nått konstigt språk. Vet ej om dom pratar ryska men jag har samma problem lr vad man ska kalla de!

Av TraXtR

Jag har ett såndant och de blir rätt varmt när man spelar, ca 95c. Så jag tog å köpte en vf700cu å satte på kortet. Sen så får jag 7200 poäng i 3Dmark 2003 och 100fp i cs men droppar i smoke.

Av TraXtR

Jag har ett Sapphire X1600PRO (AGP) som blev ca 94c när jag spelade. Då tog jag å köpte en vf700 cu och satte på och ligger nu på 40c idle och 54c vid full load. Ända negativa med den kylaren är att den att den är rätt tung. Den kosta 400kr inclusive montering på en lokal datoraffär.

Av TraXtR

Ja man kan använda en 20pin på det moderkortet. Har själv kört me de men jag ska snart skicka in mitt UL8 pågrund av att de startar om sig så fort jag gör nått krävande. Du har möjligen inte också de problemet lr?

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Det finns ju 2 rails för 12V på det där agget, spec mässigt är det bra.

MVH

Vad menas me de då?

Av TraXtR

Tips på nätagg för ca 500kr?

Tjena! jag funderar på att köpa ett nytt nätagg för min dator gör oväntade omstarter och jag har provat allt så nu får jag prova med ett nytt nätagg. Har ett Codegen 350W nu.

Finns det nått ni kan rekommendera för ca 500kr? Ringde till en datorbutik och dom rekommendera ett Huntkey 450W för 595kr, kan de va nått att statsa på?

Huntkey 450W --> http://www.huntkey.com/eng/productshow.asp?id=661
Vilken lina är det man ska ha mest A på? Och ser ni nå svaghet i mitt nuvarande nätagg när ni kolla på värderna här nere?

Så här ser strömfödelningen ut på mitt nuvarande nätagg:
+3.3V - 14A
+5V - 30A
185W på dom på linorna

+12V - 15A

-5V - 0.5A
-12V - 0.8A
9.6W Max på dom två linorna
+5VSB - 2 A

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkas
Köpte mitt bZerk 500w för ca 500kr, 34A på 12 volt och det går jäkligt stabilt. Sök på codegen så ser du vad folk tycker om dom Det kanske går att använda som bokstöd...

Ok. Nä jag köper nog ett från butik så jag vet vad jag får:) Mm jag har också hört att de tydligen inte är nått kvalitets märke.

Av TraXtR

Re: Re: Re: Re: Datorn startar om sig när jag spelar...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zibpka
ok....ja då är det nog bara att testa med att kraftigare nätagg..
testa också att uppdatera bios..kan hjälp ...jag testade med en massa olika åtgärder innan jag fick bukt med det men nu verkar det som det har löst sej för mej för jag har inte fått nåra omstarter på länge
men som sagt jag testade med flera olika åtgärder samtidigt så det är svårt att veta exat som vad det var som löste det

Okey. Jag har senaste versionen på moderkortets bios men mena du att jag ska uppgradera grafikortets bios lr? Jag kolla lite på de och jag tycker de verkar väldigt krångligt :/

Av TraXtR

Re: Re: Datorn startar om sig när jag spelar...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zibpka
testat olika drivrutiner....jag ahr ungefär samma problem..dock inte samma system men den startar om lite då och då..och spel var ju inte att tänka då blev det blåskärm eller...spelet har gjort en förbjuden åtgärd...
löste genom att testa en massa olika drivrutiner och dra ut typ cdn ...det dock inte om det var det som var problemet..men det försvann iaf...

men som sagt va testa med olika drivar och löser itne det problemet så testa att ta ur minnen ljudkort och allt typ som itne behövs för att datorn skall starta så testa så och se om det funkar bättre då

Okey. Jag har testat flera olika Catalyst drivers och även omega drivers men fortfarande samma problem

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Ja..utan tvekan.

Okey men vad rekommenderar ni för nätagg då? Vill inte att de ska kosta så mycket. Men finns det nått bra ni kan rekommendera för ca 500-600kr?

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Kan vara värt att testa ett nyare och starkare nätaggregat. Även ifall det inte hjälper kommer resten av datorns delar må bättre med ett stabilare samt starkare nätagg.

Men om man inte har tillräckligt starkt nätagg, kan de verkligen göra så att grafikkortet hänger sig å crashar? De verkar ju bara vara grafikkortet som får problem? Tackar för alla svar!

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Hmm... jag hade ett liknande problem för några år sedan, med ett 9600XT. Det kan vara själva moderkortet som är dåligt, och kanske har något problem, för jag löste mitt problem med ett nytt moderkort. Vad som kan varit felet har jag tyvärr ingen aning om.

Okey men moderkortet är helt nytt. Tycker att de borde funka men. Iofs så va det de billigaste så de är ju inget toppen kort men de ska la funka om de e helt nytt lr?

Av TraXtR

Datorn startar om sig när jag spelar...

Hej! Har nyss uppgraderat datorn med lite nya saker, men efter det har jag börjat få problem. Först hade jag ett x700 men när jag skulle spela började jag få VPU recover meddelande, crashar, omstarter osv. Och tillslut gick de sönder å vägra starta.Men då fick jag ett nytt av komplett, ett 1600PRO. Men nu verkar inte de heller funka korrekt. Har fått 1 VPU recover rapport och efter jag spelat ca 10-15 min så startar datorn om sig. Jag trodde de va kylningen först så jag köpte en Zalman VF700 CU och satte på. Så temperaturen ligger på 40-50c. Men de funka inte heller. Jag har provat alla möjliga inställningar men lyckas inte få det att funka. Kan någon hjälpa mej??

Min dator:

ABIT UL8 moderkort
AMD 3500+
En 40GB Western Digital HDD
En 160GB Maxtor Diamond HDD
Sapphire X1600PRO 256MB AGP med VF700 CU kylning (aldrig klockat)
Codegen 350W nätagg
Twinmos 2x 512MB CL 2.5

Av TraXtR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Taclite
vf700-cu har grymt bra kylningsförmåga, men jag vet inte hur det är med vf900. vf700 är bara ett stort kopparblock, och vf900 är mindre, och har heatpipes.

Taclite kör du med vf700-cu på ditt sapphire x1600pro? har tänkt köpa ny kylning till mitt sapphire 1600pro...

Av TraXtR

Sapphire X1600PRO 256MB

64c Idle och 90c Load (stänger av sig efter några minuter)

Av TraXtR

Jag har 1600PRO och de har stora värme problem. Ligger på 64 grader idle och 90+ vid full load. och efter ca 30 spelade stänger de av sig. köp ej

Av TraXtR

Volt på X1600PRO?

Tjena! Min dator stänger av sig efter en tids spelade och nu råka jag läsa på kartongen som jag fick mitt x1600pro i att om man kör med AGP 8X så ska man köra med 0.8V. Men jag kolla i bios och där står det AGP (och sen nå mer efter de) 1.55V. Ska jag sänka volten till 0.8? Kan de skada kortet om man sänker volten?

Om det är nån mer som har ett x1600PRO får ni gäran skriva va ni har för volt i bios på AGP porten.

Tacksam för alla svar!