Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Jag har bott i Japan i ett år och köpte då mycket kameraprylar. Min erfarenhet är att priserna för kameror är ytterst höga i Japan. Så även om man skulle göra sig besväret för att få göra momsavdraget (förutsatt att den butik man köper hos ens erbjuder det...) så är det sällan billigare. Och då var yenen mycket låg när jag bodde där.

Objektiv däremot kan man göra bra affärer på, sparade ~4000 kr på ett Tamron 150-600mm. För att få internationell garanti behövde jag dock skicka in papper till deras kontor för att sedan få tillbaka nya papper. Tveksamt om man hinner det på 10 dagar.

Av Itasha

Intressantaste artikeln jag läst i år, tackar för det.

Av Itasha

Kan folk sluta vara så gnälliga och åpna? Ibland finns det något man vill ha på en rea, ibland inte. Syftet med de flesta reor är för övrigt att sälja ut fjolårets produkter. Såg även flertalet kraftigt prissänkta produkter gentemot standard, om än inget jag ville ha.

Slutade i alla fall med att jag köpte lite kläder och filmer för vettiga priser.

Av Itasha

Hade tänkt utnyttja ert erbjudande om 3 vinyl för priset av 2 men orkade inte göra det igår natt och idag är många av de jag tänkt köpa slut. Några stycken finns kvar dock, som t.ex. dessa:

http://cdon.se/musik/within_temptation/hydra_%282lp%29-259387...
http://cdon.se/musik/blackmore's_night/a_knight_in_york_%282l...

Men de ingår inte längre i kampanjen även fast de gjorde det igår? Går det att fixa?

Av Itasha

Köpte Audio-Technica ATH-MSR7 lurarna hos CDon, med Mecenat rabattkoden och gratis frakt så blir det effekivt 1400 kr rabatt. 1145:- istället för vanliga ~2500:- det vill säga.

Av Itasha

Tilläggas kan ju att det absolut inte finns någon anledning att köpa Nikons dyra blixtar. Om OP är intresserad av trådlös utlösning så släppte ju Nissin en blixt nyligen med Air Commander system till, ska tydligen vara riktigt bra. Mer användarvänliga blixtar än Nissin finns nog knappast inte heller. Även billigare och mycket mer för pengarna i funktioner och ledtal.

Är inte insatt inom Nikons kameror men visst har F-bajonetten stöd för äldre objektiv? Kan ju inte skada för OP att köpa typ en äldre 50mm/1.X för runt femhundringen förutsatt att han är villig att fokusera manuellt. Är kasst för dagens optiska sökare (EVF hurray) men live-view har väl Focus magnification även på Nikons kameror? Lär väl se lite stolligt ut dock om man ska stå och fokusera med LCD-skärmen på en DSLR. ^^

Av Itasha

Förutom de anledningar som andra nämnt, om du ska fotografera under själva ceremonin så är det väl knappast populärt att ha en blixt blixtrandes i ansiktet på folk och barnet hela tiden heller för den delen. Det är ett dop trots allts.

Som andra sagt, 35-50mm f1,4-objektiv så kommer du långt. Framför allt när det gäller 50mm så finns det billigare alternativ. Vidöppna inte optimala, men då en digital sensor har ett problem som heter "diminishing returns" så kan den inte utnyttja hela ljusstyrkan ändå på så ljusstarka objektiv, så att gå från f2 till f1,4 ger inte mycket mer än 1/3 f-stop. Därför kan man med godan ro blända ner till f2 och få markant förbättrad skärpa och bli av med sfäriska aberrationer.

Något annat som du kan tänka på är att ställa in kameran helt manuellt inne i kyrksalen innan dopet börjat så att inte exponeringen varierar så mycket mellan bilderna beroende om mycket av den mörka kyrkan/kostymer/etc kommer med eller mycket av barnets vita dräkt etc. Finns ju en hel del dynamiskt omgång att leka med i RAW-filerna på din kameras Sony-sensor .

Av Itasha

Spelade du Dark Chronicles föregångare, Dark Cloud? Var ett riktigt mysigt spel det med vill jag minnas.

Sen det som är speciellt med dessa två är väl kombinationen av JRPG och att bygga upp staden igen med de objekt man hittar när man spelar. Om det är mysiga JRPG utan den sistnämnda funktionen som söks efter så finns det ju oändligt med mysiga lir. Wild Arms 3 (PS2) t.ex. känns rent spontant som att det liknar DC lite i tema. Annars är Eternal Sonata (PS3/360) en personlig favorit.

Av Itasha

Merit's Galactic Reunion?

Av Itasha

Har varit i Japan ett halvår och haft nada koll på vilka spel som kommit men upptäckte att detta släpptes nyss. Verkar ju rent spontant tokigt roligt, men vilken nivå måste man spela på? Är det att förvänta sig att man ska lira det som ett MMO för att komma någon vart eller kan man småspela lite då och då? Är det kul att spela utan joystick eller är det som bilspel utan ratt, d.v.s. urtråkigt?

Hur jämför detta sig i teorin mot kommande Star Citizen? Har ingen historia med Elite-spelen men de verkar ju hyllade för vad de var. Haft många fina minnen med gamla rymdspel som X-wing Vs. Tie-fighter och dylikt dock.

Av Itasha

Skulle vilja ha en clamshell-telefon då de är så sjukt mysiga, letade efter en för ett tag sen och Sharp är typ de enda som säljer en modern proper sådan, dock endast i Japan och extremt nedlåst utan rootmöjligheter vad jag kunde läsa mig till.

Av Itasha

Beställde precis en Sony RX100 Mark III, orkar aldrig hålla på och byta objektiv på fält hela tiden men vill inte offra bildkvalité för en superzoom. Tele och porträtt är alltid min största prioritet, så vidvinkeln har blivit lidande. Med en så bra andra kamera i fickan hela tiden så öppnas helt nya möjligheter dock. Blev helt förälskad i pop-up-sökaren.

Skrivet av DragonRapide:

Vad är det för objektiv och kamera du använder för att få dem närbilderna?

Väldigt fina bilder annars

Tack! Använder en Sony A77 och för de bilderna använde jag ett Sigma 400/5.6 Tele Macro. Ladusvalan tog jag dock med mitt promenadobjektiv, Sony 55-300/4,5-5,6.

Av Itasha

Ung blåmes, alltid lika mysigt att se denna välkoordinerade fågel plocka bär upp och ner.

https://farm6.staticflickr.com/5573/14716272804_6174602406_o.jpg

DSC04122 by blutengelnouta, on Flickr

Ladusvala som kvittrar lite.

https://farm4.staticflickr.com/3889/14695666846_160da6e4c7_o.jpg

DSC04037 by blutengelnouta, on Flickr

Ett tufft gäng med unga gråsparvar. Gillar hur de flyger i trupp och när en flyger vidare så kommer alla strax efter.

https://farm4.staticflickr.com/3909/14718368432_45b5155130_o.jpg

DSC03751-2 by blutengelnouta, on Flickr

Ovanlig kissemiss. Är ingen kattvetare men gissar att det är någon fint färgad variant av leopardkatt. Lite felfokuserad men det var ett nytt objektiv och snabba puckar som gällde.

https://farm3.staticflickr.com/2898/14532221237_fc9217b1e6_o.jpg

DSC03629 by blutengelnouta, on Flickr

Ängssmygare som flög runt med sin kompis och smakade på blommor.

https://farm3.staticflickr.com/2928/14695668536_c199bb9b26_o.jpg

DSC03621 by blutengelnouta, on Flickr

Av Itasha
Skrivet av Yamato:

idag var det Bob Dylan

Härligt!

Skrivet av Atenza:

Dag två med Tamron 150-600....

Bildstabilisatorn verkar ju göra jobbet iaf.
1/80sek på 600mm på sista bilden. (ISO400 f10)

Fränt, hade gärna viljat se en vattensnok själv! Hittade en ganska stor huggorm häromdagen, men den stack in i sitt bo så snabbt så jag hann inte fota något vettigt. Det kan dock ha varit en snok, hann inte se på huvudet efter fläckarna.

Tamron 150-600 kommer ju inte komma i tid för årets säsong till Sony så jag köpte mig ett Sigma 400/5.6 Tele Macro istället, anlände igår så ska testa det idag tänkte jag. Ska vara skarpare än Canon 400/5.6 L så jag har goda förhoppningar för resultatet med en 1.4x teleconverter för 560/8 med bibehållen autofokus. Kul med 1:3 fokusering också (som ökas 1.4x med tele), perfekt för fjärilar och trollsländor.

Av Itasha
Skrivet av Yamato:

det går instinktivt för mig, också full auto och kanske -0.7EV. Så jag lägger inte så mycket fokus på det tycker jag, så jag missar så mycket. Blir det bra i konserten så drar jag upp kameran, knäpper en bild och tar ner den och avvaktar sedan. Brukar nöja mig med några foton per artist. Skulle inte vilja ha kameran uppe hela låtar och bara jaga perfekta bilder, det blir lite som det blir, och med lite övning så brukar det faktiskt bli bra även fast man bara höftar lite

Brukar använda min kompaktkamera (Olympus XZ-1) till det motsv 28-115/1.8-2.5, riktigt bra fast den är lite långsam så man får slå på den och zooma in före man sticker upp den i vädret. Skulle inte vilja ha någon större pjäs. Med denna kan jag stå längst fram i vimlet utan problem.

Ah precis, du löser det med en kompaktkamera istället så då blir det förstås lättare. Har en Canon S100 som är bland det bästa man kan få i den minimala storleken, så det kan ju vara ett alternativ. Att systemkameran får stanna hemma är en sak som är säker i alla fall.

Av Itasha

Synd att supermånen inte gör så stor skillnad för slutresultatet om man ändå använder objektiv med lång brännvidd. Blodsmånen däremot hade jag gärna velat fota när den var för några månader sedan. Är nog i Japan nästa gång den sker så kanske kan se den då, skulle ju vara fyra stycken över en längre tid.

Ni som fotar konserter och sånt, saknar ni inte att delta fullt ut själva? Funderar på om jag ska ta med kameran eller inte i helgen, men med alkohol och hårdrock så känns det inte direkt som man vill släpa runt på en kamera laddad med ett 70-200/2.8. Samtidigt hade det varit förbaskat kul att fota också.

Av Itasha

Sädessärla som smaskar på lite trollslända~

https://farm4.staticflickr.com/3864/14427957647_38eaa82dd9_o.jpg

DSC03204 by blutengelnouta, on Flickr

Alltid trevligt att studera fjärilars mönster.

https://farm3.staticflickr.com/2898/14427734628_04f49923b9_o.jpg

DSC03218 by blutengelnouta, on Flickr

Koltrastunge som tjoar på sin svarta pappa och bruna mamma, båda som var i närheten på marken och letade mat.

https://farm4.staticflickr.com/3850/14614337745_0cbcd83580_o.jpg

DSC03315 by blutengelnouta, on Flickr

Precis som svartvita bilder så är denna typen av foto lite cheesy, men tycker man kan få roliga resultat. Använde inte något filter i kameran utan kom på tanken i efterhand och gjorde det i Lightroom.

https://farm4.staticflickr.com/3867/14427725910_1b221dfe4c_o.jpg

DSC03331 by blutengelnouta, on Flickr

Av Itasha

På tal om mindre kameror så hade jag väldigt gärna köpt en Sony A7/R/S men då jag vill hålla mig till ett system, i detta fallet Alpha, och A7 inte har Steadyshot inbyggt som Alpha-kameror så är det tyvärr inget alternativ. Förutom Sonys egna objektiv så levereras även tredjeparts som t.ex. Tamron 150-600 ofta utan bildstabilisering i A-fattning, väldigt tråkigt. Men är det någon som fixar situationen så är det väl Sony, som är den enda av de fyra kvarstående större spegelanvändande tillverkarna som fortfarande innoverar.

Ankunge med en änglaliknande aura, skapat från den starka solen som förångar det grunda vattnet och förtydligat i ett 500mm teleobjektiv.

https://farm4.staticflickr.com/3864/14349774418_6b0dfb4f48_o.jpg

DSC02604 by blutengelnouta, on Flickr

Honpippi som har ett körsbär redo för sin lilla unge som var i trädet bredvid.

https://farm4.staticflickr.com/3870/14532959121_697e3cf49b_o.jpg

DSC02741 by blutengelnouta, on Flickr

Kamp mellan mörker och ljus i himlavalvet.

https://farm4.staticflickr.com/3901/14349858487_ee51567af9_o.jpg

DSC02924 by blutengelnouta, on Flickr

Av Itasha

Tog lite makro (3:1+) häromdagen. De två första bilderna är fokus stackade och den tredje är tagen med bländare 22 för ett någorlunda djup och intressant effekt.

Spindel(hona?) som skyddar ett litet ägg i sin handväska av nät. Har även någon larvparasit på sig? Efter att fått ett antal blixtar på sig så blev hon väckt och försvarssugen av sitt ägg, så blev inte många bilder att stacka.

https://farm4.staticflickr.com/3909/14525233222_e2a8f066b6_o.jpg

spider_with_egg-2 by blutengelnouta, on Flickr

En annan spindel av samma sort som sitter och smaskar på något gott, med mycket annat kvar i sitt nät att ta av.

https://farm6.staticflickr.com/5500/14339940799_72a433b124_o.jpg

spider_victims by blutengelnouta, on Flickr

Den tidigare scenen utzoomad.

https://farm4.staticflickr.com/3858/14503440476_b4e1dfbf99_o.jpg

DSC02967 by blutengelnouta, on Flickr

Av Itasha

^ Stiliga bilder!

Präktig katt som trodde att den ägde skogen. Tam eller vild? Gissar på det senare.

https://farm3.staticflickr.com/2911/14251152437_b238c7e860_o.jpg

DSC02058 by blutengelnouta, on Flickr

Den fina kvartersharen.

https://farm3.staticflickr.com/2918/14250942289_6ae4f7ed3d_o.jpg

DSC02226 by blutengelnouta, on Flickr

Utforskar djupet av en blomma med 1:1 makro och bländare f/22.

https://farm6.staticflickr.com/5571/14250992108_eae6f843ce_o.jpg

DSC00892 by blutengelnouta, on Flickr

Fågelspa?

https://farm4.staticflickr.com/3852/14250990498_540595475d_o.jpg

DSC02162 by blutengelnouta, on Flickr