Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Nu väntar vi på en recension på Samsung 49" CRG9!

Av Itasha

https://www.amazon.co.uk/Samsung-LC49J890DKUXEN-49-Inch-Ultra...

Blev lite lurad av Amazons rubrik först. Står ju "C49RG90" och "1440P" men sedan när man bläddrar ner och även tittar på länken så är det ju någon äldre modell, LC49J890. De uppenbara skillnaderna verkar vara lägre upplösning, ingen Freesync, ingen HDR.

Av Itasha

Bara att köpa en BT-adapter för hörlurar och koppla in. Har så på min köksstereo som är en fin men lite äldre stereo. Nokia BT-adapter som konstant får ström i sig via strömadapter och skickar det den tar emot över BT från mobilen via vanlig 3,5mm stereo plug till förstärkaren (3,5mm > 2x RCA i mitt fall).

Av Itasha

Man blir ju mörkrädd av alla dårar i den här tråden som sitter och jiddrar om sina personliga intressen, pengar och annat helt irrelevant. Det pågår ett krig i den digitala världen, våra västerländska säkerhetstjänster vidtar åtgärder för att skydda vår framtid och ni bryr er om er värdelösa konsumentprodukter som inte har någon som helst påverkan på vårt reella väl? Sluta vara blinda drönare som lever dag till dag som myror!

Det är dags att det blir ett slut på det utnyttjande och stöld av västvärldens forskning och ingenjörsförmåga som har skett decennier nu och detta är bara början på det. Detta är inte något som Trump har hittat på själv och det handlar inte bara om vanligt espionage som alla seriösa länder gör.

Av Itasha

Jag har gradvis blivit mer och mer sugen. Efter att ha suttit och läst och tittat på massa videos igår så blev hypen uppenbarligen så stor att jag till och med drömde inatt att jag spelade igen! Funderar på om man ska flytta de fem veckor jag tänkt ta ut i sommar lagom till releasen...

Kommer ihåg att Shattered Hand var den inofficiella "svenska" servern. Frostmane var ju en eftergrej när Blizzard började öppna för gratis migrering från servrar som var överfulla. Ett antal stora guild så som Memento Mori och Loco Motives bestämde sig för att flytta när migreringen till Frostmane öppnades och då gjorde många andra det med. Tror även mitt gamla guild Crimson Fellas UTD gjorde det, men då hade jag redan slutat spela för stunden även om jag sedan spelat vid varje ny expansion fram till de 3-4 senaste som jag inte rört.

Av Itasha

Mindre smart människa = Jobbar inom handel
Mindre smart människa inom handel = Röstar på rödgrön röra
Mindre smart människa inom handel som röstat på rödgrön röra = förlorar sitt jobb för handeln flyttar utomlands p.g.a. den rödgröna röran
Mindre smart människa inom handel som röstat på rödgrön röra och förlorat sitt jobb = Beklagar sig på Familjeliv om alla kapitalister som suger ut landet

Av Itasha

1. Kör på ditt villafiber medans de andra får köra på ADSL om ni har gammal hederlig koppar indraget
2. Låt de andra skaffa eget 4G
3. Skaffa en ISP som kan erbjuda er flera publika IP
4. Skaffa vettig konsumentutrustning så du kan separera alla "hushåll" på olika VLAN. Sätt upp spanportar som mirrorar dina grannars portar till lämplig pcap-dumpare och logga så mycket du anser dig behöva av dina grannars trafik. De får skriva på ett avtal att de acceptera detta i sina användarvillkor av ditt Internet. Om polisen knackar på dörren har du loggat deras aktivitet under de senaste 12 månaderna.
5. Skaffa Bahnhof och en router eller brandvägg med rejäl hårdvara som klarar att kryptera/dekryptera en VPN-uppkoppling med AES-256 mot Bahnhofs VPN-tjänst som kostar 39 kr i månaden. Då är ni alla mer eller mindre ospårbara eftersom de inte sparar några loggar.

Av Itasha

Hände mig nyligen att jag fick en lapp men när jag skulle hämta ut försändelsen så sade de att den inte kommit in till dem. Gick tillbaka två dagar senare enligt instruktion, fortfarande inte inkommit. Då började kassörskan leta i sina lådor och hittade den där, mottagen men inte inscannad. Så det är manuellt letande som gäller. Känns som Apple-paket borde ha distinkt kartong så de är lätta att hitta?

Av Itasha

Arbete leder inte till frihet i Sverige i alla fall.

Av Itasha

En mängd av Sonys TV-apparater har gått att köra i 120 Hz länge, även om det inte stöds officiellt.

Av Itasha

Vad folk som inte bryr sig om bilar tycker är ju ganska ointressant...

Köpte en ny bil för lite mer än ett år sedan och valde då svart, men som redan påpekats är det den absolut jobbigaste färgen att hålla ren. Man slipper nog en viss sorts smuts (asfaltsfläckar etc) men vägdamm, pollen, slask, allt sånt syns väldigt tydligt.

Ska köpa en ny sommarbil (MX-5 RF) nu under månaden, blir högst troligtvis vit. I kombination med svarta detaljer blir det väldigt snyggt och kontrastrikt. Hade de funnits någon riktigt spännande färg så hade jag kanske tagit den men Mazda kör inte det konceptet.

https://www.mazdausa.com/shopping-tools/build-and-price/mx-5-...

Så som den svarta ser ut i konfiguratorn ser de aldrig ut i verkligheten. Den blåa är inte så rolig heller, ska vara Subaru-blå i sådana all.

Av Itasha

Glad att jag köpte PS VR v2 Skyrim Bundle på Black Friday från Amazon.com förra året. 3000 kr är dock ett väldigt bra pris förstås så om man inte bryr sig om småsakerna som v2 innebär så kan man lika gärna köra på v1.

Känns som PS VR har flest unika spel samt även flest "AAA". Använder det även fast jag har en 1080 Ti-dator.

Av Itasha
Skrivet av dagas:

Efter att ha använt den lite mer kan jag säga att jag överlag är nöjd men en sak kunde varit bättre. Svärtan är inte helt svart. Ser ingen inställning för dynamisk kontrast. Finns en för local dimming men den kan jag inte se göra någon skillnad alls oavsett bild.

Helt ok skärm som är bättre än min gamla och 4k Witcher 3 see fantastiskt ut. Färgerna känns ok men ingen expert i det det enda är som sakt kontrasten som kunde varit bättre dock är den långt ifrån den värsta jag varit med om.

Skickades från m.sweclockers.com

Ställ en lampa (helst vitt lysande LED) bakom TV:n när du tittar på film i ett mörkt rum. Skönt för ögonen och svärtan kommer att upplevas som betydligt bättre.

Av Itasha

Tofflor på jobbet är lika sluskigt som att gå runt i tischa. Är det sådana där programmerarkids som sitter här i tråden och skriver eller, som går runt i mjukiskläder på jobbet?

Av Itasha

Låter som att det du kallar för baslåda egentligen är woofern från ett sådant vanligt 2.1-system som många har som datorhögtalare. D.v.s. den innehåller förstärkare m.m. och förväntar sig ljud från en 3,5mm stereoport. Låter inte som något vidare att köra både det+din Panasonic stereo. Spela var för sig och välj det som låter bäst, fler högtalare ger ingenting i sig. Det är inte heller säkert att "baslådan" kan leverera mer/djupare/bättre bas än vad de högtalare som hör till Panasonic-stereon kan. I slutändan är det bara ett vanligt woofer-element som sitter i såna, det är ingen subwoofer. Om du har den Pansonic rörförstärkarstereon som jag tror att du har så lär den dessutom vara bra mycket bättre än några vanliga 2.1 datorhögtalare.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2831763

Köper du ovanstående kan du skicka ut ljudet digitalt från datorn till den och sedan kan den skicka ut analogt ljud i bra kvalité över både RCA och 3,5mm stereo samtidigt. Du kan alltså skicka det till båda dina system om du vill, eller köra ett i taget (vilket är vad jag skulle rekommendera). Viktigt att förstå är dock at den inte förstärker signalen mer än till någon grundnivå, så volymen måste alltså justeras på en förstärkare.

Av Itasha

Tycker absolut du ska köpa ett riktigt ljudkort om du bryr dig om hur det låter. Även om integrerade kretsar i viss mån blivit bättre så är de knappast inte bättre än ett ljudkort som kostar lika som hela moderkortet.

Från egen erfarenhet så har jag ett Asus Prime Z370-A med en av de integrerade ljudkort som moderkortstillverkarna verkar gilla att utannonsera som något riktigt bra, men när jag jämförde att köra ut ljudet analogt från det så var det en märkbart sämre ljudbild än när jag körde ljudet ut digitalt (d.v.s. kringgick ljudkortets DAC och amp) och lät externa komponenter hantera konverteringen till analogt och förstärkning av signalen istället. Även när jag prövade att använda en relativt billig Fiilo DAC, som dock i sin tur gick till en mycket dyr förstärkare.

Så om du har en extern förstärkare så kan det mycket väl vara bättre att bara skicka ut ljudet digitalt via moderkortets integrerade ljudkort och sedan låta din förstärkare hantera DAC och amp-funktioner. Har du en analog stereoförstärkare så finns det som sagt tidigare nämnda Fiilo DAC utan förstärkarfunktioner.

Av Itasha

21 år är ju inga problem, på de utbildningar jag gått på högskolan skulle jag säga att åtminstone hälften var närmre 25 när de började. Så om du läser 3 år på komvux nu så är det vid en högst vanlig ålder du börjar högskolan. Dessutom är det många som byter eller läser flera utbildningar på högskolan. Vill du "skynda" dig och ta det på 3 år så går du ut tidigare än många andra.

Skulle snarare se det som att du har en trevlig tid framför dig, studietiden är ju den bästa i ditt liv typ. Sköter man studierna bara så är livet väldigt fritt i övrigt. Min rekommendation är för övrigt att du inte jobbar under studietiden om du haft problem med studierna tidigare, bättre ta att lägga energin på plugget. Antingen stödjer dina föräldrar dig så du kan bo hemma gratis eller så tar du studiemedel. Studiemedel för komvux och högskola är helt separata.

Det där om att man skulle hamna i en "sämre" urvalsgrupp om man läst på komvux stämmer för övrigt inte om man läst typ 1800 poäng på komvux eller nåt i den stilen, då räknas det som att man inte läst upp sina betyg. Så det kommer inte att gälla dig.

Av Itasha
Skrivet av devour:

Lite gammal tråd men tänkte skriva en minnesruna ändå.

Min stackars dator gjorde samma sak idag. Lamporna startar, fläkten går igång men skärmen är svart. Sedan går det något ögonblick, efter det startar den om och gör så några gånger. Sedan stängs den helt.

Verkar vara en feature på dessa datorer. Har iof haft den i snart 5 år och den har gjort sina timmar, är nog dags för en ny lite mindre och smidigare dator. Slaktar den här och slänger in CPU:n och SSD:n i en DELL dator jag har liggandes istället.

Låter sannerligen snarlikt! För de 7000 kr jag betalade för den hos CDon så tjänade den mig väl under sina 5 år. Fick väl ~1000 kr för "dödsboet" med.

Av Itasha

Fungerar alldeles utmärkt att beställa från Amazon.com, har gjort det många gånger. Dock mindre sedan de började tvinga en att betala moms i förskott så man inte längre kunde slippa undan det.

Beställde Playstation VR Skyrim Bundle i söndags, kom fram i torsdags med DHL. Alltså fyra dagars frakttid. De har ofta ett datum flera veckor framåt i tiden men det går alltid snabbare. $350 kostade VR bundlen, $50 frakt och $100 moms och övriga avgifter. 4300 kr i slutändan, så ingen enorm summa sparad. Men jänkarna är ju de enda förutom japsarna som fått v2 VR-headsetet, vilket jag ville ha. Fick även den nya versionen av Move-kontrollerna, och förstås v2 kameran.

Av Itasha

Tack för en mycket välskriven och informativ guide!!