Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
utav okunskap i sådana fall

Exakt, om någon skulle berätta för varje nisse som köper spel med DRM vad DRM faktiskt gör/kan göra så skulle nog den siffran stiga avsevärt. Förbannade EA och deras lögner.

Av Langos

Och de kallar sig för säkerhetsföretag? Hmm. Tur man kör WPA2 med ett 48 tecken långt lösenord. Men å andra sidan, vill någon ta sig in så gör de det, dock så håller det snyltande grannar ut ur nätverket.

Av Langos

Det där påminner om priserna på processorer för ca 8 år sedan då hälften av kostnaden för datorn utgjordes av processorn. Själv ser jag ingen anledning att byta ut min E6420 på 3GHz, den gör jobbet och jag vet inte vad jag skulle behöva mer prestanda till... är det ett tecken på att man börjar bli gammal eller? Köper kanske en i7 när det verkligen börjar bli dax att uppgradera om något år.

Av Langos

Jag har lite problem med Windows Home Server för tillfället, felsökning pågår. Det hela försvåras något av det faktum att jag inte har någon DVD/CD-spelare till servern utan har hittills installerat allt via speldatorn och sedan bara flyttat hårddisken till servern. Detta verkar inte funka så i helgen får jag ta och knycka DVD-spelaren från speldatorn och ominstallera WHS i hopp om att det funkar bättre.

Av Langos

Ohh, trevlig samling heatpipes. Om du vill sälja någon är jag intresserad. Det hade varit trevligt med passiv kylning av processorn i mitt bygge (samma moderkort som du använder).

Av Langos

Ohh, om du bygger ett PICO-psu kan du kanske dela med dig av schemat, det hade varit kul att lära sig lite mer om elektronik.

Av Langos

Ohhh vilken nostalgi med alla Nintendospelen! Synd att kameran inte fångade dess sanna gröna färg, gräsgrönt är ju så snyggt. Ruskigt liten blev den ju också, blir moderkortet varmt? Jag jobbar på något liknande och har hört att det kan jobba upp sig själv till rätt så höga temperaturer, är det något du har märkt av?
10p till dig!

Av Langos

Och jag som var nöjd med att ha anordnat ett lan för polarna hemma hos mig själv, du tar det hela till en ny nivå så att säga.
10p.

Av Langos

Det är inte direkt ett måste, vill du få ut 120W måste du klart ha en eliminator som kan leverera 120W. Själv räknar jag inte med att använda hela effekten som min eliminator kan leverera, datorer drar ofta mindre än vad folk tror.

PS, tack för alla trevliga kommentarer!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av #enbom
Verkar bra! Lycka till!

Jag ska snart börja med en htpc med mini-itx, och jag tänker också använda ett pico-psu 120w, min fråga är då... Vars får man tag på nån adapter från 230v till 12v samt med 2.5mm kontakt?

Elfa har garanterat båda delar, de är som bekant inte jätte billiga men de har fruktansvärt många artiklar och levererar snabbt. Batterieliminatorn jag använder finns på elfa för ca 540 kr och de har även 2,5mm kontakter men dem får man löda på själv.

Här har vi en på ClasOlsson som storkeen tänkte på, http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=45649847
Max 70W och det ingår ett gäng kontakter också.

Av Langos

En tia utan tvekan, vilket hantverk! Otroligt skickligt att du kan såga ut detaljerna ut plexi med sådan precision, det ser helt felfritt ut. Mycket imponerande bygge!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av storkeen
finns för 398kr här om det är likadant ?

http://www.mini-pc.se/item_show.asp?code_no=8002

EDIT: kommer följa detta

Det var som tusan, jag undrar om detta har dykt upp nyligen eller har det funnits att köpa där en längre tid? Hade jag vetat det hade jag köpte det där, en svenska säljare underlättar ju vi eventuella garantiärenden. Hursomhelst, bra att veta till en annan gång.

EDIT: Om ni vill får ni gärna komma med förslag och frågor under projektets gång. Jag skulle gärna vilja be er att vänta med att rösta tills projektet är lite längre gånget, än så länge är det inte så mycket att sätta betyg på. Tack till de höga poängen dock, men som sagt, vänta och se.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RealMadrid
Nice galleri, jag ska i princip göra samma sak, fast som projektarbete så jag ser fram emot hur det blir.

Jag önskar att jag hade haft möjligheten att göra något som detta som ett projektarbete på gymnasiet, det hade ju varit ultimat. Tyvärr hade jag lite ont om pengar och så skulle ju "specialarbetena" gärna vara av det mer teoretiska slaget på min skola. Hoppas det går bra för dig, lycka till!

Av Langos

Oj, det var snabbt kommenterat, jag håller på att lägga upp bilderna. Jag vet att det är många som går i samma tankebanor som jag. Vi är nog många som tycker att det är roligare att bygga vår egen server än att betala för en. Jag ska försöka få upp fler bilder under kvällen. Lycka till med ditt eget bygge!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rzr1911
Man kan få följande för samma pris:
http://bayimg.com/image/gakhdaabo.jpg

Lägg till 1400 kr för WHS. Själv la jag just en beställning på WHS på komplett. Nu ska jag bara starta en bygglogg också och börja lägga upp lite bilder på min NAS döpt "Elektrobank". Frågan är bara hur man ska administrera uTorrent-plugginet från jobbet...

FÖ en mycket bra resencion av Swec, mycket bra jobbat! Jag gillar att ni fokuserade mer på OS än på hårdvaran som i detta fallet inte är så värst intressant. Tack för en stunds bra läsning.

Av Langos

Tack! Kollade på de Kjell för bara några månader sedan men hittade inte knappen då, nu har de den för 110 kr och den går direkt på 12V så problemet är därmed löst.

Av Langos

Spänning från PWR-led på moderkortet?

Hur hög spänning pallar PWR-led eller HDD-led på moderkortet? Jag tänkte köpa en sånhär http://www1.elfa.se:80/elfa~se_sv/go.jsp?s=se-sv&i=35-072-66 (vandalsäker momentanknapp, blå) som går på ca 3,5V men misstänker att moderkortet inte pallar det utan kommer pajja rätt snabbt. Jag antar att mitt ända väl att koppla den till en molex med ett motstånd så jag kommer ner till 3,5V (från 7 eller 12)?

Av Langos

Jag kan se en användning för medicinsk utrustning där det är önskvärt att inte behöva ta av sig skyddshandskarna eller röra vid en yta som andra personer redan fingrat på.

OT (kondenserad irritation uppbyggd från komentarer från många olika nyheter den senaste tiden, inte riktad mot någon specifik person)

Det är sjukt vad fantasilösa och negativa många ska vara på Swec. Om något är nytt så måste det vara skapat bara för att tjäna pengar eller så är det kanske renutav bara meningslöst. Suprise till alla er som inte kan se meningen med detta, det var ingen som kunde så något användningsområde för lasern när den uppfanns heller och vad har vi den till idag? Ett och annat skulle man kunna säga... Ni som säger att nya produkter och uppfinningar inte fyller något syfte riskerar att framstå som Leila Freivalds gjorde efter att ha uttalat sig om internet och kallar det en fluga eller varför inte det populära felcitatet av Bill Gates där han ska ha sagt att ingen kan tänkas behöva mer 640k ram. Bara för att ni inte ser poängen med det nu betyder det inte att det kan leda till nya och spännande produkter i framtiden. Försök tänka längre än näsan räcker.

</end rant>

Av Langos

Ok, Server 2008 baseras väl på 2003 så det är väl en hyfsad indikator tycker jag. Med 2 gig kan det kanske funka? Testversion är ju guld värd, tack för hjälpen!

Återkommer med resultat när jag testat/lagt upp byggloggen.

Av Langos

Windows Server med Atom 230?

Rubriken säger det mesta, tror ni det är möjligt att köra Windows Server 2008 med en Intel Atom 230, 2 gig ram och en vanlig 7200-rpm hårddisk?

Systemkraven för Windows Server 2008 ser vi här;
http://msdn.microsoft.com/en-us/windowsserver/cc196364.aspx

1.0 GHz x84, 515 mb ram är det viktiga tror jag. Atom 230 ligger på 1.6 GHz och är (vad jag vet) en x86-processor så det borde ju teoretiskt gå men vad tror NI?

Jag vill inte köpa Windows Server innan jag testat/vet att det funkar, det är ju inte gratis precis.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thallid
Tänk om MS släppte ett light-weight-OS helt utan äckliga antipiratgrejer, sökhjälpshundar och exempelbilder.

Den dagen hade jag köpt mitt första operativsystem.

QFT