Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Det hade ju varit underbart om man kunde spela spel på vilket os som helst, att inte vara beroende av MS för att spela de senaste spelen skulle kännas bra.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Birge
Hade ni hellre sätt att EA games köpt upp steam? =/

Nej inte alls men det har inget med saken att göra...
Håller med andra för mig, Steam ska ju hålla ihop flera utgivare, inte ta någons sida. Nu är iofs inte google någon speltillverkare men de är trots allt konkurrenter till MS som har ett finger med i spelindustrin. Svårt att säga hur detta kommer påverka Steams förmåga att attrahera nya utgivare men jag skulle nog föredra om Valve fick fortsätta som de gör.

Av Langos

Man måste nog ha en PhD i paranoia för att få kalla sig Amerikan idag. Varför använda WoW som kostar pengar och som man måste lämna personuppgifter för att kunna spela när man kan köra t.ex http://www.isketch.net/ istället. Eller varför inte papper och penna, jäääävlig svårt att se den sortens komunikations över nätet...

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem
Men seriöst, ni är på ett överklockningsforum!
Överklocka = förbruka mer energi = skita fullständigt i miljön.
Om miljön var så viktig så skulle ni underklocka istället.

Sjukt dåligt inlägg. Vad fan spelar sitens namn för roll för diskussionen? Jag kan väl undeklocka lika gärna om att överklocka om det tilltalar mig och om folk tycker att energiförbrukningen är relevant för dem så låt dem.

edit: Kärnkraft FWT!!!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illusi0n
Jobbar du där då?

Jobbar jag på Banhof? Nej. Barsebäck (Vattenfall), Ja.

Av Langos

Shiiiit, najs lokaler! Själv sitter jag på 4:e våningen på Barsebäcks Kärnkraftverk med havsutsikt men det är ändå något med de där lokalerna som lockar. Det känns Sci-Fi-aktigt n' me loves Sci-Fi!

Av Langos

Jag antar att de valde VIA framför Atom pga komponentbrist av den senare. Det kommer säkert en revision när Atom-bristen minskat. Själv skulle jag inte köpa ens en netbook med VIAs processorer i, den skulle jag på sin höjd använda i en NAS-server eller liknande.

Av Langos

Hur ska detta hjälpa mot piratkopiering? Tror folket på EA att pirater ränner runt med sina köpta spel och installerar dem hos varandra? Det kanske händer, men isåfall är det en försvinnande mängd jämfört med dem som piratkopierar av den enkla anledningen att det är SMIDIGARE än att köpa spelet. De vet uppenbarligen inte ett skit om verkligheten eller sina kunder om de tror att detta kommer hjälpa mot piratkopiering ett dugg.

Av Langos

Detta känns som ett typiskt exempel på att inte tänka längre än näsan räcker. Jag har mycket svårt att tro att det innebär några besparingar i det långa loppet att lägga ut sin tillverkning på entreprenad. Det medför förvisso andra fördelar, t.ex ökad likviditet för stunden, fördelen att kunna skylla på någon annan när det går fel (nVIDIA hade nog gärna gjort det om de kunde) och man får kanske tillgång till ny teknik snabbare (främst krympta tillverkningsprocsser).
Hur man än vrider och vänder på det så måste dock entreprenören också tjäna pengar på tillverkningen, en kostnad som inte finns om man själv äger fabriken.
Kontentan av det hela är nog att de måste sälja fabrikerna för att bättra på sin likviditet och så försöker de sätta en positiv spinn på det hela, sorgligt men sant.

Av Langos

Detta är väl också en lasermus, inte sant? Det är bara ljus med en annan våglängd, en kortare våglängd. Ju kortare våglängd desto högre upplösning blir möjlig men exakt hur blått ljus avhjälper problemen med reflekterande ytor vet jag inte, lösningen kanske ligger mer i sensorn än i själva lasern.

Själv har jag svårt att se meningen med att byta ut min mx510 som jag har på jobbet eller min mx620 som jag har hemma, det är inte precis så att jag behöver högre precision, jag har tom svårt att tro att någon behöver precisionen som en 3200dpi-mus kan leverera. Om någon kunde uppfinna en självrengörande mus å andra sidan, då snackar vi.

Av Langos

Detta kan väl inte vara ett nytt påfund? Säkerligen har både grafikkortstillverkare och processortillverkare gjort detta i alla tider? (nästan) Varför kasta något som funkar? Galet...

Av Langos

Mycket retro, mycket snygg! Vilken nostalgi alltså...

Av Langos

Själv ska jag pattentera mellanslag, så ni kan nu alla börja skriva helt utan mellanslag, haha!

Allvarligt talat, hur kan de få patent på det? Vad tänker personerna/hur mycket får de betalt som beviljar sådana här patent?

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Captain Acid
Fin men Antec Fusion får räcka för mig.

Samma här, den duger gott för mig med. Lyxig nog!

Av Langos

Händer det så fort du startar uTorrent eller efter en stunds drift när dina torrents börjar komma igång?

Av Langos

Med tanke på nVIDIAs strul med deras senaste kort (i stort sett alla kort sedan 8800GTS 640/320) som är defekta så känns det som ett rimligt antagande att AMD säljer fler kort fram över. Nästa kort blir helt klart ett 4870 för min del, mycket bang for the buck.

Av Langos

Så, var i ligger kontroversen?

Av Langos
Citat:

Journalisten Charlie Demerjian på The Inquirer är ökänd för att publicera starkt kritiska artiklar om Nvidia som företag. Informationen bör därför tas med en nypa salt, åtminstone så länge källorna förblir anonyma.

Inte helt sant, Charlie är kritisk till hela branchen och bashar regelbundet både Intel, DAAMIT, MS, Apple och de andra lirarna.
Hoppas för både nVIDIA och oss konsumenter att han har fel dock annars kommer det bli hårda dagar för nVIDIA framöver.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Du har också reagerat på det

Vi är datornördar (extremt intresse av hårdvara?) och skulle det dyka upp en term som man inte känner till så har oftast Google svaret.

Skönt att se att det inte bara är jag som retar mig lite på upprepningarna.

Av Langos

Kan ni inte sluta förklara vad SSD är i varenda nyhet på ämnet? Detta är inte aftonbladet, vi vet vad det är. Jag orkar snart inte läsa nyheterna pga alla upprepningar.