Inlägg

Inlägg som Ozoom har skrivit i forumet
Av Ozoom

Alltså, sitter man på ett riktigt ljudsystem eller har ett par riktigt bra hörlurar så är det ju bara sååå stor skillnad mellan låt säga 128 bit och 192. 192 låter ju mkt bättre, det är mkt renare och starkare!

Av Ozoom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Tror inte det har med Nvidias kvalitet att göra utan att Apple vill ta allt fler genvägar för att dra in mer pengar. Man ska komma ihåg att Apple tillsammans med endast en handfull andra företag nådde upp till sina mål under slutet av 2008. Det finns givna anledningar till varför man exempelvis väljer Displayport och väljer bort blu ray och om jag får spekulera så är det av samma anledning som grafikkorten överhettar.

De stattsar ju på en enda port som man sedan kan komplitera med vilken port man vill, och seriöst vem behöver Blu Ray ?

Inte för jag förespråkar fildelning eller så men jag ser gärna att man kan hyra eller köpa film via nätet istället alernativt streamar film, ja Blu ray filmer är stora men problem går alltid lösa!

Jag tror jag kommer bli väldigt nöjd med min nya mbp 17" blir jag inte så blir jag iaf en erfarenhet rikare.

Av Ozoom

Alltså det är så deprimerande att läsa allas inlägg om jag att mac är si och mac är så. Behandla de på ett normalt sätt istället för att spy så mkt galla ni kan på saker åt ting.
Visst djävligt klantigt av dem att inte har settill detta innan de släppte den för produktion.
Har själv tidigare haft mac book G4 vilken sög skit och jag svor att jag aldrig mer skulle skaffa en mac igen.
Nu har jag dock ändrat mig och beställde för ngn vecka sedan just en MacBook Pro 17" och visst känns det surt att läsa detta nu men aja, jag skriver inte bara en massa idiotiska sarkastiska inlägg iaf, skulle jag inte ödslat tid på även om jag hade beställt en PC laptop istället.
Sedan är jag ingen fanboy heller vilket vissa hävdar att man måste vara om man skaffar mac, jag har haft mac innan, hatat de men sedan bestämt mig för att ge dem en ny chans.
Dels för att de har snygg design, touchpaden är klockren, designen är robust och genomtänkt (dock ej kylningen verkar de som) sedan OSX som är ett klockrent operativsystem.
Har jämfört med andra tillverkare så som Dell, HP, Zepto, Asus och RockPC men har inte funnit ngn som har tilltalat mig.
Dell kändes för plastiga och ja inte klockrena fast mkt prestanda för pengarna.
HP har jag inga bra erfarenheter av innan men kollade lite på dem ändå men hittade ej ngn som passa
Asus;s G71 verkade inte flyta så bra som jag förväntade mig sedan hade den dålig batteritid.
Zeptos Hydra verkade bra men när man väl plocka i lite grejer som motsvara MBP;s så var man uppe i nästan samma pris.
Rock PC verkade också välidgt bra men hade inget svenskt tangentbord vilket störde mig lite.

Så allt detta med att man får lika mkt prestanda i en PC för hälften av pengarna ör ju bara bullshit. för nästan samma peng som en mbp får men en motsvarande PC med kanske ett lite bättre grafikkort, men processorn är oftast lika snabb ibland slöare.

Så nu har jag väl sagt de jag vill säga, och nej jag är ingen fanboy om ni har käst hela mitt inlägg!

tack för mig!

Av Ozoom

Kan alla bara tagganer lite här och sluta anklaga varandra för för många !!!!!!, ett o fram och tillbaka och om det Moonstoone var till Amiga som bara var uppföljaren till C64, 128;n
Njut och kolla på de som finns kvar av gammal datorhistoria istället!
Är grymt avis, speciellt när min gamla C64 inte funkar längre p.g.a. fuktskada
Så ta väl hand om den och spela med dem lite då och då för att hålla kondensatorerna i gång

Av Ozoom

det är inte bara (äpple) + (t) du menar ? fast det är ju iofs bara en ny flik

Av Ozoom

Nice system, blir lite avis på dig ;D
Men det ska la vara Logitech G9 inte Asus G9 ? ^^

Av Ozoom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ceogar
Roccat!!!!!!!!!!!!!!!111

Du jag får bara rysningar från förra årets DHW av dedär ;p

Av Ozoom

nä jag hänger inte heller riktigt me, varför bygla du om bygeln för CPU;n ?! vilken bygel det nu är, menar du inte bygeln för att reseta BIOS ?

Av Ozoom

Okej, ja det är just de 4 chassina jag har kollat lite på, B25 verkar också vara väldigt intressant men gillar mer upplägget i A10 med nätagget nere och så.
Cosmos 1000 verkar också vara ett bra chassi men dock verkar det vara lite svårt att få till en någorlunda bra kabledragning i eller ? men ett stort plus för Cosmos 1000 är ju den väldigt gedigna hårddiskburarna som verkar vara väldigt bra!
Har läst recensionen om NZXT Whisper och fastnade inte så för de, dels föratt jag kanske inte gillar NZXT så värst mkt men sedan tycker jag inte kvalitén på själva bygget verkar vara så jättelysande.

Som jag kör raptorn nu så är den upphängd i resorbanden som sitter färdigmonterade i mitt Solochassi vilket funkar jättebra, låter inte mer en ngn annan hårddisk jag har.

Men vad är fördelarna respektive nackdelarna mellan B25 och A10? De kostar ju ungefär lika mkt så det spelar ingen roll.
Tack för all din hjälp för den delen!

Av Ozoom

intressanr med bra resultat, ska sj köpa en helt ny rigg snart med 920, 4870x2 och 6gb ram, men så kommer hela kallaset gåpå närmare 20k me "/

Av Ozoom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Jag vet inte vad du avser med rätt bra kylförmåga, är det att kunna kyla en hyffsad processor och ett relativt högpresterande grafikkort eller överklockad quadcore med kort i SLI/crossfire?
Finns massvis andra Lian Li-lådor, Silverstone, Coolermaster osv. Jag har inga uppfattningar om vad som är snyggt eller inte då jag helt enkelt prioriterar ljudnivå före utseende.

Men inte att förglömma, en låda är inte tystare än dess komponenter. Har du hårddiskar som vibrerar, högljudd grafikkorts/moderkorts/processorfläkt eller ett nätagg som är högljuddt eller varvar upp tidigt. Ingen låda jag vet om har tysta orginalfläktar och därför kan man inte säga att en är tystare än en annan.
Sen har vi alla olika uppfattningar om vad som är tyst, jag uppfattar en 5V Nexus som väldigt störande i övre fläktplatsen på P182 men det kanske inte du gör för att ta ett exempel.

Okej ska jag uttrycka mig lite mer exakt nu då.

Jag kommer att köra med följande system:

Intel i7 920 med noctua U12
Asus P6K X58
Asus 4870 X2
Corsair Dominator eller XMS3 DDR3
Be quiet Darkpower Pro 750W
WD Raptor 36 gb (Första generation)
WD Caviar 1tb, ev. 2x 500 gb i raid 0
Zalman fläktstyrning för 6 st fläktar
5x Nexus fläktar

Tror jag inte har glömt ngt nu, så det är överlag ett rätt tyst system, det som nog kommer att låta är X2;an för raptorn låter inte så mkt om den bara är rätt upphängd.

Jag är som du väldigt bestatt av att de ska vara #tyst# så jag är väldigt nöjd med den ljudnivån jag har på mitt system nu som är kylt med Zalman resavator 1, så ev. har jag funderat på om jag ska plocka loss de och använda den till att kyla Graffet me. men tror det blir lite komplicerat.

Kylförmågan behöver ju inte vara överdriven, inget Antec 1200 typ. utan det jag vill ha är en 4 -5 120mm fläktplatser.

Så ska jag ranka så är det:

1. Byggkvalité --> Lågljudnivå
2. Kylning
3. Design

Och det ändå jag menar med design ungefär är att det inte ska vara ngn himla julgransbelysning eller Alienware look a like om du förstår.

Så om du skulle plocka ihop din 3 i top lista över de chassina som du / och ni andra för den delen är väldigt tysta och inte kostar över 2000 så vore jag djupt tacksam!

// Oskar E

Av Ozoom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Jag tror man garanterat kan få det tyst, P182 är inte särskilt tyst från början heller men tror du blir tvungen att byta fläktarna i Lian li lådan med, de är inte lika tysta som nexus enligt reviews. Finns ju en hel del andra tysta chassin men eftersom du bara listat dem två så har resten uteblivit.

Tack för infon!
Har faktiskt ett alternativ som hetter "annat" Men vilka chassin tänker du på då som är bra avvägda mellan att vara tyst, ha rätt bra kylförmåga och se rätt stilrent ut ?
Vore tacksam för lite alternativ, för jag är ju inte helt låst på dehär chassina, är bara de jag har fastnat för hittils.

// Oskar

Av Ozoom

Nu är länkarna uppdaterade till andra *R.I.P D.B*
Kul att det kommer argument från båda sidor!
Så om man verkligen vill ha A10 tyst så ska man köpa dämparmattor alltså, hur är dessa standardfläktar som följer med då? Har för mig att Lian-Li brukar köra på Adda men det säger ju inte att de är bra direkt, Antec;s tricoolfläktar vet jag att de är ingen hit direkt. Så jag har väll tänkt att köpa 5 st nexusfläktar till vilket chassi jag än väljer.
Är lite nyfiken på vilket chassi den som har rästat på "annat" vill ha ^^

Tack ännu en gång för alla inlägg!! Men fler säger man inte nej till

Av Ozoom

Har du otur så kan moderkortet och lite där till rykt me pg över voltnong från nätagget å så, har du tur där emot så tog bara agget stryk och allt de andra klarade sig.

Var med om en liknande sak när jag i lite smått sovande stadie råkade switshaom från 240V till 110V, vipps så hade jag min egen rökmaskin ^^

Av Ozoom

Serut som att Lian-Li A10 är på god väg att vinna röstningen här, men lite fler röster så att man har lite att luta sig på! =D
Men hur är det med ljudisoleringen i A10;n ?

Av Ozoom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaMeR2K5
Ett Antec P182 skulle jag valt... helt klart. Har ett sånt själv efter att ha bytt ifrån Lian Li. Förstår inte vad fördelen med ett aluminiumchassi skulle vara.

Intressant åsikt! vad är det du ser det är för fördelar med P182 emot Lian-li och A10 då ?

Av Ozoom

Har sätt recensioner på A10 och det verkar verkligen andas kvalité och de r jag alltid beredd att betala lite extra för! "Hellre kvalité en kvantitet" är mitt måtto! =D

Av Ozoom

Lian-Li A10 eller Antec P182 ?

Står fortfarande och väger lite mellan dessa chassin inför mitt nästa bygge.

Det har ett liknande upplägg på insidan och båda är riktigt stilrena på utsidan.

A10 är lite dyrare och är det värt de? Samtidigt så känns P182 så "Volvo" här på SweC, men är det ett vinnande koncept så varför inte

Kom med ERA tankar och åsikter och lägg en röst på ert favoritchassi, om ni väljer "annat" så skriv då vilket och varför!

För er som vill veta mer om chassina, kanske inte P182 men men ^^
Lian-Li A10
Antec P182

Tack!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Ozoom

hahahha var faktiskt lite kul ^^

Av Ozoom

Eftersom dollarn har blivit ca 2 kr dyrare på 3 månader så har ju då alltså inköpspriset blirvit högre för hårdvarusajterna, en annan bidragande faktor är inflationen som nu dock börjar stagnera och sen tredje är världskapitalkrisen som påverkar oss alla.