Inlägg

Inlägg som Tri_State har skrivit i forumet
Av Tri_State

Gigabyte X58 UD5 med Corsair minnen

Jag undrar om jag kan använda dessa minnen: https://www.inet.se/produkt/5315301/corsair-16gb-2x8192mb-cl10-1600mhz-vengeance-lp-rod på mitt Gigabyte X58-UD5.
På Gigabytes sida står det att den stödjer: DDR3 2100+/1333/1066/800 MHz memory modules.
Där finns ju inte 1600mhz med, men varför står det då 2100+?

Kanske jag som är lite virrig, men funkar det?
Tacksam för svar.

Av Tri_State

Jag kan ej svara på hur tekniken är i Bamboo serien men den bör ju vara snarlik den i deras Intuos serie.

Touch tekniken fungerar iallafall okej på Intous, men den är inte alltid nödvändig. Den stängs av automatiskt när du har pennan tillräckligt nära plattan, så du behöver ej oroa dig över att du ska komma åt något medans du ritar. Dock kan de hända att du kommer åt något när du lyft pennan eller liknande, men man kan ju stänga av touch funktionen helt. Om du ska ha touch eller inte kan vara svårt att svara på men enligt mig behöver du den oftast inte.

Wacom's plattor har en "absolut" musrörelse (som dom kallar det). Det betyder att du mappar ritplattan till din skärm. Tänk dig att ritplattans yta speglar din skärm. Det betyder om du sätter ner pennan i högra hörnet så kommer markören alltid att dyka upp i högra hörnet, oavsett vad. Detta är ju smidigt, speciellt när man ritar.
Jag vet inte riktigt vad du menade på slutet men du kan styra allt i Windows med ritplattan. Du kan slänga ut din mus om du vill det, dock rekommenderar jag inte det.

Av Tri_State
Skrivet av Scious:

Visst är dom så satans bra. Main theme låten har jag lyssnat på säkert 100 gånger vid detta laget.
Sen att spelet för övrigt var ett av de bästa under 2012 gör ju inte saken sämre.

Av Tri_State
Skrivet av Kilroy:

Skärp dig, du är bara fånig som tror att du själv är bättre än alla andra.
Jag har varit aktiv på Sweclockers i 12 år och tycker Inet är bästa butiken.
Jag vet ingen butik som har gett så bra och rimliga förslag och tips till okunniga Svenssons, som min pappa, ända sedan dom startade och var en liten lokal butik i Göteborg.

Inet har lite växtvärkar tycker jag men det finns ingen butik jag har så stort förtroende för baserat på långvariga erfarenheter.

Det handlar inte om P12or och pingvinstänger, det är bara din trångsynthet som får dig att tro det.

Du verkar ju missa min trevliga poäng här. Vad jag stör mig på är att dom vinner på punkter som inte går att argumentera om så mycket. Både utbud och prissättning är punkter dom inte förtjänar att vinna på, och jag klagar på att dom vinner på det bara för att folk röstar utan att tänka. Har själv handlat på Inet och visst är dom både duktiga och trevliga, men kallar du detta rättvist så visst.

Jag tror många tog mitt pingvinstångs skämt på stort allvar här. Jävlar vad folk är taggade på en fredag.
T.o.m. chefen taggade till

Av Tri_State
Skrivet av zOlid:

Nog för att inet är bra på det dom gör.
Men jag tror deras vinst handlar mer om "fanboyism" än värdighet till vinsterna dom får.
Dom är SÄLLAN billigast.
Dom har långt ifrån störst sortiment. Eller "bäst".
Dom har inte längst ånger period.

Det är möjligtvis service som dom är duktiga på. Men resten förtjänar dom inte att vinna på.
Tror helt ärligt att mycket av deras framgång har med pingvin stången att göra
Hade dom inte börjat med det så hade dom inte varit på kartan på samma sätt som dom är. Och just på sweclockers så har det blivit en stor fanboy skara till inet.

Personligen tycker jag komplett är bättre pga sortiment, priser och ångertid. Men CDON har blivit riktigt bra senaste året.

Att dom vinner pris för bästa pris och sortiment är ju bara hel knasigt.
Det är få saker (om någon) som dom har på inet som inte tex komplett, cdon, webhallen osv har. Och dom har helt klart större sortiment än vad inet har.

Som sagt dom är verkligen inte dåliga. Men dom förtjänar (enligt mig) inte alla vinster dom fått på denna listan. Tror det snarare handlar om fanboyism.

Precis, men det visar ju också att Sweclockers "årets datorbutik" inte är att ta på så stort allvar då det visar hur merparten av "juryn" tänker.
Att ha en jury som mestadels består av 12 åringar som är glada för att dom får en pingvinstång och skiter i allt annat har sina nackdelar, indeed.

Av Tri_State

Alla P12ors fanboyklubb slog ihop sig igen på Sweclockers och röstade fram Inet. Vad ovanligt.

Av Tri_State
Skrivet av Ozzed:

Hanna Widerstedt är en person som under 2012 gjort ett konstprojekt där hon, utan att tala om det, medvetet beter sig extremt "provocerande" genom att bete sig som en typisk mansgris, fast en kvinnlig version. Hon var med i Big Brother och massa grejer och en hel del personer blev upprörda av det hon gjorde utan att fatta grejen. Det roligaste är att om en kille betett sig så hade folk suckat och ryckt på axlarna, men nu, för att det är en tjej, så drog det igång värsta hatstormen på internet, hon blev mordhotad etc etc. Ganska lyckat "mindfuck" kan man säga. på sin blogg hade hon även videoklipp där hon gjorde sig lustig över aktuella trender bland folk. Hon "avslutade" sedan allt genom att låtsas ta livet av sig, och senare avslöja att det hela var ett konstprojekt.

Det mest patetiska är ju hur lätt folk köpte det. Man såg långa vägar att hon spelade. Speciellt om man bara tittade 5 min på BB, så såg man att hon inte kunde hålla masken i vissa fall. Hon är inte särskilt duktig på att spela, men det krävs tydligen inte för att lura större delen av svenska folket.

Av Tri_State

Många fina bidrag. Fyran föll mig i smaken!

Av Tri_State
Skrivet av daskedennis:

Ser trevlig ut, men tror att om man t.ex flyger Jet med mus i BF3 då man lyfter mycket kan de här sidogreppen för ring-och lillfinger göra musen svårlyft. Har aldrig provat den här typen av mus själv dock. någon med den erfarenheten?

Jag förstår helt vad du menar. Det är just det som hindrat mig från att köpa en mus som denna, även fast jag gillar greppet när man kör palm grip och när man inte spelar. Men i snabba spel så lyfter jag ofta musen och då blir de problem med denna typen av design, man får inget grepp.

Av Tri_State
Skrivet av Malawie:

någon speciell modell, priset varierade ju ganska bra 2000-7000, vad rekommenderas?

Kolla PM.

För övrigt är det Intuos 5 serien, storlek varierar från Small till Large baserat på personlig preferens. Men Intuos 5 serien är en av de bästa ritplattorna som finns just nu.

Av Tri_State

Bamboo plattorna är helt okej, dom funkar jättebra till folk som är nya på det området.
Vill man dock ha de bästa ritplattorna som finns så är det Wacom Intuos serien som gäller. Dom har en högre nivå av kontroll och en bättre kvalitétskänsla enligt mig.

Av Tri_State
Skrivet av sebbe_1996:

jag har varit inne länge men kommer inte online!!

Det står "du måste vara online första gången du loggar in". QUE?
Antar att det har en koppling till det du säger.

Av Tri_State

Nu verkar det vara uppe igen men jag kommer ej in på Origin.

Av Tri_State

Ska precis installera BF3 efter en ominstallation, men jag verkar ej kunna logga in på Origin. Jag kommer in på Battlelog dock. Det står bara "ett okänt fel har inträffat" när jag försöker logga in på Origin. Någon annan som får det?
Det står ju bara att deras Game servers är nere, men betyder de att även Origin är nere?

Av Tri_State

Tur man såg detta, trodde de berodde på mitt konto först. Det står "ett okänt fel har inträffat" och den säger även att mitt rätta lösen är fel. Men detta är väl skit-Origins konstiga sätt att säga "servrarna är nere".

Av Tri_State

Har installerat Windows nu och allt verkar fungera perfekt. Satans fint allt flyter på nu med SSD.

Av Tri_State

Jaja, det verkar ju normalt så jag kör på det. 949 kr för 180GB var inte fel heller.

Av Tri_State
Skrivet av Lundiin:

6960 och 3.8mhz? Jag som ser illa eller ere dags för dig att sova?

P.S Jag slänger själv in handduken nu, gn!

Hahaha jag tänkte inte på det själv, man läser mellan raderna nu.
Riktig värsting dator det där.

Skrivet av Mikkey:

Som tidigare talare, det är inte ett enda problem! Du kan köra 680 Sli skulle jag också kunna tro!

Jo det verkar som det är lugnt isåfall ju. Men SLI tillåter inte plånboken...än.

Av Tri_State
Skrivet av linde:

Jag har likadant;) har kört med 6960cf på det utan problem,med klockad i7 950 @3,8 mhz

Okej, då är det bara att tuta och köra så in i helvete då.

Tack för svaren alla!

Av Tri_State

Oj då. Det är ett HX 620W, jag vet inte om Corsair har kvar den serien men den var typ mid/high end när jag köpte den för några år sedan. Den bör sådeles minst vara ett 80+ agg.

Det är väl bara att tuta och köra isåfall.