Inlägg

Inlägg som Svolte har skrivit i forumet
Av Svolte

Groteskt långsamt wi-fi på ena datorn.

Hej!

Jag har under en tid brottats med ganska stora nätverksproblem på min stationära dator. Det började med att jag började känna av extrema laggspikar i spel som brukade pågå i 5-10 minuter för att sedan återgå till det normala. Nu har problemen ökat och i skrivande stund får jag ut ca 0.3 mbit/s på vårt 12-24mbit/s bredband över wifi.
Att notera är att problemen BARA gäller den stationära datorn, det funkar utmärkt på min bärbara dator samt på min mobil. På dessa enheter får jag ut ca 16 mbit/s vilket är helt normalt för uppkopplingen.
Tanken slog mig igår att jag faktiskt har en väldigt gammal nätverksadapter, ett närmare 7 år gammalt PCI-kort för wifi. Idag gick jag och köpte en ny USB-adapter med stöd för 802.11n-standard. Till en början såg allt bra ut och jag fick återigen godtagbar hastighet på nätverket. Nu, bara någon timme senare, har problemet återvänt. Nätveket är långsammare än någonsin på den specifika datorn och inget tycks hjälpa. Har stängt ner alla program för att få rättvisa bandsbreddstester, har kopplat bort alla andra enheter från det trådlösa nätverket. Jag har till och med startat datorn i felsäkert läge, men utan framgång.

Det jag kan notera om jag går in under "Status" på den trådlösa nätverksanslutningen är att hastigheten pendlar mellan 15-270mbit/s över tiden.

Vad återstår att göra/felsöka? Kan det vara något hårdvarufel?

Av Svolte
Skrivet av zabera:

Tack! <3 det funkar nu, öppnade portarna! är dig evigt tacksam broder!

Härligt att kunna vara till hjälp! Har suttit i måånga timmar med dessa problem när jag försökt konfigurera en server här hemma...

Av Svolte
Skrivet av zabera:

Kan inte joina en endaste jävla server, är så jävla förbannad på att inte ett skit någonsin kan fungera utan massa krångel.

Känner igen mig alltför väl... Synd att det ska vara så fruktansvärt struligt ibland.
Testa att välja spel i listan här och följa instruktionerna för port forwarding:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomso...

Av Svolte
Skrivet av zabera:

Det är Ghost Recon: Future Solider på PC och Forza Motorsport 4 på Xbox 360. Men om man öppnar portar, får man open NAT då eller?

Ja, om rätt portar är öppnade bör statusen ändras till NAT open. Är det så att du har upplevt problem med att spela, eller stör du dig på att NAT type är strict?

Av Svolte
Skrivet av zabera:

Hade gärna bytt. Grejen är att jag bor hemma och det är min mor som har fixat denna. Kan man få en vanlig jävla router & modem av Telia?

Jag kontaktade Telia igår och gnällde över att gatewayn är långsam... De skickade en ny gateway direkt. Förhoppningen är givetvis att den är bättre, men man ska inte förvänta sig för mycket.

Vad är det för spel det gäller? Jag har själv varit i helvetet att försöka mig på port-forwarding med TG784... Fick det dock magiskt att fungera för inte så länge sedan. Gå in på Verktyg, Spel- och programdelning, "Skapa ett nytt spel eller program". Välj "manuell inmatning av portmappningar", skriv in portnumren på nästa sida. Sen ska du endast behöva tilldela detta nya "spel" till valfri dator på nätverket. Det är så det SKA fungera, men det känns lite som lotto varje gång.

Av Svolte

Hahaha, klockren placering på SSDn ju!
Snyggt jobbat, för övrigt!

Av Svolte
Skrivet av dazelou:

Du verkar vara det på spåret. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med tolkningen ytterligare. Testa att avinstallera och installera om drivrutinerna till grafikkortet.

Jag har testat 6-7 olika versioner av drivrutinerna, samma sak på varje. Jag har aldrig stött på samma problem med samma drivrutiner (förrän nu när jag omformaterade), men problemet försvinner om jag avinstallerar drivrutinerna helt. Det jag däremot märkte efter ett tag var att installern till drivrutinerna misslyckas med att installera ATI APP SDK varje gång, och jag har dessvärre inte lyckats hitta någon fix till det, än så länge.

Av Svolte

http://www.filfyren.se/dl/b96238

Där har vi ett fint gap på 15 sekunder... Verkar ju väldigt mystiskt. Vad kan det vara för något?

EDIT: Efter att ha försökt föra lite eget detektivarbete verkar det som om det är någon form av bildenhet (drivrutin kanske) som slukar 15 sekunder av min boot. Jag har givetvis de senaste drivrutinerna men ska försöka klura runt lite... Det fullständiga namnet lyder:
"HKLM\System\CurrentControlSet\Control\CLASS\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\DAL2_DATA__2_0\DisplayPath_5\Option" och felet rubriceras - som enligt bilden - NAME NOT FOUND. Den finns ej heller i regedit.

Av Svolte

SSD har blivit markant långsammare

Hej!

För lite drygt två månader sedan skaffade jag en Intel 320 160GB SSD, jag ställde in AHCI i BIOS, installerade Windows och allt var frid och fröjd. Windows startade på 13 sekunder.
På senare tid har jag dock märkt att det har börjat ta mystiskt lång tid att boota windows (nästan i klass med min gamla HDD), upp till 35-40 sekunder! Jag har ingen som helst aning om hur det här kommer sig, jag gjorde samtliga steg i denna guide i tidigt skede med SSD:n; http://thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ss...

Jag kan inte riktigt avgöra om den har blivit långsammare i vardagligt bruk, att ladda program t.ex, men skillnaden är i sådana fall marginell.

Vad kan det här bero på?

Av Svolte

Testa att se kommentaren av nunak96 på den här videon:

http://www.youtube.com/watch?v=h-msujgDmsU

Jag kunde endast genomföra steg 1; och hittills har min dator inte krashat efter det.

Av Svolte

Musens drivrutiner installeras om vid varje start..?

Hej!

Jag formaterade nyligen om min dator, och sedan dess, har jag vid varje uppstart tvingats vänta i lite drygt 10 sek på att min mus (Steelseries Xai) ska kännas igen av Windows och installera drivrutinerna. Jag använder Windows 7 Ultimate och jag har aldrig tidigare haft liknande problem med musen/drivrutinerna. Är det någon som vet vad det här kan bero på?

Av Svolte

Jag går också i seriösa köpartankar, och hade nog tänkt satsa på en Intel 320 160 GB, men jag väntar på sweclockers test enligt tips i tråden

Av Svolte

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=215084 Jag rekommenderar det varenda gång, för att jag är så galet nöjd

Hubbarna funkar förvisso bara till enheter med eget batteri, t.ex. en kamera eller mobil, inte USB-minnen som kräver mer ström. Det är tyst och väldigt skönt att skriva på!

Av Svolte
Skrivet av Libazzi:

60 cm som det ska vara från tv till höger ))

Jag tror snarare han syftade på att den är felvänd. :3

Av Svolte

Jag har exakt samma problem, med det integrerade ljudkortet i ett Asus P7P55D, ursch vad det är störande! Det går inte att lyssna på musik via hörlurarna medan man snackar på Skype eller TeamSpeak. Det är INTE ljud som läcker ur hörlurarna. Har försökt inaktivera Stereo-mix i ljudinställningarna i Windows 7 men det gjorde ingen skillnad.

Av Svolte

Det händer tydligen även när jag kör furmark. Går det här att åtgärda på något sätt? Känns ju väldigt dumt att grafikkortet klockas ner av flash >_<

EDIT: Hittade lösningen, för er som undrar över samma sak, öppna ett flashfönster, högerklicka -> Egenskaper, och bocka av rutan för hårdvaruacceleration. http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid...

Av Svolte

Drivrutinsfel eller defekt grafikkort?

Jag införskaffade för ett par månader sedan ett ATi HD5870, och jag undrar lite om det är någon som känner igen följande problem.

Det är nämligen så att jag kör med två stycken skärmar, spelar oftast på den ena (I huvudsak WoW), och brukar ha youtube, facebook och annat uppe på min andra skärm. Jag har däremot börjat stöta på problem med detta, då drivrutinen brukar sluta fungera då jag spelar och tittar på en video samtidigt (detta var aldrig ett problem med mitt HD4850), men skärmarna slocknar i några sekunder, för att sedan återgå till Windows. Videon jag tittat på har sedan förvandlats till helt grön, men allt annat fungerar. Det här problemet gäller inte bara youtube, utan också SVT och TV4-play.
Kan problemet ligga i att mitt grafikkort är defekt? Har det med drivrutiner att göra? (Har de nyaste drivrutinerna) Eller kan de ha och göra med flash-player som spökar i Chrome?

Jag har testat olika versioner av drivrutiner, dock utan framgång.

Av Svolte

Är jag ensam om att fortfarande känna någon (ganska intensiv) form av musacceleration med min Saiph 1800? Jag har letat länge efter en lösning och trots att musaccelerationen är avstängd i windows och via regedit-ändringar känns det fortfarande tydligt. Kör med Windows 7, förövrigt. Känns som om det ligger i musen, funderar fortfarande på om det är någon inställning man kan ändra eller liknande, då jag inte upplever samma acceleration med andra möss.

Av Svolte

Det är inget onormalt. Vad får du för temperaturer i spel eller liknande?
Mitt 4850 körde jag med stockkylare i två år, den låg på 80-85 grader IDLE konstant under denna period, tills jag bytte ut kylaren

Av Svolte

Benq-skärmarna duger alldeles utmärkt till att spela och kolla på film med, men är du noga med färger och kontrast ska du nog gå på Dell-skärmen. Har själv en G2420HD, som jag tycker är löjligt bra för de pengar man ger för den. Det krävs dock att du sätter dig ner och konfigurerar den så att färgerna blir lite mer korrekta samt för att få till lite skönare kontrast.
Fördelen med G2420HD är ju fler anslutningsmöjligheter jämfört med de andra Benq-skärmarna i prisklassen. Skillnaden mellan lysrör och LED på dessa skärmar kan jag inte berätta mycket om, jag tror helt ärligt skillnaden inte är speciellt stor, speciellt med dynamisk kontrast avstängd.