Speltest: Total War Shogun 2

shogun.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Total War: Shogun 2

Utvecklare

Creative Assembly

Genre

Realtids strategispel

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2011-03-24

Systemkrav

  • Tvåkärnig processor på 2 GHz

  • 1 GB RAM

  • Grafikkort (256 MB) med DirectX 9-stöd

Spelen i Total War-serien är kända för storslagna landskap med tusentals soldater som har ihjäl varandra på klassiskt vis, något som ger hög belastning på både grafikkort och processor. Shogun 2 är ingent undantag och med en färsk DX11-patch i bagaget ett utmärkt prestandatest för all slags modern hårdvara.

Flaskhals, flaskhals och åter flaskhals. Radeon HD 6970 räcker inte till för att låta processorerna spela fritt utan begränsar bildfrekvensen och utjämnar spelplanen. AMD A8-3850 har dock en något mindre lägstafrekvens än konkurrenterna vilket än en gång bevisar tesen att Sandy Bridge har mer att ge när ett separat grafikkort tar hand om 3D.

När den integrerade grafikdelen tar över finns det inte så mycket att tillägga från övriga tester i recensionen. Radeon HD 6550D sopar banan med konkurrensen, eller vad sägs om 520 procent högre bildfrekvens än Core i5 2500K samtidigt som HD Graphics 2000 vägrar fungera alls. Till och med minstingen AMD E-350 är bättre än Intel Sandy Bridge i Shogun 2.