Sammanfattning

Tänk dig en traditionell 144 Hz-spelskärm. Fast utan de nackdelar som dessa skärmar normalt dras med. Tänk mycket högre kontrast. Tänk många tusenlappar till. Där har du Acer Predator Z271bmiphz.

Vi observerar bra färgåtergivning, utmärkt svärta och överlag väldigt få problem eller skavanker. Vi har ingen störande posterisering eller halvtonsmönster. Testexemplaret är uniform och fritt från synliga avvikelser. Belysningen är flimmerfri. Stativet är robust och reflexfiltret är effektivt. G-Sync är en utmärkt finess för dig som vill ha flyt och höga grafikinställningar framför så hög bildfrekvens som möjligt.

acer_Z271bmiphz_extra_1.jpg

Predator Z271bmiphz är böjd men det var inte något vi reflekterade särskilt mycket över under testet. Omgivningen blev heller inte särskilt reflekterad i den böjda panelen. För dig som är allergisk mot fenomenet med böjda paneler kommer det så klart att klia. Fast du kanske slipper värsta klådan?

Det kontrastrika alternativet till TN och IPS

VA-panelen hos Z271bmiphz är långt bättre än den genomsnittliga TN-panelen som annars har mutat in det här området av 1 920 × 1 080-pixelmatris och 144 Hz-kapacitet. Betraktningsvinklarna är överlägsna även de bästa TN-skärmarna och endast något sämre än en genomsnittlig IPS.

Kontrastförhållandet över 3 000:1 hos VA-panelen i Z271bmiphz är i sin tur överlägset både TN- och IPS-paneler. VA är fortfarande den teknik som har de kanske största problemen med eftersläp och även där lyckas Acer parera det värsta. Här finns något som inte finns på särskilt många andra ställen vilken gör skärmen till något ovanligt, rent av sällsynt i denna stund.

Z271bmiphz är en bra produkt som mycket väl skulle kunna klassas än högre. Det är framför allt jämförelsen med andra skärmar i samma prisklass som håller skärmen tillbaka från ett mer positivt omdöme. Vi betalar mycket pengar för Z271bmiphz:s förmåga till hög kontrast.

Många starka produkter i prisklassen

För priset som Z271bmiphz tingar finns det alternativa 27-tumsskärmar med samma 144 Hz-kapacitet. Men också ytterligare funktioner som än högre klockfrekvens, eftersläpsreducering och inte minst en större pixelmatris likt 2 560 × 1 440 pixlar.

Dessa skärmar har förvisso inte det höga kontrastförhållandet. Fast skärmarna baserade på IPS-teknik har bättre allroundegenskaper. Konkurrenter med TN-paneler har i sin tur mer renodlad inriktning på spel och som nämnt ett påtagligt lägre pris. Här finns många alternativ vilka kanske passar just dina behov bättre.

acer_Z271bmiphz_extra_3.jpg

Acers egen IPS-baserade Predator XB271HUbmiprz är ett sådant alternativ där en tusenlapp till ger en mycket mer genomgående premiumskärm. Och är det något man saknar med hos den nu testade Z271bmiphz är det att den trots prislappen ligger precis under den där premiumnivån.

Styrkan hos Predator Z271bmiphz är att den är riktigt bra på vad den gör. Står spelande i 1 920 × 1 080 pixlar, 144 Hz, G-Sync samt överlägset kontrastförhållande överst på din lista över krav finns det egentligen inga alternativ. Skärmen har funnit sin alldeles egen nisch och den kostar därefter.

Acer Predator Z271bmiphz är spelskärmen som särskiljer sig med hög kontrast och bra bildkvalitet

Fördelar

  • Högt kontrastförhållande

  • Bra betraktningsvinklar

  • 144 Hz med G-Sync och låg latens

  • Genomgående bra kvalitet

Nackdelar

  • Högt pris jämfört med alternativen

  • HDMI-anslutningen mopedstrypt till 60 Hz

Cirkapris vid publicering: 7 200 kronor
Lägsta pris: