Prestanda: Spel inklusive Crossfire

Vi skall börja med att se på prestandaskillnader mellan moderkorten med ett Radeon HD 4850-kort.

Vid denna upplösning och bildkvalitet finns faktiskt lite skillnader. X38-kortet är i ledning följt av Biostar och MSI. EVGA och de båda Gigabyte-korten hamnade sist.

I World in Conflict tappar 780I SLI-kortet märkbart jämfört med de övriga.

Här ser vi stora skillnader jämfört med resultatet i Company of Heroes. X38-kortet hamnar efter och Gigabytes P35-moderkort får bäst resultat.

Det är svårt att dra några stora slutsatser på grundval av speltesterna med ett grafikkort, men det finns inget som tyder på att PCIE 2.0-standarden skall ha någon större betydelse för resultaten. Vi är mer spända på att se skillnaderna mellan P45 och P35 med två grafikkort (Crossfire).

Vi hade hoppats på att få se skillnader mellan P35 och P45 här men tyvärr fungerade Crossfire så dåligt på P35-DQ6 i Company of Heroes att den fick utgå (endast resultat med ett grafikkort). Eftersom samma problem även uppstod med P35T-DQ6 hade vi tyvärr inget annat P35-kort att testa Crossfire med i detta spel. Även Asus fick utgå i Crossfire-delen eftersom spelet låste sig hela tiden, men märkligt nog fungerade 2 x 3870 med samma moderkort.

Resultaten med två grafikkort är dock nog så intressanta då det bästa valet av kan ge runt 10 bilder per sekund bättre prestanda än i detta fall Foxconn. Inte oväntat är X38-kortet bäst men Biostar, Jetway och MSI är tätt bakom.

Vi ser nästan samma fördelning som innan även här, men skillnaderna nu är riktigt små och knappast märkbara.

Här ser vi att P35 definitivt tappar i Crossfireprestanda jämfört med P45-modellerna men vi ser också att Asus och även Biostar hamnar lite efter de övriga korten.

Återigen märks att P35 har en sämre Crossfire-lösning än P45.

I spelet Fear är det samma resultat, P35 hamnar efter i Crossfire-testerna.

Höjer vi upplösningen får vi ungefär samma fördelning som innan.