Utsidan

Precis som på övriga medlemmar i Hundred-serien består större delen av frontpartiet på Twelve Hundred av hål. Vi ser totalt tolv stycken frontbleck för 5,25-tumsenheter. Det är dock endast bakom de tre översta som det är möjligt att installera 5,25-tumsenheter. De nedre nio "platserna" är i själva verket tre stycken hårddiskburar med plats för tre hårddiskar vardera. Observera att det sitter en liten ratt placerad på varje hårddiskbur. Dessa används för att justera hastigheten på fläktarna som är monterade i varje bur.

Här ser vi en av rattarna i närbild. För att höja hastigheten på fläkten vrids ratten medurs.

Längst upp på chassit har Antec valt att placera, från vänster till höger omstartsknapp, två stycken USB 2.0-portar, E-SATA, lysdiod för hårddisksaktivitet, in- och utgång för ljud, samt startknapp.

Den vänstra sidoplåten är utrustad med en plexiglasruta. Till vänster om denna ser vi ett perforerat område med plats för en 120-millimetersfläkt. Det sitter dock ett plexiglas även bakom det perforerade området. Det är endast öppet utåt vid själva fläktplatsen. Vi kommer att se detta tydligare senare i recensionen.

Den högra sidoplåten är helt slät och saknar ventilationsöppningar.

Precis som hos Antec Nine Hundred är en 200-millimetersfläkt placerad i taket. Fläkten täcks utav ett fläktgaller med bikake-mönster. Området mellan fläkten och de främre I/O-portarna kan användas som avlastningsutrymme.

Undersidan på Twelve Hundred är inte utrustad med några ventilationsöppningar.

Chassit vilar på fötter av gummi.

Precis som på andra chassin i Hundred-serien placeras nätaggregatet under moderkortet. Ovanför utrymmet för nätaggregatet hittar vi öppningar för vattenkylning. Observera att plåtarna som täcker platserna för expansionskort är perforerade för ökad ventilation av varma instickskort. Här hittar vi också två stycken 120-millimetersfläktar. Fläktgallren är stansade direkt ur plåten och har ett bikakemönster. Längst upp till vänster har Antec valt att placera en liten kontrollpanel.

På kontrollpanelen kan vi ställa in hastigheten för 200-millimetersfläkten och de två bakre 120-millimetersfläktarna. Hastigheten kan ställas till hög, medel och låg. Vi kan också stänga av de blå lysdioder som 200-millimetersfläkten är utrustad med.