Insidan

Till skillnad från Antec Three Hundred är hela insidan på Twelve Hundred svartmålad vilket ger ett lite mer exklusivt utseende. Även på Twelve Hundred har Antec valt att redan från början montera sex stycken moderkortsdistanser för formfaktorn ATX. Detta kan spara en del tid vid montering av hårdvaran.

Här ser vi de bakre 120-millimetersfläktarna. De ansluts till nätaggregatet med vanliga molex-kontakter. Vi kan även skymta ett antal svarta kablar som går från fläktarna till kontrollpanelen på baksidan av chassit.

Antec har placerat fyra stycken gummibitar på golvet av chassit. Detta för att ge stöd åt nätaggregatet som monteras här.

Här ser vi 200-millimetersfläkten som är monterad i taket på chassit. Antec själva marknadsför denna fläkt som Bigboy.

I chassits främre del hittar vi racket i vilket hårddiskburar och 5,25-tumsenheter monteras. Vi ser också en svart plastram där ytterligare en 120-millimetersfläkt kan monteras.

Plastramen lossas med ett enkelt handgrepp. Även då ramen är tillverkad i plast känns den gedigen.

När vi plockar bort den högra sidoplåten ser vi ett antal öppningar i moderkortsplåten. Dessa är till för att underlätta kabeldragningen i chassit.

Vid leverans sitter redan tre buntband fastsatta på baksidan av moderkortsplåten. Buntbanden är av samma typ som vi får med tillsammans med tillbehören.

Varje hårddiskbur är fastsatt med totalt åtta tumskruvar, fyra på varje sida av chassit. De tre översta frontblecken för 5,25-tumsplatserna är fastsatta med vanliga skruvar.

Det översta frontblecket för 5,25-tumsenheterna är helt perforerat.

Det är även frontbleck nummer två och tre räknat från chassits topp. Dessa är dock utrustade med en mjuk matta, för att förhindra att damm tar sig in i chassit. Den övre täckplåten ersätts i regel av en optisk enhet varför denna inte har utrustats med samma matta. Att börja prata om ljudisolering här känns ganska löjligt med tanke på chassits utformning i övrigt.

Det sitter också en plåtram monterad bakom den nedersta av de tre tomma 5,25-tumsplatserna. Det är i denna som 5,25-till-3,5-tumsadapterna monteras.