Slutsats

Med Twelve Hundred erbjuder Antec ett starkt alternativ till det något mindre Nine Hundred. Förutom storlek och vikt skiljer sig modellerna från varandra på en del punkter. Till exempel är insidan på Nine Hundred inte svartmålad och Firewire-porten har på Twelve Hundred ersatts med E-SATA. Det märks överlag att Twelve Hundred inte bara är ett större chassi än Nine Hundred, utan också ett nyare och mer utvecklat chassi.

Byggkvaliteten hos Twelve Hundred är mycket god. Det är lätt att arbeta i chassit och det finns gott om utrymme till att installera stora expansionskort och kylare. Möjligheten att individuellt reglera hastigheten på de främre 120-millimetersfläktarna är självklart också en trevlig funktion. Likaså är möjligheten att stänga av de blåa lysdioder som 200-millimetersfläkten är utrustad med.

Rent funktionsmässigt erbjuder Twelve Hundred det vi kan förvänta oss av ett modernt entusiastchassi idag. Detta innebär möjlighet att dra kablage bakom moderkortsplåten, öppningar för vattenkylning, fläktstyrning och dammfilter. När det gäller kylningen presterar Twelve Hundred bra, även om fläktarna var inställda på att rotera med en låg hastighet. Av förståeliga skäl är ljudnivån inte den bästa men ändå helt acceptabel så länge fläkthastigheten inte var för hög.

Sammanfattningsvis kan sägas att Antec Twelve Hundred är en värdig efterträdare till Nine Hundred. Vi skriver efterträdare då chassit på många sätt har utvecklats sedan det första chassit i Hundred-serien lanserades för snart två år sen. Twelve Hundred är ett gediget chassi med bra kylning, bra funktioner och gott om utrymme.

Fördelar

  • Mycket god kvalitet

  • Gedigen konstruktion

  • God kylning

  • Smidig fläktstyrning

Nackdelar

  • Inga direkta

Pris: Cirka 1 500 kr ( ).