Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
10

Mpio HD400

Johan Åberg tar sig en titt på en hårddiskbaserad MP3-spelare kallad Mpio HD400. Spelaren lagrar 8 GB data och med andra ord rymmer den plats för en större musiksamling. Läs mer om denna spelare i testet!

74

Nvidia Geforce 7950GX2

Nu släpps Nvidia Geforce 7950GX2 med dubbla processorer, eller dubbla grafikkort i ett paket som det egentligen är. I vissa fall kan man med dubbla sådana kort möjliggöra sammankoppling av totalt fyra grafikprocessorer, men än så länge är det endast tillgängligt för OEM-tillverkare. Vi har tagit en titt på 7950GX2 och jämfört med en hel del grafikkort, både från Nvidia och Ati, samt med sammankopplingsteknikerna SLI och Crossfire.

13

Två Nforce 5-moderkort

Nvidia har kryddat sina nya Nforce-styrkretsar med en hel del nya tekniker. Den nya Nforce 590 SLI-styrkretsen är helt ämnad för entusiaster medan Nforce 570 omnämns som prestandakrets. Vi skall här se närmare på två AM2-moderkort med Nforce-styrkretsar, nämligen Foxconn C51XEM2AA och MSI K9N SLI Platinum.

15

Corsair Nautilus 500

Corsair är mest kända för sina minnen men har nu släppt en uppföljare till sitt externa vattenkylningskit HydroCool 200, och den nya kallar man Nautilus 500. Tanken är att göra det mycket lätt att använda vattenkylning utan att för den skulle ge avkall på prestanda. Paul ser här om detta stämmer in på Corsairs Nautilus 500.

16

Två hårddiskkabinett

Vill man ha extern lagringsmedia är en riktigt smidig lösning 2,5"-kabinetter som inte tar någon större plats och som tillsammans med hårddisken inte väger speciellt mycket. Lösningen kan med andra ord vara ideal för de som vill ha en minimalistisk och mobil lösning. Johan ser här närmare på vad 2, 5"-kabinetterna Revoltec Alu Book Edition 2 och Icy box IB-281U har att erbjuda.

29

AMD AM2 X2 5000+

Att ställa om till DDR2-minnen för AMD innebar att man behövde ändra arkitekturen på sina processorer då minneskontrollern är integrerad. Vi fick möjligheten att testa Athlon 64 X2 5000+ med minnen i DDR2 800 med inställningarna 3-3-3-8 T1. En ny virtualiseringteknik innebär också att man kan använda flera operativsystem samtidigt och riktigt energisnåla modeller är på väg. Med AM2 finns även budgetversionen Sempron tillgänglig på samma plattform som högprestandamodellerna.

77

16 grafikkort prestandatestade

Är du på jakt efter ett bra grafikkort för spel är det ATI eller Nvidia som
gäller. Båda har tekniker för att använda två grafikkort på samma moderkort.
I testet använder vi oss utav totalt 16 grafikkort i standardfrekvenser, vi
testar korten överklockade och när det var möjligt i SLI eller Crossfire.

24

Canon Pixma iP6600D

Mikael Söderlind har testat en kvick skrivare kallad Canon Pixma iP6600D. Skrivaren är för hemanvändaren och har många bra finesser, bland annat att kunna skriva ut på CD- och DVD-skivor.

10

Corsair TWINX2048-4400PRO

Det blir allt viktigare med större minnesmängd och därför är 2 GB-kits allt populärare. Fortfarande säljs mycket DDR-minne och så lär det sannolikt förbli ett tag till. Vi skall nu se närmare på Corsair TWINX2048-4400PRO, dessa DDR-minnen lämpar sig framförallt till överklockare.

16

Abit AN8 32X mot Asus A8N32-SLI Deluxe

Att använda två grafikkort sammankopplade för bättre prestanda är numera vanligt. Vi ser här närmare på Asus och Abits Nforce4 SLI X16-modeller, men som jämförelsekort finns även Epox 9NPA SLI (prestanda) och DFI-Lanparty nF4 SLI-DR (överklocking) med.

14

Tre laptop-kylare

Eftersom högpresterande bärbara datorer blir väldigt varma har flera
tillverkare introducerat kylare för dessa datorer. Martin har testat tre
olika kylare för bärbara datorer för att se om de är till någon hjälp.

50

NEC MultiSync 20WGX2

Står en platt widescreen skärm i 20 tums storlek med en responstid på 6 ms på önskelistan? Det kommer fler och fler liknande skärmar så konkurrensen är hård. Mikael Söderlind har här fått möjligheten att testa NEC MultiSync 20WGX2 för att se hur den står sig mot konkurrenterna.

60

Cooler Master Ammo 533

Cooler Master Ammo 533 är tänkt att tilltala framför allt "gamers" med sitt
utseende men hur ser det egentligen ut under skalet? Paul har här fått
möjligheten att testa hur pass bra eller dålig Cooler Master Ammo 533 är.

30

Cooltek Hurricane

Vi tittar närmre på en "gamermus" från den något okända tillverkaren
Cooltek, som erbjuder 1600 dpi och en accelerationsförmåga på 20 G. Den är
relativt stor och har totalt fem knappar inklusive scrollhjulet. Är den en
värdig konkurrent till Logitech och Microsofts möss?