Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
31

Samsung Syncmaster 931BF

När det gäller monitorer väljer allt fler att skaffa sig större tft-skärmar och 19 tum är ett populärt val. Samsung lanserade för inte så länge sedan en ny modell i den klassen som heter Syncmaster 931BF. Bland fördelarna kan nämnas en snabb responstid och bra betraktningsvinkel.

32

Gigabyte GA-965P DS3

Även om Intels Core 2 Duo presterar bra har moderkorten till de nya processorna haft en del problem. Det är dock inget nytt att förändrad teknik ofta innebär kompatibilitetsproblem eller svårheter att överklocka till någon nämnbar frekvens. Ett av de mer omtalade moderkorten i överklockningssammanhang är Gigabyte GA-965P DS3 som vi nu skall se närmare på.

42

HDA Digital X Mystique 7.1 Gold

HDA Digital X Mystique 7.1 Gold tillhör inte de dyrare ljudkorten men trots det kan man använda Dolby Digital Live 5.1 formatet till surroundljud. Ifall ljudkvalitén också är bra kanske vi här har en fullpoängare.

49

Meizu M6

Det är inte alltid MP3-spelare som är i fokus längre för de som vill lyssna på musik. Ständigt kommer det nya modeller som klarar både ljud och filmer. En av dessa nya mediaspelare är Meizu M6 som inte är speciellt stor eftersom den använder flashminne som lagringsmedia.

21

Komplett Gamer i30

De första kompletta datorsystemen med Intels nya Core 2 Duo-processorer börjar nu dyka upp. Ett sådant är Komplett Gamer i30 som är utrustat med Core 2 Duo E6700 2,67 GHz, Sapphire X1900XTX, Gigabyte GA-965P-DS3-moderkort, 2 st. 1024 MB-minnen, Samsung 400 GB-hårddisk med mera. Vi skall nu se närmare på vad paketet erbjuder och hur den klarar sig mot andra system.

19

AOpen i975Xa-YDG

Bland överklockare är det nästan uteslutande ett sockel 479-moderkort man hör talas om numera: AOpen i975Xa-YDG. Att det dessutom har två grafikkortsplatser som gör Crossfire möjligt innebär även att man kan få riktigt bra prestanda. Innan Core 2 Duo var aktuell var Core Duo för sockel 479 den mest ”moderna” och effektiva arkitekuren från Intel. Det dröjer dock inte länge förrän Intels nya sockel 479-processor (Merom) finns tillgänglig och moderkortet har redan stöd för dessa. Nu är det dags för oss att se hur bra AOpen i975Xa-YDG egentligen är.

73

D-Link DIR-635

Nya standarder som skall ge högre hastighet är på väg för trådlösa nätverk och den nya routern DIR-635 från D-Link kan sägas vara en försmak på vad som skall komma. Här rör det sig alltså om en förhandsversion av 802.11n som åtminstone på papperet ser mycket lovande ut. Frågan blir naturligtvis om den lever upp till förväntningarna.

17

Titan Robela

Ifall man inte är intresserad av ett externt vattenkylningskit kan en lösning vara en datorlåda som innehåller allt man behöver. Titan Robela är just en sådan lösning där vattenkylning är integrerad i chassit.

119

13 nätaggregat

En ofta översedd komponent i datorn är nätaggregatet, men det är en av de viktigare i systemet. Här kan valet av modell vara mer viktigt än man tror. Även om processortillverkarna nu arbetar för att sänka förbrukningen har kraven på att leverera en hög uteffekt (W), och att ge stabil spänning, ökat mer och mer. Framförallt är det grafikkorten som kräver en hel del. Därför är det nu dags att se närmare på 13 nätaggregat från 500 till 700 W.

24

Creative Gigaworks ProGamer G500

Om man är ute efter multimediahögtalare till sin dator som får kosta drygt 2000 kr kanske Creative Gigaworks ProGamer G500 kan passa in. Paketet ser ut att vara fullspäckat med finesser, men eftersom det viktigaste är vad man egentligen får för pengarna satte vi Johan Althoff på att reda ut hur bra ljud högtalarna levererar.

69

Inet Overkill X2

Nu är det dags att se närmare på en stationär dator med en hel del tillbehör. Namnet Overkill X2 antyder att det handlar om mer prestanda än man egentligen kanske behöver. Om detta nu är sant är en annan sak, men datorn är utrustad med AMD Athlon 64 X2 4400+ och två Geforce 7900GT i SLI.

167

Core 2 Duo och Core 2 Extreme

Nu är det äntligen dags för oss att prestandatesta de nya Core 2 Duo- och Core 2 Extreme-processorerna (Conroe) från Intel. Enligt flera uppgifter som tidigare cirkulerat skall processorerna prestera märkbart bättre än AMD:s bästa och trots detta skall de förbruka mindre energi än Intels nuvarande processorer. Har vi en ny prestandakung på tronen?

10

OCZ 2048 MB PC4000 Platinum EB

Det är troligen stor risk att DDR-minnen kommer att öka en hel del i pris framöver då tillverkarna nu främst satsar på DDR2. Vi har passat på att se närmare på OCZ 2048 MB PC4000 Platinum EB som kanske kan vara ett alternativ för de som tänker på att skaffa nya DDR-minnen. 2 GB-kitet är främst till för höga frekvenser och det är överklockare som är målgruppen.

56

AVerTV DVB-T Volar

AVerTV DVB-T Volar är en liten mottagare för digital-tv som man ansluter direkt till en USB-kontakt. Genom att ha en digitalmottagare direkt i datorn blir det möjligt att spela in ungefär som med en DVD-inspelare, men man kan även pausa mitt i ett program med en funktion kallad timeshift för att senare titta vidare eftersom man kan spela in på hårddisken. Kanske kan det vara ett alternativ för dig som vill kunna ta emot de nya sändningarna på din dator.

51

Asus A6T

Flera tillverkare har breddat sitt sortiment med egna bärbara datorer. Asus har redan producerat ett antal olika modeller och nu är det dags för oss att se närmare på Asus A6T som är utrustad med AMD:s Turion 64 X2 processor TL-60 (2,0 GHz). Andra komponenter är en 100 GB hårddisk, två minnen som totalt ger 1024 MB, DVD-brännare, kortläsare och mycket annat.