Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
41

D-Jays in-ear-hörlur

Vi har testat D-Jays, in-ear-lurarna från mannen bakom mp3-spelarmärket Jens of Sweden.

62

Ipod Shuffle (andra generationen)

Apple lanserade tidigare i höst en ny generation Ipod Shuffle som enligt Apple själva skall vara världens minsta mp3-spelare. Vi har testat den och hittar både för- och nackdelar hos Apples minsting.

30

Cooler Master Stacker 830

Stora chassin med gott om plats för fläktar och hårddiskar verkar vara något som många uppskattar. Vi har tagit en närmare titt på en låda som verkligen passar in i denna klass.

50

Icemat Siberia Headset

Efter Dreamhacks senaste världsrekord är det ingen som tvivlar på att gamingscenen växer så det knakar. Men för att bli en vinnare i konkurrensen krävs det träning, tålamod och ... seriös hårdvara. Icemat går från att endast ha tillverkat musmattor, till headset.

19

Stort jämförande test av ddr2-minnen

Skillnaden kan ibland vara stor mellan de olika ddr2-minnen som finns på marknaden och framförallt har detta betydelse för överklockare. Eftersom PC2-6400 eller bättre är lämpliga minnen för system med Intel-styrkretsar (den vanligaste plattformen för Core 2-processorer) bestämde vi oss för att jämföra åtta olika modeller från PC2-6400 till PC2-8888.

72

Microsoft Habu

Vad händer om en av världens största tillverkare av kringutrustning, Microsoft, tar hjälp av den legendariska tillverkaren Razer för att skapa den ultimata spelmusen? Musen heter Habu och erbjuder en upplösning på upp till 2000 dpi samt utbytbara tumknappar.

34

Luftkylare 2006, andra ronden

Det är nu dags för ytterligare ett luftkylartest för att ge er ännu bättre koll på marknaden. I höstas testade vi många nya kylare från några av de mest kända tillverkarna. I det här testet har vi kompletterat med kylare från Zalman (CNPS9700) och Cooler Master (Hyper TX) men även kylare från ett antal mindre kända tillverkare.

32

Cooler Master Mystique 632

Ännu en datorlåda från Cooler Master står på testbänken. Denna gång är det Mystique 632 som skall hårdgranskas. Chassiet sticker onekligen ut med sitt udda utseende, men hur mycket är yta och vad är innehållet? Läs recensionen så får du reda på detta och mer därtill.

46

Corsair Dominator

Nu är det dags att se närmare på ett par riktigt högpresterande ddr2-minnen från Corsair. Om de kan erbjuda prestanda som är jämförbar med priset blir vi riktigt imponerade, då dessa kostar runt 6500 kr. Utvalda minneskretsar och specialkylning skall göra dessa till de bästa på marknaden. Höga minnesfrekvenser är sannolikt att vänta i testet men är de värda den höga prislappen?

14

Cooler Master Itower 930

Hot-swap är något vi sällan stöter på i konsumentsegmentet. Cooler Master råder bot på situationen och lanserar Itower 930 med plats för fyra löstagbara diskar. Datorlådan är fullproppad med funktioner, men lever den upp till förväntningarna? Detta tar vi reda på i recensionen.

19

Tavi mediaspelare

Tavi är en gedigen hårddiskbaserad mediaspelare som kan lagra 30 GB musik och film. På papperet ser spelaren ut att vara utrustad med det mesta man kan tänkas behöva, vilket inkluderar bland annat radio, inbyggd mikrofon och högtalare. Tavi marknadsförs som ett portabelt multimediacenter men nu är det dags att se om den når ända fram.

19

Neovo P19

AG Neovos senaste bildskärm P19 kostar hela 6 600 kronor vilket är ganska mycket för en 19-tumsskärm. Visst kan annorlunda design ibland kosta en hel del pengar, men frågan är om den verkligen är värd sitt pris. Vi vet svaret eftersom vi precis har hårdtestat skärmen.

11

OCZ DDR2 PC2-8800 Gold Edition XTC

Det kan vara svårt att välja mellan de olika ddr2-modellerna på marknaden och det är en stor skillnad om man använder AM2- eller Core 2-processorer. Denna gång skall vi både se närmare på OCZ PC2-8800 Gold Edition XTX 2048 MB och undersöka om höga frekvenser eller bra minnesinställningar är viktigast för Core 2-system (sockel 775).

38

Kentsfield – Core 2 Extreme QX6700

Efter det tidigare processortestet är det nu dags för oss att se närmare på Core 2 Extreme QX6700. Intel blev om vi ser till tester först med att lansera en lösning med fyra processorkärnor och det är egentligen inte någon större arkitekturskillnad från de tidigare Conroe-modellerna. Man har helt enkelt valt att sätta två Conroe-kärnor på samma processor och det nya är egentligen bara att det fungerar som fyra kärnor i samma datorsystem. Eftersom vi inte har sett några processorer i lager ännu bör man dock ta lanseringen lite med en nypa salt och rent hypotetiskt kan AMD fortfarande vara med i kapplöpningen om vem som hinner få ut sina fyrkärnelösningar på den svenska marknaden. Några sådana indikationer har vi dock inte fått.

22

Abit AB9 Pro

Nu är det dags att se närmare på ett nytt moderkort med Intels P965-kretsar. Abit AB9 Pro har haft lite av en tuff start på marknaden men som vanligt har det kommit många nya uppdaterade bios-versioner. Numera kan man sänka multipeln och överklockningsmöjligheterna plus kompatibiliteten har förbättrats. Frågan är om det räcker jämfört med konkurrenterna.