Överklockning

Dagens testprodukt har lite marknadsföringsmaterial på hemsidan om "1-click OC" vilket i korta svängar betyder att temperatur- och effektmål vrids upp till 85 °C respektive 111 procent. Slutligen läggs 15 MHz till på turbofrekvensen. Jag tror det går betydligt bättre att själv justera reglagen något vilket jag ger mig i kast med.

För att inte göra detta till ett jätteprojekt redovisas endast prestandan i syntetiska laster då det lätt blir att en överklockningsrunda är stabil för att krascha i sista testet. Tillverkarens tillhörande mjukvara tillåter inte inmatade värden från tangentbordet, varför jag vänder mig till MSI Afterburner 4.6.2.

KFA2_Gamer_2070S_24_OC_GPUZ.png

Med lite justering lyckas jag lägga till 100 MHz på turbofrekvensen, vilket resulterar i en frekvens om 1 915 MHz en ökning på cirka 5,5 procent. Detta är maximala spärrar på effekt- och temperaturmål samt en "överspänning" på 10 procent inlagd i Afterburner. Jag tror att det går att pressa kortet något högre med lite mer finlir.

Minnet får även en rejäl skjuts uppåt och landar på 15 500 MHz, motsvarande en ökning lite drygt 11 procent. Under last och överklockning imponerar kortet i sommarvärmen. Inte nog med att kortet lyckas hålla temperaturer under 75 °C, utan kylaren är även förhållandevis tyst.

Ställt mot grundutförande finns det gott om prestanda att hämta utan några märkbara nackdelar. Grafikkortet är fortfarande inte speciellt högljutt och det var inte heller speciellt svårt att vrida upp prestandan lite.