I ett inlägg på X säger Nintendos VD Shuntaro Furukawa att efterträdaren till Switch kommer att visas upp under det här räkenskapsåret – som för Nintendo slutar den 31 mars 2025. Däremot kommer konsolen inte att visas upp i juni vilket tidigare rykten hade förutspått.

Nintendo-chefen förklarar vidare att bolaget ska hålla ett Nintendo Direct-evenemang i juni. Där kommer speljätten visa upp nya spel till den redan befintliga Switchen – men en ny konsol kommer inte vara del av programmet.

Fredrik_FZ.jpg

Fredrik Eriksson, redaktör på FZ.

Tidigare rykten har även spått att Switch 2 skulle släppas antingen mot slutet på året eller under det första kvartalet 2025. Om Switch-efterträdaren kommer att släppas under någon av de perioderna är svårt att bedöma nu när Nintendo endast lovar att de ska visa upp konsolen innan räkenskapsårets slut.

– Jag tror en release under våren 2025 är rimligt. Switch visades upp i oktober 2016, för att sedan släppas mars 2017. Att visa i höst och släppa i vår känns som en logisk Nintendo-strategi, säger Fredrik Eriksson, redaktör på FZ.

Det spekuleras att Switch 2 lanseras med LCD-skärm på åtta tum, medan en OLED-variant får vänta. Konsolen sägs bli större än sin föregångare, men mindre än Steam Deck samt ska den ha magnetiska handkontroller. Switch 2 kan dessutom få stöd för bildfrekvenser högre än 60 FPS för vissa spel.