Primate Labs benchmarking-verktyg Geekbench har länge varit en pålitlig resurs för att mäta och jämföra prestandan hos datorer och andra typer av enheter. I tidevarv där allt tycks kretsa kring AI är det kanske inte förvånande att man vill haka på och bli ett framträdande mätverktyg även på det området.

Nu släpps därför den skarpa versionen av Geekbench AI (kallad Geekbench ML i förhandsversionen). Verktyget utvärderar hur olika hårdvarukomponenter presterar vid AI-relaterade uppgifter.

Geekbench testar enhetens prestanda för typiska AI-uppgifter genom att köra tio olika scenarier med tre typer av databehandling. Användaren kan välja att mäta prestandan på CPU, GPU eller enhetens dedikerade NPU. Det går också att välja olika AI-ramverk, med tanken att utvecklare ska kunna använda verktyget för att hitta den bästa kombinationen av ramverk och modeller för specifika uppgifter.

geekbenchai.png

Testet tar några minuter och ger poäng för olika precisionsnivåer: Single Precision, Half Precision och Quantized. Bildkälla: Primate Labs

Verktyget finns nu tillgängligt för nedladdning på Windows, Mac OS, Linux, Android och IOS, vilket innebär att det bara finns en sak kvar att göra.

Hur väl rustad är din dator för AI-uppgifter? Dela resultaten i tråden!