Nvidia meddelar att produktionen av de kommande Blackwell-baserade produkterna har varit utmanande, där en alltför stor andel av kretsarna har drabbats av defekter, enligt Toms Hardware. Kretsarna använder en ny teknik utvecklad av TSMC, som ska låta dem nå en överföringshastighet på runt 10 TB per sekund, vilket har krävt en omarbetning av designen.

Nu planerar Nvidia att öka produktionen av Blackwell-kretsarna under kvartal fyra.

Vi har genomfört den här förändringen på Blackwell-grafikkretsarna för att förbättra produktionsnivån. Produktionsökningen är planerad att starta under fjärde kvartalet och fortsätta genom räkenskapsåret 2026. Under fjärde kvartalet förväntar vi oss att skeppa Blackwell-kretsar till ett värde av flera miljarder dollar. – Nvidia.

calle cirkel.png

Calle Vahlberg, testredaktör.

Enligt Toms Hardware är det svårt att säga hur många enheter som kommer att kunna produceras under fjärde kvartalet, och Nvidia har inte specificerat hur mycket de planerar att skeppa.

Calle Vahlberg, testredaktör på SweClockers, tror inte att det här kommer att ha någon påverkan på grafikkorten som Nvidias spekulerade Geforce RTX 5000-serie, eftersom att produktionssvårigheterna berör B100- och B200-kretsarna.

– Troligtvis kommer det här inte ha någon påverkan på utrullningen av konsumentkorten. Med viss sannolikhet kommer vi se något i början på 2025, säger han.