Tidigare i veckan blev flera användare avstängda från Youtube, efter att deras konton flaggats för spam eller spridare av vilseledande information, skriver Ars Technica.

Problemen började i torsdags då Premium- och gratisanvändare upptäckte att deras konton och innehåll försvunnit. Detta gjorde att de förlorade tillgång till sparade videor, spellistor och inlägg på Youtube TV, Youtube Premium och Youtube Music.

Youtubex.png

Youtube-teamet bekräftade problemet under fredagen. Bildkälla: X

Ett ärende om saken i Youtubes supportforum visar att över 13 000 användare markerat att de letat svar på samma fråga. Det tyder på att det kan handla om flera tusen drabbade användare, även om Youtube inte gått ut med någon officiell siffra.

Det som har bekräftats är att de flesta drabbade användare inte är kreatörer, och många har aldrig ens laddat upp någon video. Vissa av de som kommenterat i supporttråden har dock klagat på att de fått videor med många visningar raderade.

Enligt den senaste uppdateringen från i fredags ska alla de kanaler som felaktigt blivit flaggade och borttagna vara återställda, medan arbetet med att återställa de videor som togs bort fortskrider.

Har du drabbats av Youtube-buggen?