Skärm för WoW, dota2 och liknande, ca 2k!

Permalänk
Medlem

Skärm för WoW, dota2 och liknande, ca 2k!

Tjena!

Jag har nu en 23" skärm som jag haft ett tag tillsammans med en mindre 17" som jag haft vid sidan om för att t ex se film lr liknande men den gick nyligen sönder (slocknar efter varit igång 1+ min), så tänkte att jag skulle ersätta min nuvarande "huvudskärm" mot en ny. Frågan är då vad ska jag kolla efter? Jag använder datorn till att surfa, se film och spela wow, dota2 och liknande spel, alltså inga fps för stunden iaf. Jag har en budget på runt 2k som jag är lite flexibel med. Så, vad ska jag prioritera? hört att man inte märker någon skillnad på 60 vs 120hz om man inte spelar fps spel samt att det är sämre färger på dem? isf är det inget alternativ, sen har jag läst lite om IPS som verkar vara något som många prioriterar så antar att det är något jag också bör prioritera för mina behov?

Så vad bör jag se efter och finns det någon skärm runt 2k som ger mest "bang for the bucket"?

/Tack på förhand!

Permalänk

Skillnad märker man väl men den är ju inget som direkt ökar spelnjutningen så mycket i ett spel som mmorpg/moba spel imo.
Snygga färger i spel som wow osv är ju underbart. Så jag skulle rekommendera en IPS skärm.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=946255
Blir mitt förslag, ska vara grymma och är 16:10 som är gott på moba/mmorpg i mitt tycke

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lamewolf:

Tjena!

/Tack på förhand!

Som ovan så är IPS antagligen din grej. 120Hz har du ingen användning av och film och "långsamma" spel ser bäst ut på en sådan. Dell gör väldigt bra skärmar.

Permalänk
Medlem

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=1663419 är bra med. Storebror (som jag antar är likadan förutom upplösningen och storleken) finns här, http://www.sweclockers.com/recension/16813-asus-pb278q-27-tum...

Äger 27" och är mycket nöjd.

Visa signatur

MSI B450 | Ryzen 7 5800X3D, Hyper 212 EVO | 16GB 3600MHz | GTX 1070 | Seasonic 750w | Asus MG279Q | Sony MDR-1A

Permalänk
Medlem

Har spelat wow/dota med både en 60hz IPS och en 120hz TN. Jag tycker 120hz hjälper ganska mycket i dota då det blir enklare för ögonen att följa t.ex. projektiler så som potms pil, pudge hook med mera. I wow vet jag inte, känns som att tempot är lite lägre så jag har svårt att se något scenario jag verkligen skulle behöva 120hz.

Tror IPS är det säkraste köpet om du är osäker.

Visa signatur

Define Mini | Maximus V Gene | i5 3570k @ 4.5 GHz | EVGA GTX 770 SC ACX

Permalänk
Medlem

Hmm bör jag köra på Dell skärmen eller Asus? så svårt att välja när man inte vet vad man ska kolla på :/ Dell har rätt schyst omdöme, speciellt med tanke på hur många omdömen den har.

Permalänk
Avstängd

27 tum är för stort, 24 är perfekt med 120 hz. Tycker HON spelas bäst med en sån skärm. 120 hz hjälper faktiskt mer än va man tror som någon sa i tråden.