Ser inte vad denna skulle ge för fördel utöver tex. en samsung T7.
Den andra viktiga frågan är om windows skickar TRIM-kommandon till enheten när filer raderas. - det märker man ofta när man har skrivit bit över lagringens totala storlek i skrivvolym, att skrivprestandan är inte längre som innan - och även när man provar med nyskapad filsystem och problemet är att många OS inte möjliggör att TRIM-kommando eller unmap/discard skickas över UASP på USB-sladden i samband med filradering eller som egen kommando på externa inkopplade SSD
på Samsung T7 är det helt avgörande att man kan 'tvätta' lagringen med 'fstrim' i Linux innan man kan lagra en löpande skrivning > 100 MB/s om det skall pågå i flera timmar i sträck utan avbrott eller hack.
är lite trött på eSSD när man skriver +100 MB/s kontinuerligt timme efter timmen och inte pallar för trycket, men det ser man inte förrän efter någon eller flera timmars körning med program som loggar data kontinuerligt utan avbrott... och även om det går utmärkt vid testkörning innan så skiter det sig gärna vid skarp körning senare för att det inte har körts TRIM med tex. fstrim (i Linux) på den externa inkopplade SSD-lagringen (liksom interna SSD-lagring om man kör mot sådan) innan körningen. - en lärdom är att vid test måste man alltid köra disken till stumfull - radera - köra igen och se om det inte får någon stall och hack - och det är lite trist när det kan ta mer än 4 timmar per test med 2TB-lagring, men det måste göras...
Större hårddiskar klarar ofta detta bättre när det gäller kontinuerligt skrivande timme efter timme utan avbrott - dock skall sägas bäst med nyskapad filsystem inför varje mät-session så att man inte slåss med fragmentering (bl.a av metadatat för filsystemet) i filsystemet från skrivningar tidigare som ger onödiga sökningar som gör att inspelningen kan hacka..
---
Skall man klara ransomware bättre så behöver lagringen ha en egen liten programsnurra med inloggningsförfarande, helst dold snapshot (typ liknande som BTRFS stöder) på den filsystemet som visas över till anslutna OS eller att den helst inte syns alls och överföringen sker med sftp eller rsync eller molntjänstprotokoll som S3.
Skulle man ha program som motsvarande minio (som är en S3-protokollhanterare) inne i anslutna lagringen så kan man ställa in hur 'raderade och överskrivna' filer hanteras och hur länge de fins kvar som skuggkopior och hur lång tid när de till slut försvinner med tidsstyrd radering av minio själva - lite grand detta som blackblaze erbjuder i sin molnlagring med 1-3 månaders resilens av filer fast de är 'överskrivna och/eller raderade'.