Filminspelning (billiga alternativ och idéer)

Permalänk
Medlem

Filminspelning (billiga alternativ och idéer)

Vi ska inom skolan snart börja med filminspelning. Det ska bli en hel del stunt men samtidigt lite dialog. Skapade denna tråden för att disskutera fram de billigaste och effektivaste sätten att ta fram en film med.

Vi har inhandlat en hel del beganade videokameror och har även nån digitalvideokamera samt webcams.

Tanken är att vi ska överföra materialet från VHS-kamerorna till datorn med tv-kort och VHS-spelare. Så första frågan: ett billigt men bra tv-kort som kan spara i mpeg och avi-format i hög upplösning och bra kvalité.

Sedan har jag tänkt en hel del på ljudinspelningen. Jag har inte hunnit testa kamerorna ännu men antar att mikrofonerna på dem inte är de bästa. Och eftersom många av scenerna ska spelas in på distans så vore det bra om man på något sätt kunde spela in från personen som är i bild. Och eftersom det är i stuntscener bl.a är en större mic utebliven.

Jag tänkte mig någon liten mikrofon som är kopplad till en inspelare som sitter fast på personen som utför stuntet. Sedan kan man editera in det själv i filmen. Men vad för instrument som kan utföra detta? Förslag och idéer? Om ni har sett High Chaparall (med Filip och Fredrik) så vet ni ungefär hur jag menar med bärbara mikrofoner. Nån som har koll på hur det fungerar? Samt, vart hittar man såna här små mikrofoner som man kan tejpa fast på kroppen?

En annan fråga ang. mikrofoner är hur bra de är. Det blir mycket utehusscener och vi vill därför inte ha en massa blåsvind i vår film.

På en mikrofon från Siba står det "Frekvensområde 50-12.000Hz Impedans 1700 Ohm Utnivå signal -42 dB ". Skulle någon kunna förklara vad varje enhet här betyder på micen? Och om högre/lägre siffra är bättre kvalité/ljud etc.

Detta var allt för tillfället, men jag hör garanterat av mig igen
Och tänk även på att vi är fattiga studenter och givetvis söker det billigaste alternativet.

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"