Permalänk

Finns det bra och dålig kylpasta?

Tja!

Jag tänkte byta processorn i datorn snart, men jag har ingen kylpasta. Så det behöver jag köpa. Just nu använder jag en Core 2 Duo E4500 med stock kylare och kylpastan som följde med. Men jag ska uppgradera till en Core 2 Quad Q9650.

Är det någon större skillnad mellan olika kylpastor? Kan jag få ner tempen på processorn några grader om jag bara byter kylpasta?

Vilken kylpasta vill ni rekommendera?

Tack!

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk

Höll inte på med kylpasta förrän några månader sedan men jag har för mig att MX-3 är absolut bäst (MX-2 var bäst men MX-3 ska vara ännu bättre så rekommenderar MX-3)

Permalänk
Medlem

Det spelar större roll hur du applicerar pastan, än vad pastan är gjord av. Den lilla skillnaden jag sett mellan Arctic Silver och originalpastan är inom felmarginalen hos temperaturgivarna.

Permalänk
Medlem

Har testat både arctic silver och MX-2. De är baserade på olika material men det var i princip ingen skillnad på dem mätt i temperatur från mitt system

Permalänk

Kom ihåg att inte fingra på processorn ellerkylarn innan du applicerar pastan, då kommer det hudfett med mera på utan som gör att värmeföringen blir dålig. Applicera heller inte pastan med fingrarna =P Kom ihåg att rengöra ytorna nogrant före pastan appliceras. Finns olika vätskor att använda för det =P

Visa signatur

ASUS GeForce STRIX GTX 970|i7 4970k 4ghz |Asus Z97A| Corsair16gb CM8GX3M2A1600C9| Crucial_CT480M500SSD3 & OCZ Agility 3 120GB SSD |
Cooler Master G650M|

Macbook Pro Retina 13'' Late 2013.|Playstation 4.| Lenovo Tablet | Samsung s20 |

Permalänk
Medlem
Permalänk
Hedersmedlem

Har för mig att jag läste ett test någonstans att Noctuas kylpasta var den absolut bästa vid tillfället. Dessutom så ska den inte ha någon s.k. inbränningstid innan den fungerar optimalt. Skillnaden mot de andra kylpastorna var dock ganska minimal, typ 1-2 grader. MX-2/3/Arctic Silver låg också i toppen tror jag.

Sen om vad jag läste stämmer låter jag vara osagt. Köp en pasta som är välkänd så kommer du inte att bli besviken eftersom skillnaden mellan bra kylpastor ändå är så pass liten.

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Medlem

skiter fullständigt i vilken kylpasta jag köper ... har kört på noctuas senaste tiden... innan var det alltid arctic silver. Har idle 28 load 48 med en i5-2500kr @5GHz 1.44v med vattenkylning -.- så who care's about kylpasta? pfff