Permalänk

Datorn Startar Om Utan Anledning!

Tjena , jag har haft problem med min hembyggda datorn ett tag nu där den startarom av sig själv utan anledning. När detta änder så slutar den inte starta om, tex den kan starta och låta mig börja arbeta på något men sen efter 2-30min så startar den om igen. Ända sättet jag kan undvika detta problemet på är att installera om datorn. Då tar det ganska lång tid typ en veka upp till en månad innan datorn börjar spela samma vissa igen. jag använder Windows 8 men det var samma problem med Windows 7.

Permalänk
Medlem

Överhettning kanske?

Permalänk

Jag kanske är ute och cycklar men det där låter som ett hårdvara problem, när du säger "börja arbeta på något" vad gör du då, något krävande eller random slösurfande?

mvh

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk

När jag säger gör något så menar jag, tex spelar ett spel eller skriver i Window Word, och nej har är helt säker på att det inte är överhettat för jag har bra kylning på min datorn.

Permalänk

1) Överhettning.
2) Driverproblem.
2) Hårdvarufel (minnesproblem, döende/defekt/otillräckligt PSU...)
3 ) ...

Take your pick.

Har du kört disktest? Har du sett till att alla drivrutiner är uppdaterade? Har du kört en SFC /SCANNOW? Har du kollat i device manager om några devices är markerade som felaktiga? Har du kört memtest över natt?

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk

alla drivrutiner är uppdaterade och inga devices är det fel på, ska ta och se vad dom andra sakerna du nämnde i kommentaren är.

Permalänk
Medlem

Har du kollat temperaturen på din hårdvara?

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan