Mystiskt bootproblem och spontana krasher

Permalänk
Medlem

Mystiskt bootproblem och spontana krasher

Tjenna!

Jag brukar vanligtvis kunna lösa de flesta problem som dyker upp när en dator börjar krångla men nu har jag råkat ut för något jag inte förstår mig på alls.

En morgon vägrade min stationära dator att boota. Det som hände var att datorn snurrade igång som vanligt men inget hände på någon av mina tre skärmar, de verkade som de fick någon slags input eftersom de gick ur standby men inget dök upp. Efter lite pillandes fick jag datorn att boota efter att jag kopplat ut skärmen som var kopplad till moderkortet och därmed processorns grafikdel. Eftersom jag har haft mycket att göra så fick denna lösningen duga tills vidare. Värt att nämna är att om man kopplar in den tredje skärmen efter boot så fungerar den men efter nån minut tvärdör datorn.

För att få datorn att boota nu måste jag först starta den och då hamnar den i det läget jag beskrev innan där inget händer på skärmen trotts att den surrar och lyser. Om jag låter den stå i detta läget en stund och sen startar om den så lyckas den boota utan problem. Det är som om den behöver köra lite på tomgång för att kunna boota.

Nu har datorn dock börjat tvärdö när sitter vid den och till exempel spelar, den stängs av som om strömmen gått och efter några sekunder snurrar den igång av sig självt igen och ibland lyckas den till och med boota direkt efter krash.

Någon som har en aning om vad detta kan vara? Min spontana tanke är att krashen beror på att något blir för varmt men kan inte hitta någon temperatur som sticker iväg med HWMonitor. Bootproblemet har jag inte en blekaste om vad det kan bero på.

P.S. Jag har omformaterat datorn och testat både Win 8 och 10

tl;dr Datorn måste bootas genom att först låta den försöka boota en stund (typ 5 min) och sedan starta om den. Den krashar även ibland precis som att strömmen gått.

Operativsystem: Windows 10
Processor: Intel Core i5-3570K
Processorkylare: Antec KÜHLER H2O 620
Moderkort: ASRock Z77E-ITX
Minne: Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz DDR3
Grafikkort: EVGA GeForce GTX 670 FTW
SSD: Samsung 830 128GB
Nätaggregat: Silverstone Strider SFX 450W GOLD
Chassi: Silverstone Fortress FT03B
Hårddisk: Samsung HD103SJ 1TB HDD

Lade till tl;dr
Visa signatur

Öl är gott och nyttigt.

Permalänk
Vila i frid

Det låter som antingen nätagg eller moderkort. Prova att bya nätagg först.