Hjälp med att hitta rätt WiFi Tool för lägenhet

Permalänk
Medlem

Hjälp med att hitta rätt WiFi Tool för lägenhet

Jag har precis flyttat in i en helt nybyggd lägenhet.

Det är en router som är uppsatt i entréhallen med WiFi byggt in i routern (se bilderna). och sedan finns det uttag i alla rum.

Nu kommer en dum fråga men hur får man ut internet ur vägguttagen - jag antar att jag kan koppla in datorn via kabel in i vägguttaget men hur gör jag om jag vill ah det mer trådlöst?

Permalänk
Rekordmedlem

Du kopplar routerns lanportar till uttagen i patchpanelen och behöver du koppla in fler uttag än de 4 routern brukar ha skaffar du även en switch.
Du behöver egentligen inte ha routern i skåpet utan kan ha den nånstans och dra tillbaka en lanport till en switch i skåpet, det viktiga är att du kopplar logiskt rätt så att alla klienter hamnar på routernsa lansida.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Och om du vill förbättra den trådlösa mottagningen i någon del av lägenheten så sätter du en accesspunkt (AP) i närmaste utag. Det du behöver tänka på är lämplig nivå på WiFi-standarden, 6/6E är aktuellt nu. (4:N/5:AC/6:AX/7:BE)

Permalänk
Hedersmedlem

Ta nätverkskabeln från den övre högra lådan och koppla till nr 5 i panelen
flytta routern till rummet där uttag nr 5 är och koppla in det i WAN på routern.
anslut dina två enheter i det rummet till routerns LAN-uttag
anslut en av routerns LAN-portar till uttag nr 6 i väggen.
tillbaks till skåpet, anslut nr 6 till nr 10 på panelen.

Allt kablat är nu anslutet som förut, men du har mer wifi ute i lägenheten.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Den ena burken är fiberomvandlaren och den andra är routern. Det ser ut som att du har dubbla uttag i vissa rum. Om mediecentralen inte är så bra placerad täckningsmässigt med en rundstrålande router så kan du då använda det dubbla uttaget där routern passar bra.

Du kopplar då från fiberomvandlaren till det uttag som har det nummer du ska använda. Sedan inne i rummet vidare till WAN-porten. Sedan tar du från en LAN-port på routern och kopplar tillbaka med det andra uttaget. Du behöver sedan köpa en switch om du vill koppla upp mer än en dator med kabel via mediecentralen. Om det bara är en dator kan du direkt brygga två uttag i panelen till vänster till det rum där du har din stationära dator till exempel.