Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
12

Intel öppnar sina fabriker för tillverkning av ARM-baserade systemkretsar

Efter att ha vägrat upplåta sina fabriker för tillverkning åt konkurrenter öppnar Intel upp för att producera ARM-baserade systemkretsar, med LG som första officiella kund.

9

Intel inleder leveranserna av Kaby Lake för bärbara datorer

Inom en snar framtid lanseras Intels sjunde generations Core-processorer, Kaby Lake. Bland nyheterna märks förbättrat stöd för strömmande och redigering av 4K-innehåll.

6

Intel Project Alloy är virtuell och förstärkt verklighet i ett

När Intel kickar igång årets upplaga IDF avtäcks Project Alloy, som kombinerar VR och AR i något de kallar Merged Reality. Samtidigt avslöjas ett samarbete om konceptet med Microsoft.

26

Oculus Rift och Touch till europeiska butiker under hösten

Inom en snar framtid blir Oculus Rift tillgänglig för försäljning hos europeiska återförsäljare, vilket kort därefter följs upp av butiksdemonstrationer av rörelsekontrollerna Touch.

13

Nytt Xbox-projekt vinner Månadens Galleri

Med försvinnande marginal kammar JaZid hem förstaplatsen i Månadens Galleri. Även kampen om plats tre var jämn, varför juryn för första gången delar ut tröstpris till en fjärde deltagare.

60

Cooler Master gör roterande vattenkylare i klassisk torndesign

Slutna vattenkylare finns i många olika formfaktorer och med Liquidmaster Maker 92 från Cooler Master tillkommer en till. Paradgrenen är att den kan roteras för att passa i trängre utrymmen.

44

Nvidia släpper drivrutin för No Man's Sky och Deus Ex: Mankind Divided

De mobila varianterna av Geforce GTX 1080, GTX 1070 och GTX 1060 får sällskap av en ny drivrutin, som också ger officiellt stöd för fem kommande speltitlar.

44

Battlefield 1 får öppen beta 31 augusti

Nya Battlefield gör besök under första världskriget senare i höst och drygt två månader tidigare drar de öppna betatesterna igång, med en ökenkarta och två olika spellägen.

78

Nvidia lanserar Geforce GTX 1080, GTX 1070 och GTX 1060 för bärbara datorer

En fullspäckad grafikkortssommar fortsätter på bärbar front där Nvidia lanserar Geforce GTX 1080, GTX 1070 och GTX 1060, med prestanda i klass med de stationära motsvarigheterna.

58

AMD planerar lanseringsevent för Vega

Inte förrän i början av 2017 ska den högpresterade arkitekturen Vega se dagens ljus. Redan nu är dock AMD i full gång med att planera inför lanseringseventet.

26

Nvidia anlitar Samsung för tillverkning på 14 nanometer

Samsung fortsätter att bryta TSMC:s hegemoni inom kretstillverkning. Efter AMD kan Nvidia vara nästa bolag att börja tillverka grafikkretsar hos den sydkoreanska elektronikjätten.

84

Nvidia Geforce GTX 1060 med 3 GB GDDR5 får färre CUDA-kärnor

Det blir en 3 GB-version av Nvidias mellanklassare Geforce GTX 1060, men mängden grafikminne är inte det enda som stryker på foten när bolaget vill nå en lägre prispunkt.

207

AMD Radeon RX 470 från Sapphire

AMD:s mål att erövra det lukrativa mellansegmentet fortsätter med Radeon RX 470. Nu har ett milt modifierad referenskort från Sapphire letat sig in i testlabbet.

43

Google börjar blockera Flash i Chrome

Om drygt en månad påbörjar Google att helt blockera webbläsartillägget Flash i Chrome. Till slutet av året ska allt Flash-baserat innehåll stoppas, med tio sidor som undantag.

75

Bethesda: "Ingen spelkonsol uppfyller vår vision för Quake Champions"

När Bethesda blåser nytt liv i klassikern Quake får nuvarande generations spelkonsoler inte vara med. Anledningen är att de prestandamässigt inte uppfyller "visionen" för Quake Champions.

11

Sony bekräftar Playstation-evenemang den 7 september

Efter en lång rad spekulationer och rykten bekräftar Sony att det kommer hållas ett Playstation-evenemang i New York, där Playstation 4 "Neo" av allt att döma ser dagens ljus.

61

Bakdörr i kopieringsskyddet Denuvo täpps till

Efter endast ett fåtal dagar täpper Denuvo till den bakdörr som gjorde det möjligt att spela Rise of the Tomb Raider och Doom illegalt.

57

Playstation 4 "Neo" tillkännages i september

Allt mer pekar mot att Sony planerar lansera Playstation 4 "Neo" tillsammans med VR-headsetet Playstation VR. Nu senast rapporteras det om att ett avtäckande sker i början av september.

112

AMD sjösätter Radeon RX 460

Efter Radeon RX 480 och RX 470 kommer RX 460, instegsmodellen som avrundar RX-familjen av grafikkort. Löftet med nykomlingen är gott om prestanda för E-sportspel till ett bra pris.

41

Hackare kringgår kopieringsskyddet Denuvo

Denuvo är vida känt som ett av de mest svårknäckta kopieringsskydden, men har nu kringgåtts i Doom och Rise of the Tomb Raider. En Steam-uppdatering kan dock sätta stopp för hacket.