Inlägg

Inlägg som Mackey har skrivit i forumet
Av Mackey
Av Mackey
Skrivet av Gnejs:

List<Double> list = new ArrayList<Double>();
list.add(Double.parseDouble(poäng1));
... för alla poäng
Collections.sort(list);
Funkar om du vill "fuska" genom att använda Javas util klasser. När du fått Basic-versionen å funka kanske?:)

Ska testa det nu när programmet är klart, blev sjukt mycket mer kod än om man hade använt lite mer avancerat programmering med t.ex. array mm. men höll på att bli galen då jag inte förstod hur man skulle kunna lösa den utan det så jag vara bara tvungen att veta.

Tack för hjälpen allihop och god jul!

Av Mackey

Okej nu förstår jag! Tack för hjälpen!

Av Mackey

Har du testat att köra filmerna i VLC?

Av Mackey

Du kan alltid testa att ladda ner drivrutiner på nvidias hemsida till att börja med och se om det hjälper. http://uk.geforce.com/drivers

När du säger att datorn inte läser kortet, menar du att du inte får upp nån bild eller att du bara inte kan se det i enhetshanteraren?

Av Mackey
Skrivet av Kevlarheart:

+1! Kostar 299kr men har samma topklass som ett razer för 800kr.

Vart kostar det 299?

Av Mackey

En annan aspekt som du kanske inte tänkt på är ljudnivån. PS3an låter ju en del vilket kan vara värt att ha i åtanke.

Av Mackey
Skrivet av Ablim:

Du kan lägga alla variabler i en lista, t.ex. LinkedList. Sen loopar du igenom den några ggr och plockar ut elementen i den storleksordning du önskar. Lägg sen in de utplockade värdena i en ny lista, så har du alla samlade och sorterade. För att ta bort det största resp. det minsta talet anropar du removeFirst och removeLast. Fler funktioner hos listor hittar du i dokumentationen.

Tvekar inte en sekund på att det funkar men är mer nyfiken på hur man löser det utan såna grejer då boken inte gått igenom det. Mitt problem är att lösa uppgiften med hjälp utav JOptionPane och väldigt basic programmering i java.

Skrivet av SlaktarFar:

Det du kan göra är att använda två variabler max,min i början av din kod sätter du båda till värdet på det första talet sen om en av talen som matas in är större än max eller mindre än min så blir det, det nya max/min.

Sen tycker jag du borde lösa inmatning av poäng med hjälp av en loop och ett fält istället för att ha samma kod 7 gånger.

typ:
for(int i = 0; i<7; i++){
String poäng1 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare " i " poäng.");
pointArray[i] = Double.parseDouble(poäng1);
}

Förstår delvis vad du menar med max resp. min variablerna, vad menar du när du säger "första talet"? Kan du beskriva det i kod/pseudokod?

Jo men som jag skrev så vill jag lösa uppgiften utan array

Av Mackey

[Java] Hjälp med sortering av double

Tjena!

Har stött på ett problem när jag gjorde en uppgift från Java direkt med Swing. Uppgiften går ut på att man ska beräkna poängen utav ett simhopp vilket görs genom att 7 domare ger varsin poäng från 0 till 10 och den största och lägsta poängen räknas bort och därefter beräknas medelvärdet utav de 5 återstående poängen. Sedan multipliceras detta med 3 och slutligen multipliceras detta med ett tal som anger hoppets svårighetsgrad. Programmet ska först läsa in svårighetsgraden och sedan de 7 domarpoängen, sedan ska programmat visa hoppets poäng efter att ha beräknad den.

Jag vet hur man skriver programmet om man använder arrays och keyboard read men denna uppgift kommer från kapitel 1 i boken där man använder sig utav JOptionPane rutor och int samt double.

Jag har kommit så här långt men har kört fast när det gäller att ta bort den största samt minsta poängen, inget utav detta har nämnts hittills i kapitlet så jag är lite nyfiken på hur man ska utföra detta med det spannet man har. Så här långt har jag kommit hittills:

import javax.swing.*; public class simhopp { public static void main(String[]args) { String svårighet = JOptionPane.showInputDialog(null,"Ange hoppets svårighetsgrad."); double a = Double.parseDouble(svårighet); String poäng1 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 1 poäng."); double B = Double.parseDouble(poäng1); String poäng2 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 2 poäng."); double C = Double.parseDouble(poäng2); String poäng3 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 3 poäng."); double D = Double.parseDouble(poäng3); String poäng4 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 4 poäng."); double E = Double.parseDouble(poäng4); String poäng5 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 5 poäng."); double F = Double.parseDouble(poäng5); String poäng6 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 6 poäng."); double G = Double.parseDouble(poäng6); String poäng7 = JOptionPane.showInputDialog(null, "Ange domare 7 poäng."); double H = Double.parseDouble(poäng7); } }

Av Mackey

Låter konstigt att det ska frysa redan vid 86 grader, jag har också 5770 i CF men med 1 skärm dock och när jag spelar BF3 når det ena kortet högst 80 vilket inte är en farlig temperatur. Du kan ju alltid köpa ett nytt kort om du t.ex. vill spela BF3 på högre än miedium men annars funkar 2st 5770 rätt bra till de flesta spelen.

Av Mackey

Det beror lite på vad du ska ha den till

Av Mackey

Har aldrig hört ett virus som agerar så men vem vet, det kan vara drivrutinerna som knasar, kolla på tillverkarens hemsida efter de senaste drivsisarna. Annars kan du ju höra dig av till tillverkaren, eftersom du säger att den är nästintill ny så antar jag att du har garanti kvar och då kan du få en ny ifall de inte lan hjälpa dig med felet.

Av Mackey

Det går att hitta 5770 kort i bra skick för lägre än 750, kom över ett för 600 då jag köpte ett extra kort innan bf3 släpptes och eftersom du ändå inte ska spela bf3 så tror jag att det är mer värt att lägga pengarna på ett extra kort då du inte lär behöva mer än 1GB i videominne. Jag tror att 2 5770 kommer räcka ett tag då det är inte så många av de kommande spelen som är lika krävande som just bf3.

Sen är det ju olika för diverse spel hur grafikkorten fungerar, spelade far cry 2 för ett tag sen med mina 5770'n i CF och märkte då av micro stuttering ibland precis som Jonas och Emil tog upp förut (http://www.youtube.com/watch?v=4fQrmk1fwlk&list=UUW64r1wPzfj0...) men far cry 2 är som sagt ett praktexempel på ett spel som inte är anpassat så bra till CF.

Av Mackey

Varsågod, kul att det funkade

Av Mackey

Har en Cooler Master hyper 212 plus som kyler min phenom II X4 bra, den borde kunna kyla en 2500k utan problem. Det går att ha minnen med kylflänsar till denna om du tar bort de små små gummi plattorna som sitter i hörnen på fläkten, det var så jag gjorde för att få plats med minnena.

Edit: Ljudnivån från denna är inte hög enligt mig när den snurrar i mitt Sonata III chassi så jag rekommenderar denna kylare.

P.S. 1337

Av Mackey

Det kan vara en bugg i bios, när jag bytte ut originalkylaren till en 775 prolle till en hyper tx 3 så stod det att temperaturen var över 100 grader vilket var självklart fel då jag stängde av datorn och tog bort kylaren och processorn var inte alls varm. Minns inte exakt hur problemet löste sig men testa att starta om en gång och sen sätta bios inställningarna till default.

Av Mackey

http://imageshack.us/f/502/p1010967t.jpg/

Den ska mycket riktigt sitta med en orange högst upp i högra hörnet.

Av Mackey

För att surfa behöver man inte ha en värsting prolle direkt, det räcker med en 2 kärnig, typ core 2 duo. 5k räcker långt och ännu längre om du kollar på begagnat marknaden, finns många delar som är i nyskick för att folk köpt fel osv.

Av Mackey
Skrivet av Aphex:

Program files och programdata scannas vid installation för att hitta installerade EA-spel som sedan kan startas genom origin. Det är varken ondskefullt eller konstigt.

Program files scannas så gott som helat tiden när jag har origin på, det är inte bara vid installation.

Av Mackey

Finns flera pro CS spelare som lirar med piltangenterna och knapparna runt om så att du håller lite annorlunda är inte så konstigt för mig iaf!