Inlägg

Inlägg som chemicalbrother har skrivit i forumet
Av chemicalbrother

Intel är världens största tillverkare av processorer så nVidia kan ju rimligen vända sig till Intel om TSMC inte har ordning på grejorna. Intel lär ju i konjunkturnedgången ha kapacitet över och en mogen 45 um tillverkning som bevisligen klarar stora och avancerade kretsar och höga klockfrekvenser. Intel lär även vara först med övergången till 32 um.

Av chemicalbrother

minskningen från 55 -< 40 nm gör att kretsen blir 47% mindre vid samma antal TMUs/ROPs/shaders vilket skulle tyda på att tillverkningskostnaden kan hållas konstant om AMD väljer att gå upp till 1600 shaders dock måste ju energikonsumtionen tas med i beräkningen

Minnesbandbredden givet QDR-minnestekniken, och de hastigheter som gäller för GDDR3, 1140 mhz, för GTX285 gör att 4600 mhz låter relativt rimligt, för massproducerade minnen. Så kanske det är dags att ta steget till 384 tillsammans med en ökning av klockfrekvensen skulle ge ett någorlunda oförändrat förhållande mellan bandbredd och GPU-prestanda.

Den som lever får se.

Av chemicalbrother

Alltså ... goodwill är inte bara varumärket eller "bra rykte", goodwill är en bokföringspost som är differensen mellan ett uppköpt företags balansomslutning och köpeskillingen eller om man så vill skillnaden mellan market-to-book. Tanken är att den vinst som genereras av den uppköpta verksamheten efter avskrivningar på det bokförda värdet ska motsvara avskrivningarna på goodwillposten. Man kan bedöma om ett uppköp var bra eller dåligt genom att jämföra dessa två poster över tiden. Goodwill är alltså summan av den vinst som bolaget förväntas generera i framtiden för att köpet ska gå ihop.

De tunga avskrivningarna visar att amd betalade förmycket (eller att ATI genererar för lite vinst ..)

Av chemicalbrother

Samsung 750 Gig har lägre datadensitet (250 x 3) än diskarna på 320, 640 och 1000 gig som kör med 334 gig densitet. Så 750 gig är ett dåligt val om man vill ha en snabb disk

Av chemicalbrother
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
What a load of CRAP

Av chemicalbrother

Jag vill bara påpeka att energiförbrukning eller effekt är de korrekta termerna för att besrkiva hur mycket energi en processor konsumerar. Effekt har redan dimensionen energi/tid alltså blir effektförbrukning kaka på kaka.

I övrigt ett bra arbete!

Av chemicalbrother

Victor_passe: TACK!! Äntligen någon som fattar galoppen, färre lager, samma tjocklek = starkare kort förutsatt att samma polymer används. Man borde dessutom kunna energieffektivisera korten (detta är spekulation från min sida) eftersom ledarna kan göras tjockare och förmodligen är den totala längden av alla ledare kortare vilket minskar resistansen.

Priset till slutkund kommer påverkas med ungefär 250-300 kr om grafikkorten följer samma kostnadsstruktur som annan elektronik, tillverkaren dubblar i allmänhet produktionskostnaden och återförsäljarna/butikerna dubblar det priset. Det Andreas säger om att 5 % av priset motsvarar tillverkningskostnaden är ingen substans i.

Av chemicalbrother

Det finns väl visserligen misskort med goda överföringshastigheter .. jag tror det är gränssnittet som är knäckfrågan, PATA är mycket bättre ..

Av chemicalbrother

http://www.lostcircuits.com/cpu/intel_penryn/

intel körde visst en fungerade 45 nm core2 processor i januri 2007

det är drygt ett års skillnad mellan AMD och intel .. AMDs största problem är förutom tillverkningskostnaderna är att inte längre har något IPC övertag att falla tillbaka på och att få en 65 nm processor att klocka lika bra som penryn funkar dåligt ..

Av chemicalbrother

~15% bättre clock-for-clock mot opteron/x2 enligt anandtech är lite lägre än vad jag hoppats på det sluter ju knappt gapet mot Core frågan är om AMD kan klocka lite bra som Intel annars ser ju inte deras kostnadsstruktur så bra ut så de kommer ha svårt att vara billigare än Intel. Fast vi får se vad som händer när tester kommer med bättre minnen och kanske optimerad mjukvara framöver

Av chemicalbrother

Det finns väl detonator drivisar som möjliggör SLI på intelplattformen?

Av chemicalbrother

M600 med WLAN och kamera? Den heter P1i

Av chemicalbrother

Börsvärde = summan av alla (diskonterade) framtida vinster och dagens finansiella (icke operativa) nettotillgångar

aktiekursen styrs alltså inte av vinsten idag utan av förmågan att tjäna pengar i framtiden

Av chemicalbrother

Fördelen med widescreen är givetvis att filmer och tv sänds i det formatet eller ännu större kvot mellan bredd och höjd, alltså blir den aktiva bilden (med rätt aspekt-ratio) större på en 20"W än en vanlig 20" ..

Av chemicalbrother

tillverkad volym / efterfrågan är nog större för DDR2

Av chemicalbrother

Har varit med i fack och a-kassa, de lovade guld och gröna skogar och höll inget av det, de höjde avgiften med 730 % efter nyår och skyllde på moderaterna då sa jag upp mitt medlemskap. De ville alltså påföra en höjning som var mycket större än effekten av lagförändringen.

Så jag är inte med nu och kommer sannolik aldrig att gå med igen facket = maffian fast med stöd av lagen

Av chemicalbrother

Jesper:

""Det du säger här är att er institution gör absolut minimum för att uppfylla kraven i högskoleförordningen eller lite mindre än så eftersom det inte finns ett krav på att personen ska känna sig orättvist bemött."

Han som testade denna fråga juridiskt kände sig inte det minsta lilla orättvist bemött. Han var väl medveten om att han inte var i närheten av godkäntnivån. Det var endast ett försök att slippa plugga till ämnet och samtidigt testa juridiken rörande detta.
Det var bra med ett sådant fall så att folk vet vad som gäller."

Du misstolkar detta lite, vad jag menar är att era rutiner (det sista i citatet) säger det lagen tvingar er till dock finns inte kravet på att studenten ska känna sig (eller vara) orättvist bemött. Detta handlar alltså om att studenter har lagstadgad rätt att byta examinator.

__________________

"Just i erat fall har jag ingen aning om hela scenariet.
Som jag tolkar det du skrev har ni misslyckats med att uppfylla kraven för toppbetyg, så att det därmed blev "kört", men att ni ville förhandla med examinatorerna för att ändå få toppbeytg ?"

Givetvis tycker inte jag att betyg ska vara förhandlingsbara, men vi tycker att examinatorn inte förstår arbetet och dess svårigheter och straffar oss för det. Samtidigt har vi jobbat väldigt mycket med att arbetet ska vara tydligt inte minst på ett språkligt plan. Så vi menar att behandlingen är orättvis sen att det sumpar vår chans till toppbetyg är naturligtvis olyckligt men det är inte skälet till att vi klagar.

__

En av anledningarna till att de inte vill åtgärda detta är uppenbart att de då känner sig tvingade att hantera en stor mängd andra klagomål/önskemål också för att processen ska vara rättvis.

En annan anledning är som de faktiskt uttrycker rent ut men sedan tar tillbaka när jag ifrågasätter den att de rankar arbeten inom kursen. Detta är givetvis fel eftersom det är kraven i kursprogrammet och inte andras resultat som ska styra betygsättningen.

Av chemicalbrother

Det är en intressant poäng, kanske det problemet skulle kunna lösas genom ombud som hjälper studenterna att driva sina fall? Samordning av de krav som ställs i kurser inom samma ämne nationellt skulle kunna göra att utomstående lättare skulle kunna sätta sig in i studentens fall och systemet skulle då inte behöva bli så dyrt.

Det skulle också gå att göra ett system där varje student har ett eller två överklaganden och att systemet sedan återgår till dagens. Det skulle förhindra att några få överklagar allt de inte är nöjda med hela tiden. Men samtidigt skulle man göra överklagan till en kraftfull rättighet, t.ex. genom att examinatorer som förlorat överklagandeärenden ett antal gånger förlorar sin examinationsrätt eller att institutionen får betala ut skadestånd till studenten om studenten vinner prövningen. Det skulle göra att examinatorerna var tvugna att ta sitt ansvar och inte bara gå i försvarsställning direkt och säga att studentens krav är felaktigt. Då tror jag ytterst få fall skulle sluta i domstol.

Av chemicalbrother

Jag skulle tro att kovalainens och fisichellas trippelstopp mer hade med bränslets vikt att göra, bilen fungerade antagligen mycket sämre när den var för tung och då lönar sig en trestoppare. Att de skulle misslyckas med att fylla på rätt bränslemängd flera gånger under samma lopp låter osannolikt ..

Av chemicalbrother
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Du skrev att ni insåg själva chansen på toppbetyg var körd. Då är väl det knappast ett självklart fall att ni skall ha ett högre betyg, vilket det bör vara om man skall kunna bestrida och få det ändrat. Fick ni IG, då är det väl bara att fixa till rapporten?

Är förresten dina handledare doktorander? Min erfarenhet kring dem är att de brukar vara de mest noggranna på att upptäcka fel som kan dra ner ens betyg.

Att få andra examinatorer att läsa igenom och sätta sig in i ens rapport/arbete kostar en väldigt massa pengar. Dessutom så har de flesta redan idag ett väldigt stressigt arbete och svårt att få tiden att räcka till. Så att låta detta bli någon självklar överklagningsmetod tror jag inte på, speciellt inte då det finns studenter som klagar mer än andra när det inte ens är ett självklart fall. -Att göra det till ett klasssamhälle där studenterna själva får betala för den andra examinatorn tror jag inte heller på. Att överklaga bygglov, fortkörningsböter etc. är väl inte helt gratis?

Nej, kursen är uppbyggd i etapper tenta och fyra stycken rapporter i 20-sidorsklassen. Detta gör att betyget inför den sista etappen i princip inte kan bli bättre än 4. Betyget är orättvist på etapp 3 vilket förstör totalen.

Våra båda handledare är bägge seniora professorer, examinatorn är utbildningsledare.

Det du säger om att kostnader ska vara ett hinder håller jag inte med om, utbildningen 10p heltid i detta fall x 5 personer är en investering av oss och universitetet på ett hyggligt stora 6-siffrigt belopp. Att inte ens kunna tvinga en professor att sitta en eftermiddag med en överklagan då är inte rimligt så dyr är inte dennes tid.

Vad det gäller kostnaden för andra typer av rättegångar borde det väl vara upp till individen och eventuella försäkringsbolag att lösa det. Vinner man är det universitetets problem. Det kanske gör att universitetet erkänner att de har fel i fall de kommer förlora i domstol innan ärendet hamnar där och det åtgärdar ju problemet. Kan man motivera avsaknaden av en fungerande rättsskipningsprocess med att den är för dyr??

_______________________

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
"Det hände iaf mig för ett par veckor sedan, vi hade jobbat häcken av oss sen i januari och insåg att chansen på ett toppbetyg därmed var körd. "

Är det kört att få toppbetyg med anledning av att ni jobbat ert yttersta ?
Någon sorts omvänd betygssättning eller vad ?

Okej svenskan blev väl inte 100%-ig i mitt första inlägg, det var beslutet på etapp 3 av 4 som gjorde totalen omöjlig att få ihop. Vi har jobbat enormt mycket hur som helst snittat över 40h i veckan sedan kursstart när terminen drog igång i januari inom en 10p kurs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Vad är anledningen till att ni anser er ha fått för låga betyg ?
Om det finns några konkreta felaktigheter i examinatorns bedömning (tex felräkning av tentapoäng, andra studenter som fått högre betyg för samma sak osv) brukar det inte vara några problem att korrigera detta.

Är det däremot så att läraren gör bedömningen att det ni lämnat in inte håller tillräckligt hög klass för ett visst betyg, medan ni själva gör en annan bedömning, så är det nog svårt att göra något.

För våran institution där jag jobbar gäller att man kan få en annan bedömning av en annan examinator om man blivit underkänd två gånger och känner sig orättvist bedömd.
Reglerna för sådana ärenden har de satt upp på studenternas anslagstavla, vilket jag tycker är bra.

Anledningen är framförallt att handledningen varit direkt missledande och att kraven är satta väldigt högt, vilket gör att bedömningen skulle blivit en helt annan om kursen inte varit på det program jag går. Jag har erfarenhet från två civilingenjörsprogram och kurser inom civilekonomprogrammet men den här kursen ställer helt andra krav än motsvarande kurser gör till och med inom samma institution.

Vidare menar vi att de delar av kritiken som inte rör själva ämnesinriktningen beror på att handledaren inte behärskar det engelska språket på tillräckligt väl och därför anser att texten är svårtläst och tappar tråden. Det språkliga är skrivet av en tjej som gått sina tolv första år i skolan i en amerikansk privatskola i sydamerika och sedan skickat på remiss till en kille som undervisar i engelska på universitetsnivå. Vidare gick texten på remiss till en av sveriges ledande infocom-företag där vi intervjuat sex nyckelpersoner och följt en projektledare i fyra månader på veckobasis. Företaget var mycket nöjt och menade att arbetet väl speglade deras situation.

Det du säger här är att er institution gör absolut minimum för att uppfylla kraven i högskoleförordningen eller lite mindre än så eftersom det inte finns ett krav på att personen ska känna sig orättvist bemött.

"22 § En student, som utan godkänt resultat har genomgått två
prov för en kurs eller en del av en kurs, har rätt att få en
annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar mot det.
Förordning (2006:1053)."

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Vill kommentera detta som inte riktigt stämmer juridiskt :

"24 § Finner en examinator att ett beslut om betyg är uppenbart
oriktigt på grund av nya omständigheter eller av någon annan
anledning, skall han eller hon ändra beslutet, om det kan ske
snabbt och enkelt och om det inte innebär att betyget sänks.
Förordning (2006:1053)."

Vi har haft ett ärdende där en person som hade långt ifrån godkänt på en tenta råkat få godkänt genom att examinatorn skrev fel poäng på tentan.
Personen hävdade att det var att anse som ett myndighetsbeslut som inte kan ändras och att man inte skulle kunna korrigera detta misstag.

Det visade sig efter juridiska konsultationer att alla uppenbara misstag, som detta, i högsta grad är tillåtna att korrigera i efterhand.
Så han fick underkänt.
Betygen kan alltså visst sänkas i efterhand om uppenbara misstag begåtts.

Jag måste säga att jag tycker det är anmärkningsvärt att du anser att ett direkt CITAT ur högskoleförordningen alltså ur nu gällande svensk lag inte stämmer juridiskt. Däremot så har institutionen stöd i

"Rättelse av betyg

23 § Ett beslut enligt 26 § förvaltningslagen (1986:223) om
rättelse av skrivfel, räknefel eller liknande förbiseende i
fråga om ett betyg skall fattas av en examinator.
Förordning (2006:1053)."

Personligen tycker jag det är illa att rättsäkerhet i någon mening bara erbjuds svaga studenter som blivit underkända och inte alls till starka studenter. Speciellt eftersom det inte alls är ovanligt hos arbetsgivare som är intressanta i vårt fall räknar i termer av VG% eller viktade betygsmedel för att man ens ska kunna ordna en anställningsintervju. Har Sverige bara råd att hjälpa vissa studenter?