Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som ml9l har skrivit i forumet
Av ml9l

För mig är Apple och iPhone premium rakt av. Tror inte många äldre Androider hänger efter idag, däremot funkar en iPhone 8.

Av ml9l

Byta Q990C mot LG S95QR

Hej!

Har en helt ny bara uppackad Samsung HW-Q990C som jag är nöjd med. Men skulle gärna vilja ha S95QR då jag kör LG tv.

Funderar på om jag ska sälja limpan och köpa LG alternativt om någon har en S95QR och vill byta.

Av ml9l

Till alla skeptiker.

Update: Power gav sig. Jag får en ny soundbar. Jag visade att jag hade rätt enligt konsumentköplagen.

Av ml9l

En update till alla.

Power har sagt att de vill ge verkstaden denna vecka ut att reparera soundbaren.

På min följdfråga om de inte lyckas med det fick jag som svar att då tar Power ett nytt beslut om vidare hantering.

Av ml9l
Skrivet av muSashi:

Ja Power är inte att rekommendera när det kommer till att följa konsumenträtten. Tyvärr har deras kundservice nollkoll på både konsumenträtt och vår lagstadgad reklamationsrätt. Har själv ett ärende hos ARN där det snart gått 6 månader, och Power har ignorerat all kontaktförsök som gjorts från ARNs sida, så lutar mot att jag kommer vinna ärendet på walk over.

Enligt Power själva så följer dom alla ARNs beslut.

I just mitt fall så sköt Power över ansvaret för reklamationen på tillverkaren av produkten. Jag påpekade att det är mellan mig och Power som affären är gjord, och inte själva tillverkaren av produkten. Därav är Power skyldiga att hantera reklamationen. I korthet så var dom inte intresserade av det, och rekommendera mig att ta ärendet vidare via ARN.

Kan inte låta bli att skratta när jag läser ditt inlägg. Hanteringen är identisk som jag upplever, kanske inte sakfrågan men själva attityden.

De nämner att de följer konsumentköplagen men visar obefintlig kompetens inom området.

Har hört allt ifrån att de har på sig 2 månader att reparera enligt lagen som att när en reparation drar ut på tiden kan de erbjuda låneenhet. De verkligen drar till från höften känns det som utan någon förankring eller förhållningssätt till lagarna.

Det komiska på det hela är som i ditt fall att de rekommenderar mig att gå genom ARN.

För mig är Power NO-GO efter denna situation, pga bristande kompetens, oseriösitet, och att de lite gör som de själva vill.

Av ml9l
Skrivet av Maskaren:

Att hitta en låda för att skydda produkten kan ta tid, och bring kan ju varit sena så den tog extra lång tid att komma fram till verkstan när den väl skickades. Serviceverkstan kanske har många som har kräksjukan just nu och har lång backlog. Reservdelen dom beställde kanske var slut i lager och tar en vecka eller två att komma in om det skickas från utlandet. Ibland tar saker lite längre tid än väntat och varje led i kedjan kan ha sin egen försening. Om dom säger 1-2 veckor i butiken så brukar det väl ta 1-2 veckor men denna gången av olika anledningar tar det aningen längre.

Det är ju en sak om det är en laptop eller telefon t.ex som man har väldigt stort behov av men en soundbar liksom. Det känns som att du är arg på dom för att dom sa 1-2 veckor och att du är missnöjd med soundbaren för att du tycker den är buggig så du pushar på att få den utbytt istället för reparerad. Den kommer ju bli färdig och du kommer få tillbaka den. Ha lite tålamod bara och använd tvns inbyggda högtalare så länge. Du kanske kan "kräva" ersättning efteråt för att det tagit så lång tid.

Det tog 4 veckor nästan att konstatera att en reservdel behöver beställas.

Vad som är väsentligt för en är inte för någon annan. Jag lider skada av att inte kunna titta på min tv med ljud. Vad vet du? Mina inbyggda högtalare i tvn kanske inte fungerar? Jag kanske har soundbaren till min datorskärm där jag arbetar, datorskärmen har inte inbyggt ljud. Sluta antag saker.

Jag är supernöjd med soundbaren, det är en premiummodell och kostar 20.000 ny. Den är trasig dock, därav reklamation och reparation.

Av ml9l
Skrivet av medbor:

Känns som du gjort rätt och har helt rimligt lösningsförslag

Att de lägger en vecka på leverans är deras egna fel och inget du ska få lida för

Är oerhört besviken på deras agerande och kortsiktighet. Jag kommer inte handla därifrån i framtiden och kommer heller inte rekommendera Power.

De har bara skjutit ifrån sig frågan utan att ta något ansvar.

Av ml9l

Skälig tid reparation, vägledning

Hej på er!

Ska försöka göra en lång historia kort, hålla mig kort och koncist så att ni får rätt information. Behöver er hjälp, avslutar tråden med några frågor.

2024-02-05 Åker jag in till Power för att reklamera min soundbar som gått sönder. Inget ljud, och allmänt buggigt. Soundbaren köpt 2023-01-08. Jag reklamerar soundbaren, de väljer att ta in den på reparation.

Jag frågar säljaren i samband med reklamationen hur lång tid det kommer ta. Säljaren svarar, detta är inga problem, de hämtar varor hos oss vardagligen, 1-2 veckor.

2024-02-12: Jag hör av mig, frågar om status. Då jag fick ett ärendenummer och kunde följa processen var status fortfarande "inväntar mottagande av vara hos verkstad".

Jag får svar från Power att: det tog längre tid än vanligt för oss att skicka produkten då vi:
- Saknade rätt storlek på kartong att packa ned soundbaren.
- Bring var sena med att hämta upp leverans.

2024-02-18:
Status uppdatering, "din produkt mottogs på verkstaden 13/2, 15/2 började den förberedas för sluttest. Vi väntar på ytterligare status och återkopplar när vi fått en uppdatering, men den bör vara klar och tillbaka i början på veckan."

2024-02-20: Skriver jag "I början av veckan är förbi, ingen uppdatering?"

2024-02-21: Svarar Power "Vi förstår att det är jobbigt utan din produkt, vi gör vad vi kan.." sörja..

2024-02-21: Svarar jag "Detta börjar ta onödigt lång tid och allt känns oseriöst"

2024-02-26: Ringer Power, en ansvarig för seriviceavdelningen. Berättar att de själva inte fått kontakt eller svar från verskstaden varför det dröjer. Hon föreslår att vi ska "strunta" i verkstaden och att hon väntar på ett godkännande från huvudkontoret om en kreditlösning, i princip att jag får en ny vara eller likvärdig.

2024-02-29 Status uppdatering, verkstaden har beställt reservdel.

2024-02-29 Jag hör av mig, berättar att vi skulle gå vidare och jag få ersatt med ny produkt. Och här börjar tvisten. Jag hävdar att enligt ARN och vägledande beslut samt det som är praxis så är skälig tid för en reparation 2-3 veckor. Jag hävdar att vi är för längesedan förbi dessa 2-3 veckor.

2024-03-02 Power svarar att de fått beslut från huvudkontoret, de kan inte erbjuda ny vara eller likvärdig. De skriver att verkstaden ska få chans veckan som kommer att reparera. Däremot kan de tänka sig ge mig en låneenhet.

2024-03-02 Svarar jag:

"Enligt konsumentköplagen ska ni reparera felet på varan inom skälig tid från det att jag reklamerade varan. Då lagen beskrivs vara tvetydig om vad skälig tid anses vara tillämpas praxis. Allmänna Reklamationsnämnden, (ARN), har beskrivit och definierat att praxis är 2-3 veckor. Detta bekräftas även av de vägledande besluten som ARN tagit i tidigare fall.

Hallakonsument.se tar även upp att om reparationen tar oskälig lång tid kan jag som konsument kräva en ny vara.

Vid mitt första besök 5 februari i er butik, reklamerade jag min vara. Då fick jag inget erbjudande om en låneprodukt. Om jag som konsument inte får en lånevara talar det för att reparationen ska göras så fort som möjligt, (hallakonsument.se).

Vi kan även konstatera att Power lovade mig en åtgärd inom 1-2 veckor i butik, men vi kan bortse det och gå på praxis, 2-3 veckor. Vi kan konstatera att det gått 4 veckor sedan jag var inne i er butik och reklamerade min vara.

Därav accepterar jag inte en låneprodukt i dagsläget.

Jag vill att ni ersätter mig med en ny vara eller en likvärdig vara. Vilket jag också har rätt att kräva och ni skyldighet att följa efter att ni inte hanterat situationen efter praxis eller det som lagen tar upp.

Jag kommer att välja att gå vidare med en anmälan till ARN, då jag anser att ni inte fullföljer era skyldigheter, följer konsumentköplagen, och gör lite vad ni själva vill i detta ärende. För mig är inte detta acceptabelt."

Och här står vi idag. Jag anser att jag har rätt för att:
- Säljaren har vårdlöst gått emot principen om skälig tid med att dröja mer än en vecka att skicka varan till en versktad som är 4 mil bort från butiken.
- Säljaren har inte lyckats reparera varan inom den praxis som råder för skälig tid.
- Säljaren har inte erbjudit en låneprodukt vid reklamationstillfället 5 februari.

Jag har anmält detta till ARN, står på mig och vidhåller att jag har rätt till hävning av köp, d.v.s. ny vara eller likvärdig produkt. Verkstaden och reparationen existerar inte i min värld.

Frågor till er:
1. Ponera att Power reparerar soundbaren och meddelar mig att den finns att hämta i butik inom närmst tid. Om ARN ännu inte hunnit ta något beslut, ska jag hämta ut soundbaren eller låta den ligga kvar tills ARN tagit ett beslut?
2. Vad mer kan jag göra, jag vill helst lösa detta med Power direkt utan att gå genom ARN, ingen tjänar på det.
3. Har jag rätt i mina antaganden?

Med vänlig hälsning, ml9l

Av ml9l
Skrivet av Arvin50:

Finns de fortfarande kvar?

Japp!

Av ml9l

Asus RTX 3090 Strix, i9 12900K, full ASUS ROG build

Hej!

Då jag inte har den tiden jag trodde säljer jag min nybyggda dator. Datorn sattes ihop i februari och jag låter specsen tala för sig, det är i princip omöjligt att bygga en bättre dator idag. Nypriset 60.000kr.

Processor: Intel i9 12900K
Grafikkort: ASUS ROG RTX 3090 STRIX
Processor vattenkylare: ASUS ROG RYUJIN II 360
Moderkort: ASUS ROG Z690 MAXIMUS HERO
Chassi: ASUS ROG STRIX Helios GX601
Nätaggregat: ASUS ROG THOR 1200W Platinum
Fläktar: LIAN-Li SL120, 7 st
Ram-minne: Corsair Dominator DDR5 5600mhz
Lagring: Samsung 980 PRO m.2 1tb

Lian Li Strimer Plus 24-pin A-RGB
Lian Li Strimer Plus Triple 8 pin A-RGB

Alla kvitton finns kvar, alla kartonger/lådor med tillbehör finns kvar.

Läs hela annonsen här

Av ml9l
Skrivet av Hampen05:

Hej! Om fläktarna finns kvar, har du möjlighet att sälja endast singelfläkten, och i så fall vad vill du har för den?

Lägg gärna ett bud.

Av ml9l

Vill helst sälja alla fyra i ett svep. Avvaktar ett tag.

Skrivet av VideoyGTX:

500 kr för paketet med 3 fläktar.

Av ml9l

Sorry, there’s an already bid on 500kr for three of them.

Skrivet av MetallicAcid:

Hi!

I would like to place a bid for 500kr on all 4 fans

Av ml9l

Lian Li SL-120 4 st fläktar

Hej,

Säljer dessa då jag bestämde mig för att köra med 140 mm fläktar istället. Endast uppackade och använda i ca. 5 timmar. Komplett med alla tillbehör.

Det är ett paket med 3 fläktar och en tillhörande Lian Li hub och ett paket med en singel fläkt.

Finns i Norrköping alt. skickas mot att köparen betalar frakt.

Budgivning eller 700kr.

Läs hela annonsen här

Av ml9l

Äntligen klar med ny build(RGB Varning)

Tjena,

Äntligen blev jag klar med builden.
Specs:
ASUS HELIOS Chassi
12900K I9
RTX 3090 Strix OC
Z690 Maximus hero
Corsair Dominator DDR5 5600@C36
Samsung 980 PRO M.2 2tb
ROG RYUJIN II 360
ROG THOR 1200W

4 x Lian Li SL140
3 x Lian Li SL120 (AIO kylaren)

Var lite orolig med minnena och att de ej fanns på QVL-listan. Funkar prima med XMP i Bios.

Bilder på setupen

Av ml9l

QVL dominator och Z690 kompabilitet

Hej!

Var klantig och beställa ett z690 Maximus Hero med Corsair Dominator 5600 MHZ C36. (Länkar nedan)

Insåg i efterhand att minnena ej finns på kompabilitetslistan för moderkortet (QVL). Någon som kör liknande setup eller har erfarenhet kring detta?

https://www.inet.se/produkt/5304619/corsair-32gb-2x16gb-ddr5-...

https://www.inet.se/produkt/1903648/asus-rog-maximus-z690-her...

Av ml9l
Av ml9l

Hjälp mig välja ramminnen

Hej,

Detta ska köpas: https://www.inet.se/kundvagn/visa/Ijf7ALJWWYBBxapJiIM15_QNgDs...

De valda ram minnena har utgått, har ni några tips? Blir inte klok på allt som går och välja samt har svårt att förstå de olika CL..

Gärna tips och helst G.Skill

Av ml9l
Skrivet av Svantesson666:

Det där ser ut som hederliga små smutsfläckar bara. Typ att någon nyst eller liknande. Tvätta bort med lite fuktigt papper och torka sedan rent med en torrt papper.

Funderat på det med, allt prat när man satt upp tvn på väggen att man ”spottat” ur sig

Av ml9l
Skrivet av Laxpudding:

Ifall det syns och är stilla när TV:n är avstängd är det antagligen damm eller någon effekt av reflexfiltret

Ifall det rör på sig/blinkar vita prickar som snö mot svart och bara från vissa bildkällor och inte i menyerna etc. brukar det vara bitfel som orsakas av en dålig HDMI-kabel.

Detta är både när tvn är på och av, så bildkällan spelar nog ingen roll. Trodde också de var damm men det gick ej bort när jag torkade av med mikrofiberduk, även med lite tryck försvinner det inte, och går heller inte att ”skrapa” bort med nageln, känns som att det sitter mellan skärmen och glaset men svårt att förklara..