Inlägg

Inlägg som Jjespper har skrivit i forumet
Av Jjespper
Skrivet av Friterad:

Ganska konstig jämförelse, olika prisklasser samt olika storlek på skärm. Ska du ha 15-16" eller 13"? Börja där.

PS: CS kan spelas på Mac, finns ju t.o.m en Mac version

Jag kanske var lite oklar, det spelar ingen roll för mig egentligen om skärmen är 13, eller 15 tum. Kommer mest ha laptopen hemma, och jag vet att CS finns på Mac också. Men tvivlar att den jag tittat på kommer kunna köra cs smärtfritt. Priset kanske jag skulle nämnt får inte överstiga 15000kr, uppdaterar det i tråden.

Av Jjespper
Skrivet av DaBone:

Zenbook:en blir nog svår att få tag på, då den inte ens finns på lager hos leverantören..

Har själv en Macbook Pro 15", men med i7:a och tycker den är helt suverän, om man bara vill slösurfa, kolla på film eller fixa lite med bilder/film.

Zenbook:en är väldigt ny, men kommer snart komma in hos webhallen har jag fått höra!!, så det är inget problem. Jo det är lite så jag tänker, Macbook Pro's verkar ju vara rätt sweet!

Av Jjespper

Köpråd mellan Zenbook Pro och Macbook Pro

Hej Sweclockers!

Jag ska nu snart flytta, och tyvärr får inte min stationära speldator följa med min flytt och behöver därför införskaffa mig en laptop.
Det ända jag spelar i nuläget på min stationära dator är CS:GO, vilket inte heller är jättemycket. De timmar jag faktiskt spelar gör jag det på mitt PS4, men ibland vill man hoppa in med polarna och spela lite CS.

De två alternativen jag kollat på är en PC respektive Macbook, jag är medveten om att cs ej kommer rulla på Macbooken. Men jag är fortfarande sugen på Macbooken. Utöver CS, så är det bara vanligt surfande och vardagligt användande som förekommer. Och JA, jag är medveten om att jag får mer prestanda hos PC jämfört med Mac. Men låt oss säga att CS inte fanns i bilden, och det stod mellan dessa två datorer, vad för olika fördelar och nackdelar finns de hos det båda datorerna. Ursäktar om det blev rörligt, men här är de två alternativen iaf.

Priset får inte överstiga 15000kr

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/216819-a...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/241909-a...

Alla tankar uppskattas!!
Mvh

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Jjespper
Skrivet av Korkskruv:

Ja, så är det.

  1. Stäng av strömmen till router nummer 2.

  2. Koppla in en dator till router nummer 2.

  3. Se till så att router nummer 2 ej är kopplad till router nummer 1.

  4. Slå på strömmen till router nummer 2.

  5. Datorn kommer då tilldelas ett lokalt IP-nummer i stil med 192.168.1.X där X är en siffra större än 1.

  6. Router 2 kommer då att nås genom http://192.168.1.1.

  7. Logga in på routern och leta fram inställningen för DHCP och deaktivera den.

  8. Spara inställningarna, logga ut och koppla bort strömmen från router 2.

  9. Koppla in sladden från router 1 till en av LAN-kontakterna på router 2 och sätt på strömmen igen.

  10. Datorerna som nu är anslutna till router 2 kommer att tilldelas IP-nummer från router 1 och alla datorer kommer glatt kunna kommunicera med varandra och med internet.

(Att stänga av strömmen till routern kan vara onödigt. Det viktiga är att anslutna datorer får korrekta IP-nummer annars kan de inte kommunicera korrekt).

Tack för hjälpen, all cred till dig. Vi kommer till steg 7 men då kan vi inte logga in på den lokala routerns inställningar, vi har testat usernam+pw som står under routern samt andra som vi googlat fram men inget funderar tyvärr inte. Vad kan det bero på?

Av Jjespper

#19 LuXOD

Antar att det här är en ganska efterbliven fråga, men som sagt är inte alls kunnig inom ämnet. Hur stänger man av NAT och DHCP? tänker mig att det är typ att gå in på routerns IP adress på internet eller är jag helt ute och cyklar?

Av Jjespper

Tja!

Jag är själv inte kunnig alls inom internet och alla dess mysterium, men kan en del om hårdvara och annat skit. Vi sitter på lan nu och har ett liknande problem, vi är 3 stycken som lanar. Sladd #1 från fiberutgången går till router #1, därifrån går inet-kabel till router #2 och därifrån kopplar vi in våra inet-kablar till alla 3s datorer. Ibland får 2 internet, ibland får 1 men 1 person uteblir alltid. Anledningen varför vi inte kopplar in till router #1 är för att det är för långt ifrån där vi har datorerna!

Vi har även ett modem till hands om det skulle hjälpa!

Mvh grabbar som gärna skulle vilja lana

Av Jjespper
Skrivet av BaZZe:

Vi skulle ju kanske behöva veta lite mer haft några problem med den tidigare vad har du för komponenter osv?
Svårt hjälpa någon när man bara får faktan den startar inte typ.
Men man kan ju alltid börja med att testa med en annan nätdel.

Har bara haft problem med fryslagg, men nu ser jag att min qpad 5k får el till sina LED lampor när jag stoppar in musen, så det måste ju ha något med powersladden att göra, det var dock ett tag sen jag byggde datorn, men jag får ta fram moderkortsboken

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jjespper
Skrivet av anon186265:

*Har du en annan dator i närheten? om ja. Ta nätagget och testa.
* Öppna upp datorn. Du ser en sladd som går från din "On knapp" på chassit till moderkortet. Byt ut den mot din "reset-knapp" som du troligviss har på ditt chassi. Dvs --> Byt ut "power-g" till "reset-g" på moderkortet och starta den via "reset" knappen på chassit. Gjorde jag och funkade.

Ska göras återkommer med svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jjespper

Dator startar inte, hjälp behöves

Tjena!

Efter att jag gick ut igår och kom hem nu imorse så skulle jag sätta på datorn men den startar inte, ingen reaktion alls.
Själv gissar jag på att antingen nätagget har gått sönder, eller att sladden från power-ON knappen har släppt (såg inte ut så)

Alla tips och förslag uppskattas // en datorkille i nöd av hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jjespper

Någon som har en över?

Av Jjespper

Köpråd, RAM-minnen

Tjena

Jag ska köpa ett par nya ram-minnen, har moderkortet http://www.inet.se/produkt/1902165/gigabyte-ga-990fxa-ud3

Jag vill ha (8 GB 2x4GB) 1600 mHz minst!

Bara från inet !

Av Jjespper

Sista kollen innan köp /nybörjare

Tjenare sweclockers.

Jag ska uppgradera min dator lite då den börjar bli lite gammal. Det jag har är 4 GB 1600 mhZ ram, 2TB 7200 rpm hårdisk,

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1216029/dsadsa

Blir detta bra ?

Av Jjespper

Snabbcheck

Jag ska nog köpa en ny dator, eller snarare lite nya delar. Det jag har är 4GB ram, 2TB hårdisk, Cd rom

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1199428/dsad

Blir detta bra tror ni ?

Av Jjespper

Behöver datorhjälp (nybörjare!)

Tjena Sweclockers, jag är en kille på 15 år och har ett stort intresse för datorer, mestadels spelanden men andra saker också !

För cirkus 1 år sedan köpte jag min nuvarande stationära dator, men köpet var ett misstag då jag köpte en HP dator för 6k. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte byggde en dator och valde komponenter. Här har ni i alla fall min nuvarande dator http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02541760...

Det jag har tänkt att göra eftersom jag har sådan pressad budget är att, i julklapp önska mig ett moderkort samt ett nytt chassi. För att sedan kunna köpa ett nytt grafikkort samt nytt nättagg (för det jag har nu har endast 300W). Men det jag undrar är om min procesessor, en AMD x3 440, Om den passar på ett AM3+ moderkort eller om jag måste skaffa ett vanligt AM3.

Sedan nästa fråga är, om jag skaffar ett nytt moderkort (vi säger AM3) och ett nytt chassi, kommer jag kunna koppla in min hårdisk,mitt nättagg samt grafikkort och processor samt RAM eller kommer det bli några problem?

Senare efter jul hade jag tänkt att köpa mig ett nytt grafikkort och ett nätagg, och ha kvar min processor tills jag får pengar. Och undrar om detta är en bra idé!

Tack på förhand!
Mvh Jesper